Blauw Wit 2
Blauw Wit 2 is in Sassenheim Kampioen van Nederland geworden. In een spannende wedstrijd wist Blauw Wit vanaf het eerste fluitsignaal op voorsprong te komen en heeft het niet meer uit handen gegeven.  Blauw Wit begon furieus en nam snel een 9-4 voorsprong. Voor rust wist Dalto 2 nog iest van de achterstand af te knabbelen en beide ploegen zochten de kleedkamer op met een 11-9 ruststand. In de tweede helft een zelfde senario, Blauw Wit bouwde de voorsprong weer uit naar 16-10. Dalto 2 wist terug te knokken tot 16-15. Steeds wist Blauw Wit weer afstand te nemen. De score verliep via 18-17 naar een eindstand van 19-18.

Bron foto: Wim Jansen
 
Eindstand
Blauw Wit (A) 2 18-25
DOS'46/Engeldot 2 18-24
Dalto 2 18-23
PKC/LukassenBoer 2 18-20
KVS 2 18-18
Koog Zaandijk 2 18-16
Nic./Alfa-college 2 18-15
Fortuna/MHIR 2 18-14
DVO 2 18-13
TOP/Wereldtickets.nl 2 18-12
Kruisfinales
Thuis Uit
Blauw Wit 2 - PKC/LucassenBoer 2 19-16
DOS'46/Engeldot 2 - Dalto 2 22-24

FINALE Blauw Wit 2 - Dalto 2   19-18
Datum: 8 april 2011
Plaats: Sporthal De Korf, Sassenheim.
Toeschouwers:
Scheidsrechter: Gerjan Visser
Assistent: Leo Kamerbeek
Juryvoorzitter:
Blauw Wit 2: Mark van der Laan (7), Seth ten Pas (6), Kevin Bosch (3),
Daphne Mattew (1), Ivan Karsters (1), Mandi Koelman (1)
Dalto 2: Barbara Brouwer(4), René Siedsma (4), Danny Schulting (3), Anke van der Mel (3),
Rudo Schulting (1), Marvyn Toonen (1), Marlies Dingemans (1), Patrick Fiebel (1)

Verslag Dalto.
Het grote Uur U, De finale om het kampioenschap reserve Korfbal League. Na de thriller van vorige week tegen DOS'46 stond Dalto toch enigszins verrassend in de finale. Alhoewel, wie de ploeg het hele seizoen heeft gevolgd weet dat zij tot veel in staat zijn. Tegenstander Blauw Wit was in de competitie een lastig te bespelen ploeg geweest. Er werd éénmaal verloren en éénmaal gelijkgespeeld (na een voorsprong van 5 punten uit handen te hebben gegeven). Verder beschikt Blauw Wit over routine en lichaamskracht (zacht uitgedrukt) en daar heeft Dalto het moeilijk mee. De zaal bij TOP was gevuld met veel publiek en de sfeer zat er al snel goed in. Bij Blauw Wit hadden de dames van het eerste zich wel heel mooi uitgedost en geschminckt. Gelukkig was de tribune hoog zodat de spelers niet werden afgeleid. De gebruikelijke confetti en voor deze gelegenheid de dubbele korfbalplaatjes waren nu net voor de wedstrijd op het veld gegooid zodat het niet ten koste van de concentratie ging.

Een leuk moment aan het begin van de wedstrijd, want hoe vaak gebeurt het dat de aanvoerders van beide teams in het dagelijks leven een set(h)je zijn. Anke en Seth zullen elkaar wel succes hebben gewenst, maar of zij het echt meenden....

Blauw Wit begon goed aan de wedstrijd en al heel snel was duidelijk dat de spelmakers Mark van der Laan en Seth ten Pas goed in de wedstrijd zaten. De Dalto-heren hadden hun handen er vol aan. Ook werd al snel duidelijk dat de scheids- en de grensrechter het vaak niet eens waren. Verwarrend en ook vervelend voor beide ploegen (en het publiek). Verder werd er kwistig met strafworpen gestrooid en jammer genoeg niet in het voordeel van Dalto. In totaal zou Blauw Wit er negen krijgen waarvan er zeven werden benut en Dalto twee die beide werden benut. Het spel lag (te) vaak onnodig stil en dat kwam de wedstrijd in de eerste helft niet ten goede. Blauw Wit nam een voorsprong van 0-2, maar door Barbara (korte kans) en René (stip) was de stand al gauw weer 2-2. Een strafworp en een vrije bal en het was alweer 2-4. René kreeg een stip mee die hij benutte. Blauw Wit liep daarna uit tot 3-6 voordat Danny een schot van Anke afving en de 4-6 scoorde. In tegenstelling tot vorige week moet Dalto al redelijk vroeg in de achtervolging en dat lukte bij vlagen. Na de 5-9 door Anke scoorde Blauw Wit gelijk de 5-10 en ook de 6-10 door René werd gelijk beantwoord. Hierna brak een sterke fase van Dalto aan en lukte het bij Blauw Wit even wat minder. Rudo scoorde van afstand, gevolgd door een afstandschot van Marvyn en een vrije bal van Barbara. Zo breekt de rust aan met 9-11 en is er nog van alles mogelijk.

Na rust ging Dalto door en Danny benutte feilloos zijn vrije bal en de stand was 10-11. Nu was het erop en erover. Maar juist nu werd er één van de twee damesgoals van Blauw Wit gemaakt en daar putte BLauw Wit kracht uit. De versnelling werd ingezet en Blauw Wit liep in no time uit naar 10-16. Bijna een identieke stand als vorige week. Het publiek maakte zich dus geen zorgen (ahum). Net als vorige week waren het weer de dames die Dalto op het goede spoor zetten. Barbara, Marlies en Anke scoorden en de stand was ineens weer 13-16. Toen vervolgens Danny weer een vrije bal benutte en René van afstand achter de korf scoorde was het geloof weer helemaal terug. Inmiddels was Dennis in het veld gekomen voor Marvyn die een gele kaart had gekregen wegens commentaar op de leiding. Waar iedereen de gelijkmaker verwachtte bleef Blauw Wit kalm en benutte slim een doorloopbal en een strafworp. Weer moest Dalto in de achtervolging, maar de wissel Patrick voor Rudo pakte goed uit. Met een bovenhandse doorloopbal was zijn eerste actie gelijk raak. Barbara scoorde uit een vrije bal de 17-18, maar weer was het Blauw Wit dat 17-19 scoorde, om gekDalto 2 van te worden. Anke hield de hoop tot in de laatste seconden levend met haar derde goal. Met nog 50 seconden op de klok (waar was dat eerder?) kreeg Dalto toch nog twee kansen op de gelijkmaker, maar helaas het lukte niet meer. Eindstand 18-19. Over de hele wedstrijd gezien was Blauw Wit de terechte winnaar, de routine, fysieke kracht en zuiver schot van de heren hadden de doorslag gegeven.

Natuurlijk is het jammer want een finale wil je altijd winnen, maar als je met een nieuwe en zo jonge ploeg al gelijk in het eerste seizoen zo ver komt, dan is dat klasse en passen de woorden

"BEDANKT VOOR DIT PRACHTIGE SEIZOEN"
Bron: Website Dalto.

Alle artikelen op een rijtje van meest gelezen naar minst gelezen