KCC/Delta Logistiek B1 verslaat in de zaalfinale Fortuna/MHIR B1
Lees meer ...
DeetosSnel B1 wint de veldfinale van Groen Geel B1.
Lees meer ...
GKV(G) B1 Nederlands kampioen in de 1ste klasse.
Lees meer ...
Weidevogels B1 pakt in Sliedrecht de titel in de 1ste klasse.
Lees meer ...
De Korfrakkers B1 winnen de dames zaaltitel tegen Rosolo B1.


Weidevogels B1
Eva Boeter, Suzanne Spek, Celest Slabbekoorn, Joëlle van Schaik, Lisa van den Berg (r), Sanne Smaal (r), Saskia Batenburg (r).
Joost Kouwenhoven, Hendrik Smaal, Ruben Louwerse, Rinse Dukel, Thijs Kouwenhoven (r), Bram Boeter (r).
Trainers/Coaches: Michael Disselen en Jaïr Korf de Gidts.
Weidevogels B1 Nederlands Kampioen eerste klasse
Een geweldige dag die op een fantastisch resultaat uitdraaide. Wat zijn we ontzettend trots op deze toppers!

Vanaf half 9 waren de kleine en grote Weidevogels al in de weer met WV B1. Veel vermoeide hoofden stapten de bus binnen. Ook de spelers van de B1 leken nog niet wakker te zijn. Na een paar pogingen kwam de sfeer in de bus er toch lekker in. Onderweg naar Sliedrecht werd al flink gefantaseerd over de afloop van de nog zo jonge Weidevogels B1 2dag. Iedereen was het erover eens dat een plek bij de eerste vijf ploegen een geweldig resultaat zou zijn.

 

Rond 9 uur kwamen we aan in Sliedrecht en werden alle Weidevogels vlaggen en spandoeken uitgepakt en kon het feest gaan beginnen. Dachten we tenminste. Eenmaal op het terrein aangekomen was er nog geen enkele supporter te vinden en waren er alleen nog mensen van de organistatie. We besloten dan maar de tent en de boarding te gaan versieren met Weidevogels stuff. De eerste wedstrijd zou immers pas half 12 beginnen.

Eerst de wedstrijd van de concurrentie bekeken, en daar stonden ze dan! Onze Weidevogels. De spanning was voelbaar onder de supporters. Het was begonnen!

Een gelijkwaardige wedstrijd tegen Rigtersbleek B1 werd gewonnen met 6-5, mede door de beslissende vrije bal van Hendrik, tegen het einde van de wedstrijd. De druk was van de ketel en er kon in alle rust (en met de punten op zak) toegewerkt worden naar de volgende pot.

Op naar de tweede en misschien wel beslissende wedstrijd. Dit keer was de tegenstander Albatros. Deze ploeg lag de B1 duidelijk beter, en werd dan ook met 9-6 gewonnen. Opvallend was het goede spel, en de soms zo makkelijk lijkende aanvallen die soms schitterend werden afgerond. Bijvoorbeeld door een prachtige one-hander van Rinse. Ook waren er minuten voor de invallers vrijgemaakt.

De B1 en haar supporters waren inmiddels in een euforische stemming. De hoofdklasse was al minimaal(!) bereikt en als de volgende wedstrijd gewonnen zou worden tegen Rust Roest B1 (ongeslagen tot dan) zou de finale bereikt worden. De wedstrijd verliep uitstekend. Weidevogels was simpelweg beter dan de sympathieke brabanders (later Weidevogels supporters). En na twee keer 15 minuten stond er een 6-3 uitslag, op het oh zo kleine en onleesbare scorebord. Dat was dan ook het enige minuscule minpuntje van deze dag. Dat zegt wel genoeg denk ik zo. Na het laatste fluitsignaal besefte alles en iedereen die Weidevogels een warm hart toedraagt dat we in de Finale stonden. Er onstond tussen alle Weidevogels een geweldige stemming. Een combinatie van samenhorigheid, trotsheid en ondragelijke spanning.

En toen: DE FINALE. De tegenstander was het logischerwijs ongeslagen SKF. Na het omroepen van de namen van onze jonge helden en het oplopen, was het zover. De finale tussen Weidevogels en SKF begon. Weidevogels merkte dat SKF van een heel ander niveau was dan de andere ploegen die het tegen gekomen was. Bijna de gehele wedstrijd keken 'wij' dan ook tegen een achterstand aan. Ondanks dat stonden de supporters de longen uit hun lijven te schreeuwen. Misschien kreeg de B1 daardoor een flinke boost. De ploeg wist namelijk de achterstand terug te dringen tot één punt. Toen besloten Michael en Jaïr twee wissels in te zetten. Bram voor Joost en Sanne voor Joëlle. En wat voor wissels! Toen Weidevogels de bal had veroverd kreeg Bram de bal van Susanne in zijn handen en gooide hij Weidevogels naar een gelijke stand(1 minuut voor tijd). Na de gelijkmaker had SKF nog enkele kansen. Onder andere een korte kans zonder verdediger. Deze benutte de ploeg niet. Nu had de B1 nog 1 aanval. En via een geweldige actie van Hendrik stonden we 30 seconden voor tijd opeens met één punt voor. De vreugde was onbeschrijfelijk. De supporters en trainers stonden langs de zijlijn te springen. Er bestond even helemaal niks anders dan korfbal en Weidevogels.

Al met al was het een geweldige dag voor iedereen. De supporters, de trainers en de spelers hebben zonder twijfel met volle teugen genoten. Weidevogels is op de kaart gezet, en daar mogen wij met z'n allen heel trots op zijn. Iedereen wist dat de jeugd van Weidevogels veelbelovend was, maar dit is de kers op de taart.

Dan rest mij nu nog om iedereen te bedanken voor deze geweldige dag. Ook de scheidsrechters en de organistatie van Merwede verdienen een hele dikke pluim.

 
Bron verslag: Sjoerd Keizer.
Bron teamfoto: Jaïr Korf de Gidts.
Bron actiefoto: Merwede.


Uitslagen van het KvN kunt u mailen naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

HET KAMPIOENSCHAP VAN NEDERLAND WORDT GESPEELD OP 15 JUNI IN SLIEDRECHT, ORGANISATIE KORFBALVERENIGING SKC MERWEDE.
 

Poule A        Poule B    
SKF B1 - KIOS(N) B1     7-  5   Rigtersbleek B1 - Weidevogels B1     5-  6
Asko/VDW-OLS B1 - IJsselvogels B1     2-  8   Rust Roest B1 - Albatros B1     4-  3
SKF B1 - Asko/VDW-OLS B1     6-  5   Weidevogels B1 - Albatros B1     9-  6
IJsselvogels B1 - KIOS(N) B1     6-  7   Rust Roest B1 - Rigtersbleek B1     8-  7
Asko/VDW-OLS B1 - KIOS(N) B1     4-11   Rigtersbleek B1 - Albatros B1     9-  8
IJsselvogels B1 - SKF B1     5-  7   Weidevogels B1 - Rust Roest B1     6-  3
             
Stand Poule A           Stand Poule B        
SKF B1 3 6 20 - 15   Weidevogels B1 3 6 21 - 14
KIOS(N) B1 3 4 23 - 17   Rust Roest B1 3 4 15 - 16
IJsselvogels B1 3 2 19 - 16   Rigtersbleek B1 3 2 21 - 22
Asko/VDW-OLS B1 3 0 11 - 25   Albatros B1 3 0 17 - 22
                     
Finale 15.40 uur            
SKF B1 - Weidevogels B1     7-  8        
               
3de/4de plaats              
KIOS(N) B1 - Rust Roest B1   11-  4        
               
5de/6de plaats              
IJsselvogels B1 - Rigtersbleek B1   11-  9        
               
7de/8ste plaats              
Asko/VDW-OLS B1 - Albatros B1     6-  4  


OVERIGE VERSLAGEN
SKF
SKF B1 is er zaterdag net niet in geslaagd het NK voor eerste klasse teams te winnen. In een finale waarin de B1 lang voor stond, ging het in de slotminuut toch mis. Weidevogels B1 maakte in die fase de achterstond ongedaan en won met 8-7. Desondanks mag de B1 terugkijken op een geweldig seizoen. Het was het toetje van het seizoen. Na de degradatie op het veld afgelopen seizoen was met het kampioenschap in de eerste klasse het doel al bereikt: promotie terug naar de Hoofdklasse, het niveau waar SKF graag acteert met de jeugdteams.

Maar na drie kampioenschappen dit seizoen, deelname aan het echte NK in de zaal en winst op het PKC Pinkstertoernooi, wilde de B1 nog één keer alles geven op dit toernooi. En misschien was de ploeg ook wel aan haar stand verplicht hier hoog te eindigen.

Ongeveer op het moment dat de regenbuien stopten, werden de deelnemende ploegen voorgesteld op de accommodatie van organiserende vereniging S.K.C. Merwede in Sliedrecht. In de poulefase trof SKF B1 KIOS B1 uit Nieuw-Vennep, IJsselvogels B1 uit Moordrecht en ASKO B1 uit Assen. Hoewel het niet vanzelf ging, zoals ook de uitslagen bewijzen, pakte SKF B1 met drie overwinningen (7-5, 7-6 en 7-5) met de volle buit een plaats in de finale.

In de finale wachtte Weidevogels B1 uit Bleiswijk, dat in de andere poule ook drie keer had gewonnen. SKF B1 pakte in eerste instantie een voorsprong, zelfs 4-1, zag de tegenstander langzaam terugkomen, maar leek met nog iets meer dan een minuut te gaan met een 7-6 voorsprong de winst te gaan pakken. De slotminuut was echter volledig voor de tegenstander die uiteindelijk met de 8-7 winst en dus de titel aan de haal ging.
SKF B1
Sanne van Mil, Marloes van Mil, Geke Beckerman, Carla Schans, Ilse van Ekris, Lieke Beckerman (r), Anne Ruth Berkhof (r).
Sytse de Jong, Yorn van Kleij, Niels van Vessem, Jonathan Mul, Alex Thomassen, Jelmer Baerends (r), Christiaan Kole (r).
Trainers/Coaches: Aline van de Hoef, Jasper Meijers en Jelte de Jong.
Verzorging: Barry Bloemendal.
Bron: SKF


KIOS(N)
Zaterdag ging KIOS B1 vol goede moed naar het NK in Sliedrecht. Na vorige week twee goede oefenwedstrijden gespeeld te hebben tegen Groen Geel B1 en KIOS 2. Het toernooi werd perfect georganiseerd door SKC Merwede. KIOS was ingedeeld in een zware poule met twee zaalhoofdklasse teams. De eerste wedstrijd tegen SKF begon de B1 onwennig en gespannen. Maar toch had KIOS tegen deze latere finalist kansen op een goed resultaat. Helaas werd de wedstrijd in de slotfase met 7-5 verloren. SKF was net iets feller en slimmer. In de tweede wedstrijd tegen IJsselvogels herpakte KIOS zich. Het spel werd beter en er werd geknokt voor elke bal. Een spannende wedstrijd die met 7-6 over de streep getrokken werd. De laatste poulewedstrijd was tegen ASKO uit Assen. De B1 gooide alle schroom en spanning van zich af en speelde een hele goede wedstrijd en won met duidelijke cijfers met 11-4. Hiermee werd de tweede plek in de poule behaald. In de wedstrijd om de 3e en 4e plaats werd het goede spel doorgezet en tegen Rust Roest uit Eindhoven werd een mooie 11-4 overwinning behaald.

Een geweldig goed resultaat na een geweldig seizoen. Felicitaties en respect voor de spelers en de begeleiding. Jullie zijn en waren dit seizoen een hecht team dat veel extra inspanningen heeft willen verrichten om deze goede resultaten te behalen. Drie keer kampioen worden in de 1e klasse. Vijfde plek op het NK in de zaal en derde op het NK op het veld. Dat alles onder bezielende leiding van Rob Landman. Een prestatie waar KIOS trots op is !
KIOS(N) B1 1
Anouk Harting, Romée Harting, Simone Heemstra, Laura Meiresonne, Laura Spil, Bo van Tol.
Rick Blom, Lars Dijkstra, Daan Landman, Rico Landman, Timeon Schot, Jeroen Vos.
Trainer/Coach: Rob Landman
Verzorging: Shelley Kool
Bron: KIOS(N).


IJsselvogels
Bij aankomst regen. Veel regen en nog meer wind, onze partytent vloog ervandoor. Iedereen druk met schuilen in de kantine en de buienradars vlogen om je oren. Het werd echter droog en zonnig en daarna kwam de opening en de ploegpresentatie op het eerste veld, waarbij alle spelers door een 'erehaag' van de jongste Merwedespelers mochten lopen. Om 11:00 uur begonnen de eerste wedstrijden. In de eerste wedstrijd werd goed gestart tegen de combinatieploeg Asko/VDW-OLS B1. De eerste en de laatste goal van de wedstrijd waren voor AVO, maar de acht tussenliggende goals waren van B1. Nathan (2), Yoran (2), Hannah, Christiaan, Stan en Jeanine scoorden.

Hierna was KIOS B1 de tegenstander, dat in de eerste wedstrijd nipt had verloren van SKF B1. Eigenlijk de hele wedstrijd achter de feiten aangelopen en een aantal verdedigende fouten werd keihard afgestraft. Na een 2-1 voorsprong en een 2-4 achterstand telkens teruggekomen tot een gelijke stand, maar nooit op voorsprong kunnen komen. Uiteindelijk zuur met 6-7 verloren. Nathan 4x en Yoran 2x scoorden.

In de beslissende wedstrijd tegen SKF B1 behoorde een finaleplek nog steeds tot de mogelijkheden. SKF had al twee keer gewonnen en omdat KIOS ook op 4 punten kon komen, moest er met 2 goals verschil worden gewonnen in deze wedstrijd. Helaas zonder Stan die geblesseerd niet meer verder kon (Noël verving hem) en ook Yoran en Nathan hadden gedurende de wedstrijd last van kramp. Voor verzorger Ton waren het drukke uren. De start was veelbelovend: 2-0 voorsprong, maar daarna kwam SKF terug en liepen ze na de rust (3-3) binnen enkele minuten uit naar 3-6. De 5-7 eindstand was voor de statistieken. Hannah 2x, Nathan, Yoran en Esther scoorden.

Dat betekende een derde plaats in de poule en dus een wedstrijd om de 5e/6e plaats tegen Rigtersbleek B1. Los van alle spanning werd er vrijuit gekorfbald en werd er een 3-0 voorsprong gepakt. Eigenlijk heel de wedstrijd 2 à 3 goals voorsprong gehad en er werd verdiend met 11-9 gewonnen. Jeanine (4), Hannah (3, waarvan 2 strafworpen met bijzonder vermelding...), Christiaan, Esther, Nathan en Yoran scoorden en ook alle reserves (naast Noël ook Daan, Myrthe en Laura) kregen speeltijd.
IJsselvogels B1
Esther Haasbroek, Hannah Klijn, Jeanine Plooster, Else Pijpers, Fleur van Rij, Laura van Nieuwkoop, Myrthe Belder.
Nathan Marck, Yoran Marck, Stan Sinot, Christiaan Verwoerd, Noël op ‘t Land, Daan de Looff.
Trainers/Coaches: Jasper Marck en Matthijs Alderliesten.
Bron: IJsselvogels


Organistor SC Merwede
Toen om 10.30 uur de ploegen werden gepresenteerd, kwam de zon er toch doorheen. Een fantastische ploegen prestentatie waarbij de teams, onder eigen gekozen muziek, aan het publiek werden voorgesteld. Dit zijn van die kippenvelmomentjes….
Om 11.00 uur werd het eerste sein door de scheidsrechters gegeven bij de wedstrijden SKF-KIOS (N) en Asko/VDW-OLS-IJsselvogels. Zowel SKF als IJsselvogels wonnen hun eerste wedstrijd. De eerste wedstrijden in de andere poule waren ongekend spannend. Albatros verloor met 4-3 van Rust-Roest en Weidevogels won met 6-5 van Rigtersbleek.
De wind kwam langzaam maar zeker over het veld, maar had eigenlijk weinig invloed op de hoeveelheid doelpunten. Zo won Weidevogels met 9-6 van Albatros en later in het toernooi wist KIOS met maar liefst 11-4 te winnen van Asko/VDW-OLS. Maar ook de wedstrijd van Rigtersbleek tegen Albatros was een prachtige duel met daarbij een 9-8 overwinning voor de gasten uit Enschede. In de laatste poulewedstrijden stonden er in beide poules nog voor bijna alle teams grote belangen op het spel. Met de kraker SKF-IJsselvogels en Rust-Roest-Weidevogels om de finaleplaatsen konden de vele supporters genieten van de beste B-jeugdteams.
Tussendoor werd er op het terrein van SKC Merwede allerlei leuke activiteiten georganiseerd zoals het sneldoelen, een springkussen voor de kinderen en het knuffelschieten. Met een ‘natje en een droogje’ konden de supporters zien dat SKF en Weidevogels de eerdergenoemde krakers wonnen. Na de poulewedstrijden werden na een korte pauze de wedstrijden om de 5e en 6e plaats gespeeld tussen IJsselvogels en Rigtersbleek. Deze werd, in een wedstrijd waarbij 20 doelpunten (in een halfuur!) werden gemaakt, gewonnen door IJsselvogels met 11-9. De nummers 3 en 4 moest komen uit de wedstrijd tussen Korfbal Is Ons Streven en Rust-Roest. Bij de Eindhovenaren was de spreekwoordelijk koek op en zo pakte de ploeg uit Nieuw-Vennep het brons: eindstand 11-4.
Beide ploegen hadden een mooie supportersschare meegenomen en zo is ook voor de spelers van deze teams de dag een ongelofelijke ervaring geworden. Dit pakt niemand je meer af!
Albatros en Asko/VDW-OLS speelden om de 7e en 8e plaats. De combinatieploeg uit Assen wist onder toeziend oog van de luidruchtige (in positieve zin) supportersschare de 7e plaats te pakken. Albatros wist de 3e plaats van het NK in de zaal niet te prolongeren, maar ook deze ploeg heeft laten zien goed te kunnen korfballen. Zulke ervaringen neem je je verdere korfbal carrière mee.

Finale
En dan…. La Grande Finale. SKF uit Veenendaal tegen Weidevogels. ‘The Code’ was het nummer waarbij het octet van SKF, onder leiding van Aline van de Hoef en Jelte de Jong, het veld betrad. Weidevogels koos voor het nummer ‘Get ready for this’. Maar of ze dat de eerste minuten waren: 4-1 achter. Toch kropen ze langzaam maar zeker dichterbij en leek het weer een echte wedstrijd te worden. Weidevogels kwam terug tot 5-5, maar toen SKF een tandje bijzette leek de wedstrijd gespeeld. Bij een 7-6 voorsprong leek de overwinning binnen handbereik. Maar winst en verlies liggen op zulke momenten heel dicht bij elkaar. Een gouden wissel aan de kant van Weidevogels bracht de stand op 7-7. Het scorebord gaf nog minder dan een minuut aan….. SKF en Weidevogels streden voor wat het waard was. Het team uit Bleiswijk hield uiteindelijk het hoofd het koelst en scoorde de 8-7! Kort daarna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Potter en kon het wit-oranje legioen massaal feest gaan vieren. Verliezen doet pijn, maar chapeau voor SKF om dit als collectief op te vangen en toch het publiek te gaan bedanken. Dit tekent jullie mentaliteit!
Bron: Merwede.


 

OVERIGE DEELNEMENDE PLOEGEN

Albatros B1 veld
Dylene Hoogendoorn, Lisanne Ligtelijn, Alice Verduijn, Armelle Freriks, Caroline Punt, Britt van der Ploeg.
Geert-Leendert vd Maten, Youri Fortuin, Thomas Marquart, Michiel den Toom, Raoul v. Duijvenvoorde. Stan van Bergen en Henegouwen.
Trainers/Coaches: Wim van Huizen en René Havelaar.
Bron: Albatros


 

Rust Roest B1
Maartje van Buuren, Noa Zoetmulder, Jiska Meijer, Daphne de Lepper, Vonne van Pelt, Dilia Martins, Esther Arends, Bregje Nootenboom.
Kay van der Sanden, Luc Overberg, Rens van Abkoude, Youri van Oirschot, Niek ’t Lam, Stijn Huijer, Rink van den Munckhof.
Trainers/Coaches: Jacco Kerkhof en Ralf Kerkhof.
Teambegeleider: Peter Meijer.
Verzorging: Peter Slot.
Bron: Ralf Kerkhof.


Rigtersbleek B1
Kim de Ruijgh, Sanne van Zutphen, Bo Schuite, Lonne Hintzbergen, Nienke Hintzbergen, Estelle Slomp.
Jacob Meulenbroek, Bjorn Cristen, Roy v/d Broek, Twan de Zeeuw, Laurens Bouwhuis, Bram Kerkhoven.
Trainers/Coaches: Stefan Eij, Rudie Struijk en Jan van der Heide.
Bron: Rigtersbleek.


Asko VDW-OLS B1
Gioia Langen, Maaike Koster, Saro Kanthappu, Laura Sloot, Marit Smit.
Jesse Scheffer, Roald Schoenmaker, Tristan Buisman, Jesse Sijbring, Martijn Klingenberg.
Trainers/Coaches: Hans Kuiper en Emiel Klootsema.
Bron: Asko/VDW-OLS.

Alle artikelen op een rijtje van meest gelezen naar minst gelezen