KvN Korfbal
Die Haghe D1 wint de zaalfinale met 4-3 van DVO D1
Lees meer ...
KCC/Delta Logistiek D1 verslaat de zaalkampioen, Die Haghe D1 met 9-5 en wordt Nederlands Kampioen.
Lees meer ...

Afgelopen zaterdag 14 juni stond onze D1 voor een zware taak: Na de overtuigende Nederlandse titel in de zaal, waarbij iedereen vol lof was over ons team werden wij voorafgaand aan dit veld NK gebombardeerd tot de grote favoriet. Konden onze kinderen de druk aan en zouden we de dubbel halen?

Het NK draaiboek werd weer uit de kast gehaald en iedereen ging weer met veel enthousiasme aan de slag. De laatste week werden de laatste puntjes op de “i” gezet met een oefenwedstrijd tegen onze C1, samen pannenkoeken eten en onze tegenstanders op film bekijken, trainen en op vrijdagmiddag een laatste schottraining.

Zaterdagochtend om half 8 vertrok de ploeg in een overvolle supportersbus richting Spijkenisse waar we om 9 uur arriveerden bij korfbalvereniging Olympia. Een prachtig complex. Het begeleidingsteam richtte de kleedkamer in, de supporters namen bezit van de velden en zorgden ervoor dat alles blauw/geel kleurde. De kinderen gingen eerst nog wat schieten en daarna hadden we de eerste wedstrijdbespreking, gevolgd door de officiële opening.

De supporters waren vol vertrouwen, maar wij hadden toch wel wat zorgen. Zou ons mooie technische spel wel uit de verf komen op het veld waar het heel hard waaide en was er niet te veel druk?

De eerste wedstrijd:
We speelden tegen KCR en gingen van start in onze vertrouwde opstelling. In de aanval: Cheryl, Sanne, Jari en Noah en verdedigend probeerden Nikki, Jennifer, Jelle en Chris te boel dicht te houden. Het eerste aanvalsvak had het lastig, maakte de verkeerde keuzes en de schoten vielen niet met de harde wind. Niet opletten in de verdediging betekende 0-1. Daarna een mooie doorloopbal van Sanne op aangeef van Jari en het was 1-1. Het tweede aanvalsvak liep wat makkelijker en scoorde direct: Nikki met een snelle doorbraak op aangeef van Jelle. KCR kwam toch weer terug door weer niet opletten in de verdediging. Gelukkig ging het eerste aanvalsvak toen wat beter draaien: Iedereen speelde weer in zijn vertrouwde rol en het ging wat beter draaien. De zenuwen waren verdwenen en de doelpunten begonnen te vallen, Sanne maakte een doorbraak af (aangeef van Jari) en scoorde daarna onder de korf. Met een 4-2 stand gingen we kort rusten. Na de rust was het alleen maar KZ wat heerste en de doelpunten vielen achter elkaar: Doorbraak van Nikki (aangeef Chris) en een schotje van Jennifer: 6-2. Daarna een mooie afstandsbal van Jari, 7-2. De 8-2 was een mooi balletje achter de korf van Noah. De eerste aanval ging vrolijk door:Afstandsbal van Nikki en een balletje van Chris onder de korf betekende 10-2. Daarna Sanne vanaf 4 meter en een strafworp. De laatste goal van de wedstrijd een doorloopbal van Nikki op aangeef van Jelle.
Eindstand 13-2. Wat een stand en de supporters waren tevreden. De spanning was eraf en na een matig begin een klinkende overwinning.
Na de wedstrijd direct naar de kleedkamer en begon het vaste NK-ritueel: Eten en drinken in de kleedkamer en de coaches in overleg met onze scout Gert die de wedstrijd van onze andere tegenstanders in de poule had bekeken. 

ONDO had daar gewonnen en onze tweede wedstrijd zouden we spelen tegen KVZ. Onze tegenstander uit de zaalfinale. KVZ wilde natuurlijk erg graag revanche nemen en had ons spel goed bestudeerd.
We begonnen prima: Na een pass van Jennifer schoot Chris van afstand raak, 1-0. KVZ probeerde met alle macht om onze snelle doorbraak eruit te halen, maar dat lukte niet helemaal: Nikki liep er hele snel langs en werd verdedigd door een heer. Chris was koelbloedig vanaf de stip: 2-0. Sanne deed het zelfde en ook hier nam er een heer over. Weer een stip en dat betekende 3-0. Niets aan de hand en na de rust vrolijk verder. Toen stokte ons aanvalsspelletje en misten we heel veel kansen. Onze verdediging hiel lang stand maar toch kon KVZ de 3-1 maken. Ook het andere aanvalsvak kreeg hem er maar niet in en uiteindelijk viel de goal bij KVZ: 3-2. Het werd nog erg spannend. De bal ging over en weer en er ging een zucht van verlichting door het publiek toen Nikki een doorbraak vanaf de middenlijn feilloos afrondde: 4-2. Noah maakte aan alle spanning een eind en bepaalde de eindstand op 5-2.
Tweede wedstrijden gespeeld en vier punten en een prachtig doelsaldo. We lagen op schema. Het ritueel tussen de wedstrijden herhaalde zich: eten, drinken, overleg en focus op de derde wedstrijd tegen ONDO dat zijn tweede wedstrijd ook gewonnen had. ONDO moest winnen. Wij hadden aan 1 punt genoeg vanwege ons veel betere doelsaldo.

Tijdens onze laatste poulewedstrijd bleek dat wij veel beter waren en speelden wij een uitstekende wedstrijd. Nikki verdiende direct een strafworp en Chris schoot hem raak: 0-1. De 0-2 was ook van Nikki (doorloopbal op aangeef van Jelle). Daarna Sanne van afstand en Jari onder de korf en het was 0-4. De 0-5 was een prachtige doorbraak van onze snelle Jelle op aangeef van Nikki. ONDO deed iets terug en met 1-5 was het rust. Onze uitbal ging prachtig maar helaas mis. Noah stond op de goed plek en het was 1-6. Na de 2-6 van ONDO gingen wij lekker verder: Een doorloopbal van Nikki, 2-7. Direct daarna weer Nikki, nu met een vrije bal die Jelle perfect aangaf. Noah verdiende handig een strafworp na een mooie aangeef van Cheryl. Sanne schoot raak en het stond 2-9. Een foutje bij het opspelen van de bal leverde ONDO een strafworp op en de eindstand werd zo 3-9.
Iedereen ontzetten blij want alle poulewedstrijden gewonnen betekende finale en een deel van onze missie was dus al geslaagd.
Na deze wedstrijd hadden we een wat langere pauze, werd er goed gegeten en gedronken en hadden de coaches weer overleg. Met zijn allen keken we daarna de beslissende wedstrijd in de andere poule. Iedereen was al gefocust op zijn tegenstander en we zagen Oranje Wit (derde op het zaal NK) de finale halen. 

Ons supportersteam liet wederom zien hoe goed georganiseerd we waren: iedereen hielp mee en het hoofdveld hing vol met onze spandoeken. Iedereen was er klaar voor en het voorstellen van onze toppers kon beginnen. Daarna de finale:
Oranje Wit begon goed en we kregen een strafworp tegen. Gelukkig mis. Daarna een afstandschot tegen en we stonden 0-1 achter. Sanne brak door en kreeg een stip mee: 1-1.
De 2-1 was een doorloopbal van Nikki op aangeef van Chris, maar direct Oranje Wit met een strafworp: 2-2. Vlak voor rust scoorde Jari vanuit de afvang: 3-2.
Het was spannend, maar het publiek hield vertrouwen. Sanne schoot van afstand raak en we stonden 4-2 voor. Daarna weer een doorloopbal van Nikki op aangeef van Jelle en het werd 5-2. Het gat werd dus langzaam wat groter en KZ kon rustig uitbouwen. We creëerden veel kansen in de aanval maar onze trefzekere aanvallers kregen hem er niet in. Verdedigend ging het eigenlijk heel goed, maar 1 momentje van niet opletten betekende toch de 5-3 en direct daarna de 5-4. Zou het dan toch nog spannend worden?
Nee dus. We scoorden er daarna 3 op rij: Sanne, Nikki en Jennifer en het was 8-4. Het publiek was zijn feestje al aan het vieren en het Koogers, Koogers klonk weer over het veld. De 8-5 was een formaliteit en onze toppers speelden de wedstrijd professioneel uit. Eindstand 8-5 en we waren weer Nederlands Kampioen.

Wat een geweldige prestatie. Van te voren als torenhoge favoriet naar een NK en het dan op zo’n manier waarmaken en de dubbel binnenhalen. Super gedaan.
Na het feestgedruis op het veld de huldiging en stonden we weer op het podium als nummer 1. De medailles en beker werden uitgereikt door international Jos Rooseboom en daarna spoot de kinderchampagne over het veld.
Daarna douchen en opruimen want we gingen direct door naar het veld van Oranje Wit waar het eerste ook om de nationale titel speelde. Onze D1 werd daar in de rust op een fantastische manier gehuldigd: Onder begeleiding van een showband liepen onze toppers een ereronde over het veld onder toeziend oog van veel publiek en kregen ze daarna op het podium bloemen uitgereikt van de spelers van het Nederlands team. Nadat het eerste ook de titel pakte liepen we samen een ereronde over het veld en gingen daarna moe maar zeer voldaan terug naar huis.
De terugreis werd een waar feest en rond 23.15 uur waren we allemaal moe maar voldaan weer thuis. Wat een lange, maar heel bijzondere dag!
KZ/Hiltex D1 was vandaag weer de allerbeste ploeg en maakte ondanks alle druk, alle verwachtingen waar.
Jongens, meiden, coaches en begeleiding, wederom van harte gefeliciteerd. Jullie hebben het fantastisch gedaan en hebben door het halen van deze dubbel, geschiedenis geschreven in de clubhistorie. Iedereen die op wat voor manier dan ook weer heeft meegeholpen: Heel veel dank! Het was weer een superdag voor onze D1
 


Bron: Erna Boerhout.
Bron foto: Edwin Boerhout en Kees Bergsma.

SPEELSCHEMA

Poule A         Poule B      
11:00 KVZ D1 - ONDO(G) D1 3 - 4   11:35 Oranje Wit(D) D1 - DVO D1 8 - 3
11:00 KZ/Hiltex D1 - KCR D1 13 - 2   11:35 Fortuna/MHIR D1 - Die Haghe D1 3 - 2
12:10 ONDO(G) D1 - KCR D1 7 - 2   12:45 Oranje Wit(D) D1 - Die Haghe D1 4 - 2
12:10 KZ/Hiltex D1 - KVZ D1 5 - 2   12:45 DVO D1 - Fortuna/MHIR D1 4 - 4
13:20 KVZ D1 - KCR D1 3 - 6   13:55 Die Haghe D1 - DVO D1 1 - 4
13:20 ONDO(G) D1 - KZ/Hiltex D1 3 - 9   13:55 Fortuna/MHIR D1 - Oranje Wit(D) D1 4 - 4


 


POULE INDELING KAMPIOENSCHAP VAN NEDERLAND D PUPILLEN

POULE A     POULE B        
KZ/Hiltex D1 3 - 6 27-7 Oranje Wit(D) D1 3 - 5 16-9    
ONDO(G) D1 3 - 4 14-14 Fortuna/MHIR D1 3 - 4 11-10    
KCR D1 3 - 2 10-23 DVO D1 3 - 3 11-13    
KVZ D1 3 - 0 8-15 Die Haghe D1 3 - 0 5-11    


 

Finale 15:40 uur  
KZ/Hiltex D1 - Oranje Wit(D) D1 8 - 5
     
3de/4de plaats 14:50 uur  
ONDO(G) D1 - Fortuna/MHIR D1 5 - 7
     
5de/6de plaats 14:50 uur  
KCR D1 - DVO D1 3 - 6
     
7de/8ste plaats 15:25 uur  
KVZ D1 - Die Haghe D1 7 - 3
     
     EINDSTANDEN VELDCOMPETITIE D PUPILLEN HOOFDKLASSE 2013-2014OVERIGE VERSLAGEN EN TEAMFOTO'S VAN HET KVN IN SPIJKENISSE, ORGANISATIE OLYMPIA

DVO D1

De dag begon al vroeg voor DVO D1 om 7.30 uur, om eerst gezamenlijk te ontbijten bij de familie Smit. Waarna de reis begon naar Spijkenisse. Aangekomen op de schitterende locatie van Olympia, werden wij goed opgevangen door de leden van Olympia. Deze vereniging heeft er zeker voor gezorgd, dat het voor de spelers van DVO D1 een onvergetelijk dag is geworden!
De eerste wedstrijd werd gespeeld tegen Oranje-Wit uit Ridderkerk. In het begin liep het redelijk gelijk op naar een tussenstand van 2-2, waarna Oranje-Wit toch uitliep naar een einduitslag van 8-3. Na een korte pauze moesten wij aantreden tegen Fortuna/MHIR, deze tegenstander waren we begin van het zaalseizoen op een toernooi in Eindhoven ook al eens tegengekomen, maar de vraag is, hoe hebben zij zich verder ontwikkeld dit korfbalseizoen….DVO begon fel, maar kon niet voorkomen dat de stand bij rust 2-0 in het voordeel was van Fortuna, echter de tweede helft werd het nog 0-3, waarna er voor Fortuna/MHIR een fase aanbrak dat er niet meer gescoord werd en DVO terug kwam op een 4-3 voorsprong. Vlak voor tijd maakte Fortuna met een korte kans de 4-4 en was het eerste punt voor ons binnen. Conclusie: we zaten in een stijgende lijn voor het vervolg van het toernooi.

Als laatste wedstrijd in deze poule werd er gespeeld tegen Die Haghe D1, dit was een tegenstander die wij in het zaalseizoen ook hadden ontmoet, waarvan wij 1 x hebben verloren en 1 x gelijk tegen hebben gespeeld, een zware dobber stond ons wederom te wachten. Verrassend ging DVO D1 voortvarend van start en stonden binnen de kortste tijd op een 3-0 voorsprong, die gedurende de tweede helft ook niet meer werd weggegeven, de uitslag van deze wedstrijd werd 4-1 in het voordeel van DVO en de eerste overwinning was een feit!

Nu moest er even gewacht worden om welke plaats er gestreden moest worden, dit bleek echter om plek 5/6 te gaan en dit was de vereniging die zich als laatste had geplaatst voor het NK KCR D1 uit Ridderkerk. Het zou mooi zijn als wij toch de vijfde plek konden behalen? Na de overwinning tegen Die Haghe, bleek dat hoe verder ze in het toernooi kwamen ze beter gingen spelen en er al snel een 2-1 voorsprong genoteerd kon worden, dit was tevens de ruststand. Gaandeweg de tweede helft werd de tussenstand 2-5 in het voordeel van DVO en werd de wedstrijd goed uit gespeeld en kon er een einduitslag van 3-6 genoteerd worden.

De 5de plek behaald op het NK was een feit en de trainers en begeleiding zijn super trots op dit team! Wie had dit gedacht bij aanvang van het seizoen… de doelstelling was om de hoofdklasse te handhaven. De D1 is een team die veel in z’n mars heeft…., natuurlijk ook de verdiensten van de trainers Jasper en Loes en coach Hester. Namens het team BEDANKT!

Deze winderige/zonnige dag werd afgesloten met een bezoek aan de Mc Donalds en een ijsje bij La Fontana.


Bron: DVO


KVZ D1

Afgelopen zaterdag ging onze D1 voor de tweede maal dit seizoen naar het NK voor D pupillen hoofdklasse. Ditmaal vond de strijd plaats in Spijkenisse. We hadden Nomade Tours weer bereid gevonden de rit te verzorgen en onze chauffeur Piet vond het de vorige keer zo gezellig dat hij zijn vrouw Marjon ook had meegenomen. Om 7.15 uur werden de spelers en de supporters ontvangen op de parkeerplaats van KVZ door de C1 die een gezellig afsluitingsweekend hadden op ons veld. Er stond heerlijke koffie klaar en daarvan werd op dit vroege tijdstip gretig gebruik gemaakt. Uitgezwaaid door onze C1 vertrok de volle bus stipt om 7.30 uur richting Spijkenisse. C1 bedankt voor de koffie en het uitzwaaien ! Na een rit van bijna 2 uur kwamen we aan in Spijkenisse waar we werden opgewacht door onze begeleidster Lisette van de organiserende vereniging Olympia. Zij wees Piet de weg naar de parkeerplaats waar de bus kon parkeren. Alle mannen in de bus waren direct wakker toen Lisette het woord nam in de bus en ons enige zaken uitlegde (kleedkamer, opkomst etc.). Eenmaal aangekomen op het prachtige complex bleek dat wij de laatste vereniging waren die was gearriveerd (niet verassend omdat wij ook de grootste afstand moesten afleggen). Snel werd er gezocht naar een geschikte plaats om de KVZ vlag op te hangen en onze knuffelbeer een plekje te geven. Met gevaar voor eigen leven wisten Redouan en Ipe onder aanwijzing van John en met behulp van een keukentrapje de vlag een mooie plek te geven tegen de bosrand aan (zie foto).

Nadat de ploegen 1 voor 1 werden voorgesteld op veld 1 en de wethouder het toernooi officieel had geopend kon de strijd beginnen. KVZ was ingedeeld bij Ondo, KCR en KZ in poule A. In poule B zaten DVO, Fortuna, Oranje Wit en Die Haghe.

De eerste tegenstander was Ondo uit ‘s Gravenzande. Voor ons een onbekende tegenstander. Al snel in de wedstrijd bleek dat de D1 niet liet zien waartoe zij in staat waren. Veel plaatsfouten, verkeerde beslissingen en soms niet fel genoeg. Al snel stonden we 2-0 achter. Daarna kwamen we wat beter in ons spel wat resulteerde in een 3-2 voorsprong. Door een onoplettendheid in de verdediging kwam Ondo helaas toch weer op 3-3. Vlak voor tijd maakte Ondo een doorloopbal die goed werd verdedigd door Myra maar tot onze verbijstering keurde de scheidsrechter deze treffer goed. Kort daarna zat de wedstrijd erop en hadden we dus verloren met 4-3 ! Wat een domper vooral omdat deze nederlaag niet kwam door de kracht van Ondo maar meer doordat onze D1 niet speelde zoals we hen zo vaak hebben zien doen in de competitie. Dat de kinderen van de ploeg het niet gewend waren om te verliezen was merkbaar na de wedstrijd waar toch wat traantjes werden gelaten. Geeft allemaal niets, winnen en verliezen horen bij onze mooie sport.

De tweede tegenstander was KZ, de torenhoge favoriet voor de titel en ons bekend vanuit het NK zaal waar we de finale kansloos van hebben verloren. KZ had de eerste wedstrijd tegen KCR overtuigend gewonnen met 13-2.Tegen deze ploeg hadden we dus niets te verliezen. Van KZ is bekend dat zij veelvuldig met de dames kruisen voor in het vak om de verdediging in de war te brengen. Dit wisten we echter (was ook op getraind) en onze verdediging hield stand. Na een redelijk gelijk opgaande 1e helft met een licht overwicht van KZ stond het scorebord 3-1 voor KZ. Nadat wij 3-2 wisten te maken zag je de zenuwen toenemen bij KZ. We kwamen zelfs op 3-3 maar deze treffer werd onterecht afgekeurd door de scheidsrechter. Direct daarna scoorde KZ de 4-2 en de wedstrijd was gespeeld. In de slotfase bracht KZ de eindstand op 5-2. Ondanks dat deze wedstrijd werd verloren kon onze D1 in tegenstelling tot de eerste wedstrijd terugkijken op een goede en spannende wedstrijd en KZ moest tot het gaatje gaan om te winnen.

KCR was de laatste tegenstander en de hoop was dat de D1 de lijn van de 2e wedstrijd kon doortrekken. Dat bleek helaas niet het geval. Er werd slordig gespeeld, veel kansen gemist en soms niet opgelet in de verdediging waardoor KCR de wedstrijd winnend afsloot met 6-3.

Toen zaten de poulewedstrijden erop en wat overbleef was de strijd om de 7e en 8e plaats. Tegenstander was Die Haghe uit Den Haag (ook deelnemer aan het NK in de zaal). De hoop was dat de D1 nog 1 keer de motivatie kon opbrengen om in ieder geval de laatste wedstrijd te winnen. Gelukkig bleek dit het geval en in deze wedstrijd was weer veelvuldig het D1 te zien die we zo vaak in dit seizoen hebben gezien. Snel spel, fel, scherp en geconcentreerd werd Die Haghe duidelijk gemaakt dat er maar 1 ploeg zou winnen en dat was onze D1. De eindstand werd 7-3 in ons voordeel en dat resulteerde dus in een 7e plaats op het NK. Gelijk met onze wedstrijd werd de finale gespeeld en daar bleek KZ weer de sterkste en zij werden dan ook terecht Nederlands Kampioen. Het was wel leuk om te zien dat KZ op deze dag de meeste moeite had met onze D1 !

Natuurlijk hoopten we met z’n allen dat onze D1 de prestatie van de zaal op het NK zou evenaren of misschien wel verbeteren. Dat is helaas niet gelukt maar dat is ook helemaal niet erg.

KVZ D1 (inclusief begeleiding) heeft een fantastisch seizoen gehad. Er zijn maar liefst 3 kampioenschappen behaald en 2 deelnames aan het NK (1x de tweede plaats en nu dus de zevende plaats). Ze hebben dit seizoen maar liefst 34 wedstrijden gespeeld (inclusief de NK’s) en van deze 34 wedstrijden hebben ze er maar liefst 29 gewonnen ! 5 wedstrijden werden er verloren en dat kunnen niet veel ploegen zeggen. Jullie hebben veel geleerd van Henk-Jan en Remco en het geleerde ook goed in praktijk gebracht. Voor de meeste waren dit ook de laatste wedstrijden in de D want op Lauryn na gaat iedereen over naar de C.

Na de officiële prijsuitreiking waarbij Jos Roseboom de prijzen uitreikte aan de deelnemende ploegen werd er door de supporters onder het genot van een drankje nagepraat en teruggekeken naar een fantastisch seizoen. Hulde hiervoor !

Een compliment gaat zeker uit naar de organiserende vereniging Olympia voor de strakke organisatie. Het enige minpuntje van dit toernooi is toch de kwaliteit van de scheidsrechters. Jammer is het dat het KNKV jonge en in mijn ogen onervaren scheidsrechters laat fluiten. Er worden cruciale inschattingsfouten gemaakt die toch bepalend zijn geweest voor het verloop van de wedstrijden. Maar goed genoeg hierover want respect moet altijd voorop staan , dus ook voor de scheidsrechters !

Nadat de ploeg eindelijk gedoucht waren (toch dames ?) kon Piet gevraagd worden om de bus voor te rijden zodat de verre terugreis naar Zutphen kon beginnen. Om ongeveer 19.45 uur kwamen we aan op het KVZ veld. In de kantine hebben we met iedereen weer een patatje plus snack gegeten (aangeboden door KVZ aan de ploeg en begeleiding). Ook werd er weer onder het genot van een drankje nagepraat met elkaar en langzaam kwam er een einde aan deze mooie maar toch ook een vermoeiende dag voor iedereen.


Kelvin Derks, Luuk Montagne, Jeroen de Haas, Ian Mollema, Quinten Derks, Jochem Nijland
Myra v/d Broek, Yi Fu Smits, Marlou Mulder, Mayla Berendsen, Lauryn Derks, Sophie Milius.
Trainers/Coaches: Henk Jan Milius en Remco de Haas.
Bron: KVZ. 

Die Haghe D1

Voor het vierde jaar achter elkaar heeft de D1 van Die Haghe het voor elkaar gekregen om deel te nemen aan het NK. Dit is een goede prestatie. Het lijkt al bijna gewoon, maar dat is het niet. Hiervoor moet hard getraind worden en ook dit jaar hebben Mike, Sander, Quint, Romy, Yrsa, Isabel, Femke en de invallers Zoë, Bram en Zohier met de trainers Jolanda en Esli hier hard voor getraind. In de zaal werd een mooie 5de plek bereikt. Benieuwd of dit op het veld ook zou lukken? De eerste wedstrijd was tegen Fortuna. Na een mooie voorsprong van 1-0 kwam de D1 met 3-1 achter. Verdedigend ging het prima, maar het lukte niet om doelpunten te maken. Uiteindelijk maakte Die Haghe nog wel de 3-2 en zo bleef het. De tweede wedstrijd was tegen Oranje Wit. En ook deze ging gelijk op. Er werd door iedereen hard gewerkt, maar ook nu lukte het niet om doelpunten te maken. Ook deze wedstrijd werd verloren. Nu met 4-2. De laatste wedstrijd van de poule speelde Die Haghe tegen DVO. De kansen die werden gecreëerd gingen weer jammer genoeg niet raak. Dit keer lukte het slechts 1 keer om een doelpunt te maken. En dat is te weinig. Het werd nu 4-1 voor DVO. Het is misschien op de dag zelf best een teleurstelling om uiteindelijk te strijden om de 7de/8ste plaats. En ook de laatste wedstrijd werd verloren (met 7-3), maar het blijft toch een heel goed seizoen en je wordt niet zo maar 8ste van Nederland. Dit is toch nog steeds een knappe prestatie. Na afloop werd bij Die Haghe nog gezellig patat met iets lekkers gegeten.

Bjorn, Suzan en Sanna bedankt voor het reserve staan. Astrid bedankt voor de verzorging en Willem bedankt voor het filmen.
Bij deze feliciteert Die Haghe KZ/Hiltex D1 met het behalen van het kampioenschap en bedanken we Olympia voor de goede organisatie.

Yrsa Kooijmans, Isabel van de Schilde, Femke Streekstra, Romy van Vianen.
Mike Abbenhuis, Ryan van der Laan, Quint Rompa, Sander Snaphaan.
Trainsters/Coaches: Esli de Kok en Jolanda Snaphaan.
Bron: Ellen Brouwer.

Fortuna/MHIR D1KCR D1


Britt Boer, Naomi Deunhouwer, Britt de Jong, Michelle Vlasblom.
Floris-Jan Bos, Bas Kooijman, Olaf van der Padt, Jouke Sloof.
Trainers/Coaches: Panágos Iliadis en Jeroen Put.
Teambegeleider: Remon de Vos.
Bron: Jan Kooijman

ONDO (G) D1


Nynke Riem, Nienke Wessteijn, Kim de Jong, Lieke Heijstek.
Wouter Wildschut, Wesco van Weert, Maarten de Berg, Daan Daenen.
Trainers/Coaches Trainer/Coach Matthijs Verbaan en Bart Bongaards( niet op de foto).
Bron: Karin Wildschut.

Oranje Wit(D) D1


Milou Oppe, Mirte Rijsdijk, Nynke Brouwer, Djuna Seevinck.
Niels Bras, Tim Groeneweg, Mees Oppe, Robin Versluis.
Trainers/Coaches: Kees-Jan en Monique Oppe.
Teambegeleiders: Helen Rijsdijk en Angelique Bras.
Bron: Oranje Wit(D)

 

Alle artikelen op een rijtje van meest gelezen naar minst gelezen