KvN Korfbal
Die Haghe D1 wint de zaalfinale met 4-3 van DVO D1
Lees meer ...
KCC/Delta Logistiek D1 verslaat de zaalkampioen, Die Haghe D1 met 9-5 en wordt Nederlands Kampioen.
Lees meer ...
DeetosSnel D1 veld

DeetosSnel/Volhuis D1 is Nederlands Kampioen geworden tijdens het NK D-jeugd in Barneveld. Daarmee zijn ze het eerste team, in de toch roemruchte geschiedenis van Deetos(Snel), dat er in is geslaagdom de "dubbel" te pakken. Na de nationale titel in de zaal (Alphen a/d Rijn), wist het team van Nanda en Nando afgelopen zaterdag ook de titel op het veld te behalen.
 
DeetosSnel D1 2De titel werd wederom ten koste van Oranje Wit D1 behaald, waarmee ook de NK-finale in de buitenlucht dezelfde finalisten kende als tijdens de zaaleditie. Gelukkig kwamen er dit keer geen verlengingen en strafworpen aan te pas, al was ook deze wedstrijd weer ongekend spannend.

In de poulefase was Groen Geel D1 de eerste opponent. Een team uit het district Noord-West, en tijdens de competitie gelijk geeindigd met Die DeetosSnel D1 3Haghe D1, dus dat was oppassen geblazen. Na wat onduidelijkheid over een uitbal aan de zijlijn, profiteerde Groen Geel optimaal van het feit dat enkele spelers verkeerd opgesteld stonden (0-1). Daarna toonde, naar DeetosSnel 1, ook de D1 aan over 'girlpower' te beschikken met 3 doelpunten van Veerle, en na de hervatting nog eens van 2 Brett en een strafworp voor Brett, die door aanvoerder Brend vakkundig werd afgerond en ook nog een wegtrekbal scoordewedstrijd. De wedstrijd werd geheel naar de hand gezet en eindelijk afgesloten met 7-2 winst. De eerste wedstrijdpunten waren binnen.

In de andere poulewedstrijd wist SCO duidelijk te winnen van ZKV, zodat het Zaandamse ZKV vervolgens de tweede tegenstander werd. Ook hier hetzelfde recept: 0-1 achter, om vervolgens ook deze wedstrijd toch betrekkelijk eenvoudig te winnen: 10-5. Er werd over veel verschillende schijven gescoord.

Aangezien ook SCO zijn tweede wedstrijd wist te winnen, zou de derde poulewedstrijd moeten uitmaken welke team zich zou plaatsen voor de finale en welk team het moest doen met de wedstrijd om de derde en vierde plaats. Dat zou dus spannend worden. Daar dacht DeetosSnel D1 duidelijk anders over. Een scherp D1 vloog uit te startblokken, waardoor het in notime 4-0 stond. Pas bij 9-0 kon SCO via een strafworp iets terug doen (9-1). Een ook het tweede doelpunt van SCO kwam vanaf 2,5 meter. De wedstrijd werd uiteindelijk afgesloten met 12-2 (of was het nu eigenlijk 13-2?). Kortom: mocht iemand twijfelen aan de kandidatuur van DeetoSnel D1 voor de finale en veldtitel ...
Ook in deze wedstrijd werd weer gescoord over vele schijven en konden de coaches, net als in de voorgaande poulewedstrijden, ook de wisselspelers Demi, Julian en Stefan nog volop speeltijd geven. Invallers Stefan en Julian konden in de slotfase ook volop blijven schieten in de wetenschap dat de 'luchtmacht' van Brett en Veerle toch wel de ballen zouden vangen.

DeetosSnel D1 4In de andere poule was het ook ongekend spannend geweest. In de eerste ronde hadden Oranje Wit D1 en Dalto D1 zich in evenwicht gehouden (8-8), zodat het erop zou draaien dat het doelsaldo aan het einde van de poulefase wel eens de beslissing zou moeten brengen voor de nummer 1 en 2. Na de tweede ronde had Oranje Wit één doelpunt voorsprong genomen op Dalto. De wedstrijden in de derde ronde moesten derhalve uitsluitsel geven. Daar waar Oranje Wit dik uitpakte tegen Die Haghe, moest Dalto in de slotfase zelfs de winst laten aan De Meeuwen. En daarmee kende de veldfinale dus dezelfde (Dordtse) finalisten als tijdens de zaaleditie.

In de beginfase van de finale pakte OW telkens de kleine voorsprong (0-1, 1-2 en 2-3) waarna DeetosSnel de rug rechtte en langszij kwam (3-3) en zelfs de voorsprong pakte (5-3). Een uitwerkfoutje net voor de rust zorgde ervoor dat OW toch weer aanklampte (5-4). In de 2e helft moest er tactisch verdedigd worden, om zo gevaarlijke opponent Bo Oppe uit te schakelen. In het begin moest men daar even aan wennen, maar naar mate de tijd vorderde ging dat steeds makkelijker er werd de klus nadrukkelijk met elkaar geklaard. In de aanval cijferde deDeetosSnel D1 5 heren zich weg voor de dames, die dat ook waarmaakten door telkens bijtijds weer een doelpunt te scoren. In de zenuwachtige slotfase kwam de overwinning tenslotte niet meer in gevaar.

De buit was wederom binnen. De felicitaties konden in ontvangst genomen worden van de ouders, meegereisde supporters, bestuur en TC. Hoofdtrainer Riko Kruit was er vervolgens om onze jonge talenten te feliciteren en namens de vereniging een kleinigheid te overhandigen. Vanuit de organisatie/KNKV waren er uiteraard de medailles en kon de beker worden opgehaald door de ploeg.

De felicitaties gaan uit naar de basisspelers (Brend, Merijn, Randy, Thom), basisspeelsters (Brett, Ilse, Jitte, Stephanie, Veerle), reserves (Demi, Julian, Stefan) en de beide coaches Nanda en Nando.
Ook direct maar een dankwoord richting de andere begeleiders van deze groep: Jos Nieuwland (vezorging), Jeroen Soffree (analist), Jeroen Klein (video) en Anita Veldman (teambegeleider).

Daarna bleef het nog lang onrustig in de kleedkamers bij ODIK en in de McDonald's in Barneveld, waar we zowaar nog een hernieuwde clash beleefden tegen Oranje Wit.

Nagekomen correctie van clubstatisticus Frans Schellenbach: de D1 is niet het eerste team wat bij Deetos(Snel) de "dubbel" pakt. Eerder lukte dat in 1982 aspiranten-1 met o.a. Hans Leeuwenhoek, Oscar Mulders en Cees Dingenouts (jawel de vader van aanvoerder Brend Dingenouts; zo vader zo zoon ...)
Bron: website DeetosSnel.


EINDSTANDEN D PUPILLEN HOOFDKLASSE VELDKORFBAL
Hoofdklasse A Hoofdklasse B Hoofdklasse C
De Meeuwen D1 * 6-12 SCO D1 * 6-10 Die Haghe D1 * 7-12
Heerenveen D1 6-  6 Dindoa D1 6-  8 Groen Geel D1 * 7-10
Asko D1 6-  5 NKC'51 D1 6-  5 Koog Zaandijk D1 6-  4
Amicitia D1 6-  1 VDW-OLS D1 6-  1 Excelsior D1 6-  0
Hoofdklasse D Hoofdklasse E Hoofdklasse F
ZKV D1 * 6-11 Dalto D1 * 6-12 DeetosSnel/Volhuis D1 * 7-12
Nieuwerkerk D1 6-  8 KVZ D1 6-  7 Oranje Wit D1 * 7-10
TOP/Wereldtickets.nl D1 6-  3 DSC D1 6-  3 KCC/Hijbeko D1 6-  4
Tempo D1 6-  2 DVO D1 6-  2 Tilburg D1 6-  0


HET KAMPIOENSCHAP VAN NEDERLAND WERD GESPEELD IN BARNEVELD, ORGANISATIE ODIK
Poule A Poule B
SCO D1 - ZKV D1 6 - 4 De Meeuwen D1 - Die Haghe D1 3 - 7
DeetosSnel/Volhuis D1 - Groen Geel D1 7 - 2 Dalto D1 - Oranje Wit D1 8 - 8
DeetosSnel/Volhuis D1 - ZKV D1 10 - 5 Die Haghe D1 - Dalto D1 4 - 8
SCO D1 - Groen Geel D1 4 - 3 De Meeuwen D1 - Oranje Wit D1 3 - 8
DeetosSnel/Volhuis D1 - SCO D1 13 - 2 Oranje Wit D1 - Die Haghe D1 10 - 4
Groen Geel D1 - ZKV D1 7 - 5 De Meeuwen D1 - Dalto D1 6 - 5
Eindstand poule A Eindstand poule B
DeetosSnel/Volhuis D1 3 - 6 30-  9 Oranje Wit D1 3 - 5 26-15
SCO D1 3 - 4 12-20 Dalto D1 3 - 3 21-18
Groen Geel D1 3 - 2 12-16 Die Haghe D1 3 - 2 15-21
ZKV D1 3 - 0 14-23 De Meeuwen D1 3 - 2 12-20
Finale
DeetosSnel/Volhuis D1 - Oranje Wit 9 - 8
3de/4de plaats
SCO D1 - Dalto D1 10 - 11
5de/6de plaats
Groen Geel D1 - Die Haghe D1 7 - 8
7de/8ste plaats
ZKV D1 - De Meeuwen D1 7 - 9


VERSLAGEN
Dalto
Afgelopen zaterdag was het zover, iedereen stond op de parkeerplaats bij Dalto om naar Barneveld te gaan. Het was nog vroeg maar iedereen had er zin in. Voordat we weggingen kregen alle kinderen, coaches en begeleiders een mooi inschietshirt, als herinnering, van de sponsor!

Alles werd in de auto's geladen, inclusief de trommels en vlaggen die we geleend hadden van de D-side. Daarna met een achttal auto's onderweg naar Barneveld. Daar aangekomen was het al een drukte vanjewelste en er waren diverse bussen van de ploegen die van ver kwamen.
Dalto D1 1We hadden een mooi plekje gevonden naast een container en binnen no-time stond er een echt Dalto-hoekje. De toppers van de D1 waren op een goede manier gespannen en de coaches hielden de rust in het team. Het moment was aangebroken, iedereen moest bij het veld verzamelen en de teams werden voorgesteld. En ja hoor op het moment van het voorstellen van de D1 kwamen alle toeters en trommels flink naar voren en Dalto was duidelijk aanwezig. Ook de nieuwe vlag van Dalto was aanwezig en tijdens het oplopen, werd deze door alle spelers en reserves vastgehouden. Daarna namen de trainers de toppers apart om de voorbespreking te hebben, want de eerste wedstrijd was meteen een heel belangrijke: tegen Oranje Wit dat in de zaal tweede was geworden op het NK.

Aanval : Mika,Fabienne, Joost, Tessa
Verdediging: Jeremie, Petra, Bente, Arie
Dalto speelde meteen erg goed en speelde met erg veel druk tegen Oranje Wit. Tegen deze ploeg hadden we een tijdje geleden een oefenwedstrijd gespeeld en verloren. Onze aanval was goed georganiseerd, maar het was toch Oranje Wit dat als eerste scoorde, maar Dalto bleef goed aanvallen en uitstekend verdedigen. Het duurde dan ook niet zo lang voordat Dalto voorstond door mooie acties van de aanval. Omdat de verdediging veel ballen onderschepte (Jeremie en Bente waren een plaag voor de aanval van Oranje Wit) konden we de tussenstand van 3-4 in ons voordeel noteren. Doordat Petra tegen de paal was aangelopen en daar veel last van had, werd ze gewisseld voor Willeke uit de E1.
Het tweede aanvalsvak van Oranje Wit draaide volledig om de heer met nummer 9. Deze had een paar mooie acties, maar Mika bleef goede drukDalto D1 2 geven. Alleen jammer dat de scheidsrechter dit elke keer zag als een overtreding en het werd een stippenfesitval voor Oranje Wit. Dit resulteerde helaas in een achterstand van 8-4. Maar op dat moment zag je de koppies omhoog gaan en zetten ze nog even aan.
De aanval werd goed opgezet en wij kregen stippen mee, die Arie verzilverde. Ook van afstand werd er gescoord en de verdediging had het trucje door van Oranje Wit en ze hielden ze vanaf die stand op nul. De aanval scoorde via stippen en afstandschoten de één na de andere en het stond met nog enkele minuten te spelen 8-7 voor Oranje Wit. Bram kwam in de aanval voor Arie om tijdens de vrije bal met zijn lengte de bal af te vangen maar hij was iets te gedreven en de scheidsrechter vond dit een overtreding en de bal was voor Oranje Wit. Daarna onderschepte Dalto snel de bal en de bal was weer terug in de aanval. Het duurde hooguit nog enkele seconden en de spanning was te snijden. Jeremie en Bram stonden in de punt en de dames Bente en Willeke in de afvang en aangeef.
Er kwamen twee hele mooie aanvallen uit maar er werd nog niet gescoord. In de allerlaatste seconden kregen we een vrije bal mee en Jeremie stond klaar om hem te nemen en te scoren maar helaas ging hij net mis maar Bram stond goed, ving de bal af en gooide direct de bal van korte afstand naar de korf en na drie keer rond gedraaid te hebben rolde hij er toch in. Direct erna werd er afgefloten en dit was, gezien de hele wedstrijd, een verdiend punt binnengehaald. En dat tegen de nummer 2 van het NK in de zaal.

Iedereen was kapot en je zag dat ze alles hadden gegeven om deze partij positief af te sluiten.

Daarna volgde Die Haghe D1, op papier een moeilijke tegenstander maar in het veld waren onze toppers toch echt veel beter. Willeke startte nu in de basis omdat Petra nog te veel last had van de klap tegen de paal. Het mooie van Willeke was dat ze duidelijk groeide in dit team en ze was op een gegeven moment zo goed dat ze perfect vrij kwam en scoorde, de vuisten van Willeke zeiden genoeg op dat moment !
Ook in deze wedstrijd stonden de vakken als in de eerste wedstrijd met alleen Willeke voor Petra

Aanval : Mika, Joost, Fabienne, Tessa
Dalto D1 3Verdediging: Jeremie, Arie, Bente, Willeke
We stonden snel op voorsprong en de aanval was goed op dreef, op een gegeven moment stonden we 0-4 voor!!! maar doordat Die Haghe veel blessures opliep in deze wedstrijd, werden er in totaal drie lange pauzes genomen en dat was te merken aan het spel van Dalto. We waren even uit het ritme en Die Haghe kon aanhaken, rust 2-4.
Maar ook ons tweede aanvalsvak was weer weergaloos en we bleven scoren waaronder die mooie van Willeke. De verdediging was erg goed en we onderschepten de één na de andere bal en daardoor kon onze aanval heerlijke lange aanvallen maken. Ook nu was weer mooi om te zien hoe Bente, Jeremie, Arie en Willeke samen speelden, snel en zeer effectief. De eindstand 4-8 was erg goed en Die Haghe had de hele wedstrijd geen moment gehad om dichtbij te komen. Jammer was wel dat we niet nog meer scoorden, want zonder de onderbrekingen was dat zeker gebeurd.

De Toppers gingen weer met de coaches en begeleiders naar de kleedkamers om na te bespreken en de rust te houden voor de laatste poulewedstrijd tegen De Meeuwen D1.

Aanval: Mika, Fabienne, Joost, Tessa
Verdediging: Jeremie, Bente, Petra, Arie
De Meeuwen hadden tot op dat moment alles verloren en de toppers dachten dat ze dit wel zouden gaan winnen.
In de eerste paar aanvallen was ook duidelijk te zien dat we meer in huis hadden dan De Meeuwen, want we stonden al erg snel met 2-0 voor. Maar misschien wel iets te snel, want de felheid die we gezien hadden in de eerste twee wedstrijden, was verdwenen en De Meeuwen kon aanhaken.
In de rust stonden we gelijk (4-4) en na de rust kwamen we nog steeds niet fel genoeg terug waardoor De Meeuwen kon meescoren. Petra had nog te veel last van haar blessure en werd gewisseld door Robin, een andere topper uit de E1. Maar ondanks deze wissel konden we niet voorkomen dat De Meeuwen vlak voor het einde de winnende kon scoren
Het maakte achteraf ook niet zoveel uit want Oranje Wit had dik gewonnen van Die Haghe en op doelsaldo waren zij ook doorgegaan naar de finale.

De teleurstelling was enorm, niet zozeer dat ze verloren van De Meeuwen maar dat ze de finale NET gemist hadden en dat ze nu voor de 3e plaats moesten spelen.
De coaches hadden ook weinig tijd om de toppers toe te spreken en weer klaar te stomen voor deze wedstrijd want ze moesten direct door naar de kleine finale.

Aanval: Mika, Fabienne, Joost, Tessa
Verdediging: Jeremie, Bente, Petra, Arie

De tegenstander SCO had wel al een hele wedstrijd rust gehad en dat was in het begin te zien. SCO was wel scherp genoeg en stond binnen no-timeDalto D1 4 voor met 2-0 Gelukkig voor Dalto kwam na enkele minuten de scherpte terug en we gingen mee scoren. Ook hier werd het een stippenfestival, want de scheidsrechter gaf dit keer voordelig voor Dalto veel stippen mee in de aanval bij Dalto.We gingen de rust in met een gelijke stand: 7-7. Na de rust was iedereen weer wakker en heel langzaam kwam Dalto voorbij SCO en stonden we voor het eerst voor. Toen ging de scheidsrechter ook enkele stippen tegen geven en hierdoor kon SCO weer aanhaken. Bram kwam nog in de aanval erbij om weer extra druk te geven, maar Arie verzilverde de laatste stip en Dalto won met 10-11.
De ontlading was enorm en de vreugdetranen waren er bij spelers, speelsters en supporters.

Wat een prestatie en vooral, wat een teamprestatie. Derde van heel Nederland!! Dit hadden we vooraf niet verwacht, maar het was, gezien het spel, zeker verdiend.
En wat een mooi afscheidscadeau aan de trainers Tom en Diana. Door jullie goede trainingen en tijdens de wedstrijden het goede coachen zijn ze zover gekomen.

Deetos D1 won de finale van Oranje Wit met 8-9.

Als laatste wil ik nog even Carla bedanken voor de hele begeleiding. Als teammanager heeft ze veel werk verricht en gezorgd dat alles tot in de puntjes was geregeld. Ook Anton die als verzorger mee wilde gaan en Tessa perfect getapet had en Petra goed verzorgd had. Ook willen we de JTC bedanken die de hele dag erbij was en aan het eind nog een verrassing had in de vorm van een zak snoep per kind !
Ook de jonge D-side heeft het team elke wedstrijd weer naar de overwinning geschreeuwd en gezongen, fantastisch!!!

Dalto D1, toppers van nu en voor de toekomst.
VAN HARTE GEFELICITEERD MET HET BEHALEN VAN DE 3E PLAATS OP HET NK !!
Dalto D1
Dalto D1
Dames: Fabienne, Bente, Petra, Tessa.
Heren: Mika, Joost, Jérémie, Arie.
Trainers/Coaches: Diana en Tom.
Bron: Website Dalto.

SCO
SCO D1 heeft een fantastisch Nederlands Kampioenschap afgesloten met een dik verdiende 4e plaats.

Aangemoedigd door de veel meegereisde supporters (groot compliment voor de steun!) won SCO D1 de 1e wedstrijd tegen ZKV D1 met 6-4.

De tweede wedstrijd speelde SCO D1 tegen Groen Geel D1 uit Wormer. SCO D1 starte de wedstrijd vol overtuiging en de voorsprong werd de hele wedstrijd vastgehouden. Het werd 4-3.

De laatste poule wedstrijd was Deetos D1 de tegenstander. De regerend zaalkampioen van Nederland en ook dit toernooi uiteindelijk de sterkste (en dus nu ook op het veld Nederlands Kampioen). Deze wedstrijd werd de mentale weerbaarheid van SCO D1 getest. De ploeg slaagde hier met vlag en wimpel voor! Een zeer lastige eerste helft werd na de pauze rechtgezet en met veel strijd en inzet (en de bijbehorende zeer trotse trainers/coaches) werd de wedstrijd uitgespeeld. Het werd 13-2 voor Deetos D1.

De laatste wedstrijd, voor de 3e en 4e plaats, was tegen Dalto D1. Vol opgeladen begon SCO D1 de wedstrijd. SCO D1 kwam op voorsprong en wist dit een hele tijd vast te houden. Vlak voor de rust kwam Dalto langszij en met de pauze was de stand gelijk. De tweede helft stond bol van de spanning en strijdlust. Beide ploegen wilden winnen! Om en om scorend besliste Dalto D1 in de slotminuut uiteindelijk de wedstrijd in hun voordeel. SCO D1 verloor nipt met 10-11.

SCO D1 de nummer 4 van Nederland: waanzinnig goed!
SCO D1
SCO D1
Dames:
Norma Lanting, Evelien Frieswijk, Ilse Diever, Marije de Vries, Annefloor Droste.
Heren: Lucas Hoogeveen, Roy Kraan, Joris Damhuis, Alwin Zwolle, Julian Frieswijk.
Trainer: Hillebrand Diever.
Coaches: Nico Punter en Thessa Brandsma.
Teambegeleider: Mark van Veen.
Bron: Website SCO.

Groen Geel
De verrichtingen van onze D1 waren te volgen via de website. Enrico Erkelens was ter plekke en gaf alle informatie door.

11.00 uur DeetosSnel/Volhuis D1 - Groen Geel D1
De zon scheen eventjes ... net genoeg om alle spelers en begeleiders voor te stellen. De eerste wedstrijd tegen DeetosSnel/Volhuis, de Nederlands kampioen in de zaal! Helaas een teleurstellend begin van het toernooi, 07-02 verloren. Na een goede start met een mooi doelpunt van Armel en vele schotkansen van beide kanten, een fase waarin we zeker niet minder waren, kwam Deetos op schot. 01-01 door slordig balverlies, 02-01 en 03-01 door twee doorloopballen van de dames van Deetos. Rust.
04-01 (stip), 05-01 (doorloopbal) en 06-01 en 07-01 afstandsschoten. Wel sloten we goed af door een mooie combinatie die met een doorloopbal door Emar werd afgerond 07-02.
De andere wedstrijd in de poule is door SCO D1 met 06-04 gewonnen van ZKV D1.

12.10 uur Groen Geel D1 - SCO D1
Helaas, helaas, helaas. We waren deze wedstrijd zeker niet de mindere. Met iets meer mazzel hadden we kunnen, misschien wel moeten winnen. SCO kwam voor door een doorloopbal, wij kregen een stip maar die ging er helaas niet in. SCO scoorde vervolgens de 00-02 en 00-03 door een verdedigingsfout. De kansen waren er wel en er werd goed gecombineerd maar de bal wilde er gewoon niet in. Na een mooie combinatie met Armel scoorde Jasper eindelijk het eerste punt 01-03. Net voor rust scoorde SCO van afstand 01-04. De tweede helft begonnen we weer met goede moed, weer kregen we een stip en weer wilde de bal er niet in. We werden beter en Lois en Emar scoorden de 02-04 en de 03-04. Spanning alom. Een fantastische aanval met een mooie dieptepass van Emar op Joost bracht ons bijna in extase maar zoals al de hele wedstrijd ging ook deze bal er niet in. Eindstand 03-04 verlies.
De andere wedstrijd in de poule is door DeetosSnel/Volhuis D1 met 10-05 gewonnen van ZKV D1.

13.20 uur Groen Geel D1 - ZKV D1

Wie wordt de beste van de Zaanstreek ... Een hoop spanning en sensatie. Onze helden begonnen scherp aan de wedstrijd. Al snel 01-00 door een mooie combinatie tussen Jasper en Yoelle waarbij de laatste scoorde uit een doorloopbal. Na mooie aanvallen over en weer kreeg ZKV ten onrechte een stip 01-01. Het spel golfde op en neer en na een korte stop, blessurebehandeling bij ZKV, speelde Jasper Armel vrij met een mooie combinatie, helaas net mis. Een aantal aanvallen later scoorde Jasper, echter de scheidsrechter floot af en gaf in plaats van een stip een vrije bal, dat is balen. Toch bleven we beter en scoorde Armel de verlossende 02-01 van afstand. ZKV kwam toch weer terug 02-02 door een verdedigingsfout. Weer een mooie combinatie van Groen geel zijde, Yoelle een pass op jasper die met een doorloopbal Armel vrij speelde 03-02. We hadden het gaatje kunnen slaan na een overtreding op een van onze toppers, kregen een stip die er weer niet in ging. Rust.
Na een peptalk van Marcel en Tom en een tactische wissel, Iris voor Natasja, gingen we voor de winst. Iris viel goed in, eerste schot net mis. Uit de volgende aanval scoorde ZKV maar gelukkig uit een verdedigde positie ... pfff. Uit twee mooie acties scoorde Iris twee maal, de 04-02 onder de korf en 05-02 van afstand. ZKV kwam weer terug 05-03 vanuit een vrije worp. Joost hield ZKV weer op afstand middels een afstandsschot 06-03. ZKV kwam sterk terug. Wat een spanning, 06-04 en 06-05, beide van afstand. Het zal toch niet, weer een stip! Gaat deze er in? Joost gaat met veel bravoure staan en ja hoor 07-05. De overwinning en het Zaans kampioenschap zit in de tas ... Ole, ole, ole ...
De andere wedstrijd in de poule is door DeetosSnel/Volhuis D1 met 13-02 gewonnen van SCO D1. Na dit resulaat staat DeetosSnel/Volhuis D1 in de finale.

14.50 uur Groen Geel D1 - Die Haghe D1 (om 5e/6e plaats)
Een strijd tegen onze angstgegner. Dit seizoen 5x tegen gespeeld waarvan 3x verloren en 2x gelijk ...

Voor de wedstrijd: De spanning is voelbaar ... beide ploegen lopen in en gooien op de paal .. alle ballen gaan er in bij groen Geel, is dat een goed voorteken? Tom loopt te ijsberen langs de lijn, zijn dat zenuwen? Marcel staat 'intiem' te praten met de scheids ... Een laatste peptalk. Alles uit de kast!
De scheids fluit .. Spelers begroeten elkaar ... Onze helden starten in de aanval en nemen uit. In de aanval Armel, Merel, Jasper en Yoelle ... de zon schijnt.
Een stip voor Die Haghe, 00-01. De wedstrijd wordt stilgelegd vanwege vuurwerk .. Groen Geel in de aanval, mooie actie Jasper op Armel, helaas mis. Lange aanval van Die Haghe. Goede onderschepping van Lois. Groen Geel aanval ... schot ... mis. In de tegenaanval scoort Die Haghe van afstand 00-02. Nu een stip voor Groen Geel, helaas over. Even later, afstandsschot Yoelle, afvang, pass op Armel, schot van afstand, weer niet. Even later afstandschot van Joost, weer net niet. Veel schoten op de korf van Die Haghe, we hebben steeds de afvang. Groen Geel scoort na een mooie aanval door Armel 01-02. Nog meer mooie aanvallen van Groen Geel ... Armel van afstand, wat een werelddoelpunt 02-02! De ploegen zijn aan elkaar gewaagd. 02-03 voor Die Hage (afstandsschot), nog 1 minuut tot de rust. Dan toch nog 03-03 van afstand door Jasper. Rust ... wat een spanning !!!
Wat gaat Jasper doen? Geheime toverdrank? Doping? O nee, toiletpauze ....
2e helft is begonnen .. het legioen zingt uit volle borst. Schot van Joost, nee net niet. 03-04 voor Die Haghe met een afstandsschot. Even later een mooie bal van Emar 04-04. Nu volgen mooie aanvallen van beide kanten ... Een heer van Die Haghe scoort 04-05. Een dame van Die Haghe scoort 04-06. Iris gaat warm lopen ... het geheime wapen? Helaas weer een doelpunt voor Die Haghe 04-07. Groen Geel wisselt, Natasja gaat er uit en Iris neemt haar plaats over in de aanval. Een schot van Joost IN de korf maar komt er weer uit. In de tegenaanval weer een doelpunt voor Die Haghe 04-08. Onze schoten gaan er net niet in ... we hebben geen geluk vandaag. Toch daarna een mooie doorloopbal van Iris 05-08. Opnieuw een wissel bij Groen Geel: Nick voor Joost. 06-08 door Emar, kan het dan toch? Laatste minuut gaat in ... 07-08 door Nick! Zonde, zonde, zonde ... ondanks het verlies krijgen onze helden, maar ook de supporters, een staande ovatie.
Groen Geel D1
Groen Geel D1
Dames: Natasja Dekker, Yoëlle van Erkelens, Loïs Groot, Merel Gruijs, Iris Koenen (reserve).
Heren: Emar Boes, Armel Boes, Joost Meijns, Jasper de Leeuw, Stef Schaap (reserve).
Trainers/Coaches: Tom Muller en Marcel de Leeuw.
Bron: Website Groen Geel.

De Meeuwen
Op zaterdag 11 juni jl. mocht korfbalvereniging ODIK op Sportpark Oosterbos te Barneveld het Nederlands Kampioenschap voor D pupillen organiseren. Na een mooi seizoen zonder ook maar één verliespartij, mocht De Meeuwen D1 hier, na het NK in de zaal, wederom in actie komen. Het werd een dag met spannende wedstrijden.

De Meeuwen D1 mocht aantreden in poule B met als tegenstanders Die Haghe (Den Haag), Oranje Wit (Dordrecht) en Dalto (Driebergen). In deze poule bleek Oranje Wit te sterk voor De Meeuwen, Die Haghe en Dalto. Met een miniem verschil (9-8) trok Deetos uiteindelijk in de finale aan het langste eind en werd daarmee Nederlands Kampioen.

Na het persoonlijk voorstellen van alle spelers en scheidsrechters speelde De Meeuwen D1 haar eerste wedstrijd tegen Die Haghe, de ploeg die op het NK in de zaal een derde plaats behaalde. Die Haghe bleek een te sterke tegenstander door vooral hun scherpe schutters. De eerste wedstrijd ging dan ook verloren met 3-7. Vervolgens stond Oranje Wit op het programma. Ook Oranje Wit was een oude bekende (op het NK in de zaal werd er gelijk gespeeld tegen deze ploeg). Nu liet Oranje Wit zien de betere ploeg te zijn en moest De Meeuwen D1 berusten in een nederlaag (3-8). De laatste wedstrijd in de poule was die tegen Dalto D1. Om de doelstelling van deze dag te bereiken moest er gewonnen te worden. De spelers waren dan ook zeer gebrand en opeens was er wel de strijdlust en het vertrouwen om deze wedstrijd tot een goed einde te brengen. Na een spannende slotfase met prachtige doelpunten won De Meeuwen haar wedstrijd met 6-5, dit leidde dan ook tot een geweldige ontlading. Door de overige resultaten in de poule mocht De Meeuwen strijden om de 7de en 8ste plaats tegen ZKV. De Zaandamse korfbalvereniging begon sterk, maar De Meeuwen D1 kon de 0-3 achterstand ombuigen door goed spel en kwam zodoende tot een prima overwinning (7-9).

De Meeuwen D1 is daarmee op de 7de plaats geëindigd. De Meeuwen D1 is tevreden met dit resultaat. Met twee gewonnen wedstrijden is de gestelde doelstelling bereikt en kon er ’s avonds een gezellig feestje gevierd worden.
De Meeuwen D1 veld
De Meeuwen D1
Dames: Laura van Winkoop, Denisah Meyners, Mirjam Arendsen, Elize van Oostende.
Heren: Remon Maarseveen, Leroy Meyners, Ezra Bijsterbosch, Yoran Willemsen.
Trainster/coach: Jenneke Broekhuizen.
(trainer/coach Richard Tibbesma ontbreekt op de foto).
Overige teams
Die Haghe D1
Die Haghe D1
Dames: Jill Buytelaar, Jamie Korporaal, Tess van der Heiden, Zinzi Slort.
Heren: Blessdy Blom, Jordy van Burik, Erik van Blitterswijk, Tom Snaphaan.
Reserves: Eva Korporaal, Celeste Lazerom, Luca Ling, Ayub Ahmed.
Trainers/Coaches: Victor Palm en Jolanda Snaphaan.
Begeleiding: Carol Kapaan.
Verzorging: John Ling.
Oranje Wit D1
Oranje Wit D1
ZKV D1
ZKV D1
Dames: Isa Alders, Sascha Horak, Luna Kriek, Iris van de Water, Dyani Pfaltzgraff, Tessa Mol (niet op foto).
Heren: Thomas Schagen, Cas de Vries, Bram van de Water, Michael Visser, Mike Kreuger, Tom Horak.
Trainers/Coaches:Thijs Saarloos, Niels Doeves, Ruud Horak.
 

Alle artikelen op een rijtje van meest gelezen naar minst gelezen