Dalto 2

De reserves van korfbalclub Dalto wonnen vrijdag 23 mei met 21-19 van PKC 2 uit Papendrecht. In een spannende en goede finale bleken de Driebergenaren na 70 minuten korfbal te sterk voor hun Papendrechtse opponenten. Een kroon op het werk van trainer Ben Verbree en een mooi afscheid voor de spelers Arianne Brouwer, Robert ten Hoeve en Koos Rodenburg. Voor hen was het de laatste wedstrijd in de selectie van Dalto. Ben Verbree wordt volgend seizoen trainer van het eerste team.
Dalto 2 pakte voor het laatst in 1994 de titel bij de reserveteams. Speelster Ingrid Puplichuijsen was er toen ook al bij terwijl de huidige voorzitter Van Eck op dat moment trainer/coach van de ploeg was. Het moge duidelijk zijn dat er inmiddels een geheel ander team staat. De ploeg bestaat bij de dames uit de eerder genoemde Ingrid Puplichuijsen, Arianne Brouwer, Lenneke Wolswinkel, Lonneke Habermehl, Eva van de Kraats en Hieke Bessels. Het herenkwintet wordt gevormd door Robert ten Hoeve, Koos Rodenburg, Maarten van den Berg, Serge de Klerk en Mark van der Vusse. De begeleiding is in handen van Bram Rebergen en de verzorging gebeurt door Didi van Houwelingen.

Dalto 2 liep door eigen toedoen, in de zaal de finale net mis. Op het veld rekende het in de competitie af met Deetos 2, Nic/VCD 2, Blauw Wit 2 en Die Haghe 2. Geen misselijke ploegen. Maar de moeilijkste ‘klant’ bleef bewaard voor de finale. In de zaal speelden de Driebergenaren ook al tegen de Papendrechters maar wisten tweemaal niet te winnen. Thuis speelde men gelijk en uit kreeg de ploeg een pak slaag. Deze derde ontmoeting eindigde dan toch in het voordeel van Dalto.

De wedstrijd werd op neutraal terrein (GKV-veld in Gorinchem) gespeeld. Vanwege de vele files waarin de Driebergse ploeg terecht was gekomen, begon de wedstrijd tien minuten later. Maar ja, welke sportbond plant nu een wedstrijd op vrijdagavond om 20.00 uur. Voor veel sporters is die tijd vanwege werk en files bijna niet haalbaar. Dalto startte superscherp via scores van Serge de Klerk en Maarten van den Berg. De Papendrechters keken daardoor de eerste helft continue tegen een achterstand aan (3-1, 8-6 en 10-8). Slim als zij zijn, wisten zij wel steeds strafworpen te versieren en te verzilveren zodat het verschil klein bleef. Bij rust was het zelfs gelijk (12-12). Na rust pakte PKC het initiatief over en kwam op voorsprong. Zozeer dat in de 14e minuut de stand 14-17 op het scorebord stond. Het in grote getale meegereisde publiek vreesde dat Dalto zou kraken. Snel wist men via een strafworp op 15-17 te komen. Het was invalster Sietske van de Sande (voor Arianne Brouwer) die met een ver schot 16-17 op het scorebord kreeg. Dalto rechtte daarna haar rug en stroopte de mouwen op. Vervolgens scoorde Maarten van den Berg twee keer (18-18) en via een vrije bal van routinier Koos Rodenburg pakte Dalto alsnog de voorsprong. PKC kwam nog één keer langszij (19-19) maar in de laatste minuten was het Mark van der Vusse met twee scores op rij die de wedstrijd in Driebergs voordeel besliste. PKC drong nog wel aan maar was niet meer bij machte iets aan de stand te veranderen. Dalto mag zich een jaar langs veldkampioen van Nederland noemen.

Voor Dalto 2 scoorden:
Mark van der Vusse (5x), Maarten van den Berg (5x),  Serge de Klerk (4x), Koos Rodenburg (2x), Ingrid Puplichuijsen (2x), Sietse van de Sande, Eva van de Kraats en Arianne Brouwer.
Bron: Website Dalto.

Alle artikelen op een rijtje van meest gelezen naar minst gelezen