KvN Korfbal
Die Haghe D1 wint de zaalfinale met 4-3 van DVO D1
Lees meer ...
KCC/Delta Logistiek D1 verslaat de zaalkampioen, Die Haghe D1 met 9-5 en wordt Nederlands Kampioen.
Lees meer ...

2007-2008 Wit-Blauw D1 veld
Wit-Blauw D1

Bron foto: Website Wit-Blauw.


HOOFDKLASSE     D-PUPILLEN VELDKORFBAL IN CIJFERS

Noord           Noord-West     Zuid  
Hoofdklasse A     Hoofdklasse B     Hoofdklasse     Hoofdklasse  
Stadskanaal '74 D1 * 6-10   LDODK D1 6-9   TOP (S) D1 * 14-24   PSV D1 * 6-10
Hoogkerk D1 6-10   BW/Heerenveen D1 6-  8   Fortuna/Tempus D1 * 14-24   Rust Roest D1 6-10
Asko D1 6-  4   Quick '21 D1 6-  7   KVS D1 14-19   DSC D1 6-10
Vitesse D1 6-  0   DFD D1 6-  0   Zkc '31 D1 14-17   SDO (V) D1 6-  6
            OVVO/De Kroon D1 14-12   DKB D1 6-  2
            Avanti D1 14-  8   Tilburg D1 6-  2
            Koog Zaandijk D1 14-  5   NKV D1 6-  2
            Groen Geel D1 14-  3      
                     
Oost           Zuid-West        
Hoofdklasse A     Hoofdklasse B     Hoofdklasse A     Hoofdklasse B  
Wit-Blauw D1 * 6-10   De Meeuwen D1 * 6-10   PKC/Café Bar D1 * 6-12   KCC/VanSanten M D1 * 6-12
SKF D1 6-  8   Rigtersbleek D1 6-  7   IJsselvogels D1 6-  8   GKV D1 6-  6
KVZ D1 6-  6   Reehorst '45 D1 6-  4   Sporting Delta D1 6-  4   DeetosSnel/Volhuis D1 6-  4
Dalto/DSB Bank D1 6-  0   Antilopen D1 6-  3   Oranje Wit D1 6-  0   Sagitta D1 6-  2


HET KAMPIOENSCHAP VAN NEDERLAND WERD GESPEELD IN RIDDERKERK, ORGANISATIE SAGITTA

Uitslagen poule A       Uitslagen poule B      
TOP (S) D1 - Stadskanaal '74 D1   10-6 PKC/Café Bar D1 - Fortuna/Tempus D1   6-2
Wit-Blauw D1 - KCC/VanSanten M D1   9-7 De Meeuwen D1 - PSV D1   9-4
KCC/VanSanten M D1 - TOP (S) D1   8-6 PKC/Café Bar D1 - PSV D1   5-1
Wit-Blauw D1 - Stadskanaal '74 D1   12-7 Fortuna/Tempus D1 - De Meeuwen D1   8-9
TOP (S) D1 - Wit-Blauw D1   5-6 De Meeuwen D1 - PKC/Café Bar D1   4-5
Stadskanaal '74 D1 - KCC/VanSanten M D1   6-10 Fortuna/Tempus D1 - PSV D1   15-5


Eindstand poule A     Eindstand poule B    
Wit-Blauw D1 3-6 27-19 PKC/Café Bar D1 3-6 16-7
KCC/VanSanten M D1 3-4 25-21 De Meeuwen D1 3-4 22-17
TOP (S) D1 3-2 21-20 Fortuna/Tempus D1 3-2 26-20
Stadskanaal'74 D1 3-0 19-32 PSV D1 3-0 10-29


Finale          
Wit-Blauw D1 - PKC/Café Bar D1   8-7    
3de/4de plaats          
KCC/VanSanten M D1 - De Meeuwen D1   4-4   KCC w.n.s.


OVERIGE VERSLAGEN

KCC/Van Santen Makerlaars D1

Het NK in de zaal is pas acht weken geleden, maar afgelopen zaterdag stond voor de D1 van KCC alweer het tweede Nederlands Kampioenschap van dit seizoen op het programma. Waar het team van coaches Michiel en Jasper in de zaal een zeer knappe tweede plaats behaalden werd ook nu een geweldig resultaat behaald. Helaas werd de eerste wedstrijd verloren van de latere kampioen Wit-Blauw, waardoor de strijd om de derde en vierde plaats het hoogst haalbare was. Na de reguliere speeltijd stond het 4-4 tussen De Meeuwen en KCC, maar na een spannende strafworpenserie was KCC uiteindelijk met 5-3 de beste, waardoor de D1 op het veld derde van heel Nederland is geworden!!
De voorbereiding op deze leuke en bijzondere dag begon eigenlijk op vrijdagavond al. Om de volgende dag scherp en fit te zijn werd bij Michiel thuis een driesterren diner geserveerd, geheel bereid door acht meesterkoks. Het voorgerecht van Ditte en Sophie was om te smullen. Het stevige hoofdgerecht werd op tafel gezet door Anouk, Chantal, Stephan en Niels en ter afsluiting kwam het heerlijke toetje van Koen en Matthias. Tijdens het eten werd om helemaal in de stemming te komen de video van het NK in de zaal afgespeeld, wat tot enkele hilarische momenten leidde. Vooral het dansje van Koen voorafgaand aan de wedstrijd tegen DOS, de muzikale moves van Matthias tijdens het inschieten voor de finale, de schwalbes van Niels en de val van Chantal werden meerdere malen afgespeeld. Na dit alles moest iedereen helaas weer vroeg naar huis, want de volgende dag was de grote dag!
Zaterdagmorgen vroeg stond iedereen klaar om te vertrekken richting NK in, ditmaal gelukkig wat dichterbij, Ridderkerk. Bij aankomst werd meteen een tent aan KCC toegewezen en om half elf werden alle spelers voorgesteld. Onder de acht ploegen bevonden zich ook enkele bekende van KCC, waaronder Fortuna, TOP en PKC, waartegen eerder werd gespeeld. De eerste wedstrijd in de poule moest KCC D1 aantreden tegen Wit-Blauw D1. Deze ploeg speelde ook in de zaal mee met het NK, maar strandde in Roden al in de poulefase. Ditmaal was de ploeg echter gebrand op revanche en KCC werd daar helaas het slachtoffer van: 9-7 voor Wit-Blauw. Stephan zorgde voor de openingstreffer, maar al snel stond KCC door twee tegentreffers op achterstand. Omdat de heren bij KCC zeer goed werden bediend door Chantal en Anouk wisten Niels en Stephan nog vier maal te scoren, maar omdat ook de tegenstander makkelijk scoorde stond het bij de vakwissel slechts 5-4. Sophie zorgde direct voor 6-4, maar daarna nam de ploeg uit Kampen de regie over. KCC maakte teveel foutjes en dat werd direct afgestraft, waardoor KCC het toernooi begon met een nederlaag. Overigens was een beslissing van de scheidsrechter cruciaal, want een mooie enkelhandige doorloper van Koen werd op een gelijke stand afgekeurd voor vermeend snijden… Dit was echter niet de reden dat KCC de wedstrijd verloor, maar het zorgde wel voor een fikse domper voor de ploeg die graag weer de finale wilde halen. Omdat ook het sterke TOP in deze poule zat was echter nog altijd alles mogelijk. De volgende wedstrijd tegen TOP moest dan echter wel gewonnen worden en dan nog was een finaleplaats afhankelijk van de resultaten van Wit-Blauw.
De ploeg uit Sassenheim maakte nog wel de openingstreffer, maar daarna was het de beurt aan KCC om het spel naar zich toe te trekken. Inmiddels waren ook de meeste supporters gearriveerd vanaf de wedstrijd van de C1 en ook zij zagen dat de D1 de kampioen van district Noordwest via vloeiende aanvallen en geconcentreerd verdedigen op achterstand zette. Bij de wisseling van functie was het al 5-2 en erna liep de D1 via goals van Sophie en Ditte uit naar 2-7. Helaas wisten de spelers het hoge niveau niet vast te houden en liet het TOP terugkomen tot 8-6.
Door deze zege wist KCC dat het nog altijd uitzicht had op een plekje in de finale, maar dan moest TOP met twee doelpunten verschil winnen van Wit-Blauw en zelf moest de D1 Stadskanaal verslaan. Dat laatste lukte redelijk makkelijk, want Stadskanaal wist niet veel tegenstand te bieden: 10-6. Omdat KCC D1 zelf echter niet goed geconcentreerd verdedigde liet het Stadskanaal veel te veel treffers maken, waardoor het geen aantrekkelijk duel was om te zien. Aanvallend had KCC vooral op de doorloopbal veel kansen tegen de ploeg uit Groningen, maar omdat de aanvallen te traag en te slordig werden opgezet lukte het niet om Stadskanaal met een enorme nederlaag terug te wijzen. Dit was overigens ook niet echt meer van belang, want op het andere veld werd al snel duidelijk dat Wit-Blauw de wedstrijd tegen TOP zou gaan winnen, waardoor een plekje in de finale om de derde en vierde plaats het hoogst haalbare was. Dit bood ook de gelegenheid aan de reserves om ervaring op te doen op een groot toernooi. Niels Kroon kwam in het veld voor Koen en ook Amber, Hannah en Roland deden nog even mee met de D1. Helaas kon Femke niet meer invallen omdat er maar vier keer gewisseld mocht worden, maar ook zij zou een waardige vervanger zijn geweest. Bij 9-5 gebeurde er nog iets moois; invaller Niels ontving de bal in de buurt van de zijlijn en schoot de bal richting korf. Tot zijn eigen vreugde en die van de andere spelers en de vele supporters viel de bal als een bom prachtig door de korf, wat zijn eerste treffer op een NK betekende!!
Door de zege op Stadskanaal en het resultaat in de andere wedstrijd plaatste KCC zich voor de kleine finale in Ridderkerk. In dit duel moest worden aangetreden tegen De Meeuwen, dat een plekje in de finale in de slotfase verspeelde aan PKC. Verrassend was dat kampioen van de zaal Fortuna al na twee wedstrijden uitgespeeld was, want zowel PKC als De Meeuwen was te sterk voor de ploeg uit Delft. Omdat ook PSV eenvoudig werd verslagen door beide teams was de laatste wedstrijd beslissend en daarin was PKC uiteindelijk nipt de sterkste. Wel was duidelijk dat De Meeuwen D1 een niet te onderschatten ploeg was, dus moest KCC D1 nog eenmaal vol aan de bak om de dag toch mooi af te sluiten.
De wedstrijd tegen De Meeuwen bleek een zenuwslopende te worden. Beide teams hadden last van vermoeidheid en daardoor werd niet veel gescoord. Anouk opende na een fraaie aanval de score, maar binnen enkele minuten was het alweer gelijk. Matthias maakte na de vakwissel 2-1 en even later zorgde hij met twee rake schoten ook voor een 4-2 voorsprong. De Meeuwen reageerde door een C-heer in te brengen en mede daardoor wist de ploeg uit Putten langszij te komen. E-heer!! Julian kwam in het veld om de verdediging te versterken en ondanks dat beide ploegen nog kansen kregen op de winst lukte het niet een beslissing te forceren. Een verlenging van twee keer vijf minuten was dus een feit. Ook in die verlenging hadden beide teams enkele goede mogelijkheden maar in tien minuten werd niet meer gescoord waardoor een strafworpenserie de uiteindelijke nummer drie van Nederland moest aanwijzen. Gelukkig was op deze specialiteit al vele malen getraind, waardoor KCC D1 enigszins wist wat het te wachten stond. Maar ondanks de trainingservaring is het toch compleet anders wanneer het echt ergens om gaat… Alle acht de spelers van beide ploegen moesten eenmaal een strafworp nemen en na zestien strafworpen zou er een winnaar moeten zijn.  Na zes genomen strafworpen van KCC (eentje mis) en zeven van De Meeuwen (waarvan er 4 werden gemist) werd duidelijk dat de D1 niet was in te halen en daarmee derde is van Nederland. Dit betekende dus ook dat Ditte en Stephan niet eens meer een stip hoefden te nemen. Opvallend was de enorme kalmte en het vertrouwen dat de spelers tijdens de serie uitstraalden. In tegenstelling tot de Meeuwen werden bijna alle strafworpen ontzettend knap benut, want ondanks het vele lawaai dat de spelers te verduren kregen bleven ze uiterst kalm. Na afloop stroomden alle supporters het veld op en werd de derde plaats uitbundig gevierd. De spelers gingen op de schouders en later werden de supporters met een mooie wave bedankt.
In de finale werd PKC aangemoedigd door de KCC-spelers, maar Wit Blauw werd terecht kampioen. Net als in de zaal wint KCC dus drie wedstrijden tijdens het NK en verliest het er slechts één, van de latere kampioen. Het was een lang en zwaar seizoen, waarin de spelers weinig rust hebben gekregen. Daardoor is deze prestatie extra knap want zowel in de zaal als op het veld behoort KCC D1 tot de drie beste ploegen van Nederland. En zoals Ditte het mooi verwoordde: ‘3e - 2e = 1e!!’ Ook zaterdag leverden de spelers, reserves, trainers en supporters van de D1 een topprestatie en daarom is het een waardige afsluiting van een topseizoen. In het gehele seizoen werd slechts een competitiewedstrijd verloren en ook in de andere duels was KCC D1 meestal de beste ploeg. Reserves Niels, Julian, Roland, Amber, Hannah en Femke ontzettend bedankt voor jullie geweldige inzet tijdens de vele wedstrijden. Jullie vormden een hechte groep met de spelers en zonder jullie zou het nooit gelukt zijn! Ook een bedankje richting alle ouders en natuurlijk ook naar de andere supporters die ons elke keer weer hebben aangemoedigd!! <p></p>
Als laatste een enorm compliment van de trainers naar spelers Anouk, Chantal, Ditte, Koen, Matthias, Niels, Sophie en Stephan!! Jullie hebben ons een superseizoen bezorgd en we hopen dat jullie in de toekomst nog veel betere korfballers zullen worden dan jullie nu al zijn!


2007-2008 KCC VanSantenMakelaars D1 veld
KCC/VanSantenMakelaars D1
Dames:
Ditte Bouwman, Anouk Wierenga, Sophie Dijkxhoorn, Chantal Kalkman,
Hannah Weeda, Amber Butter, Femke Kneppers
Heren: Stephan Groeneweg, Koen Houkes, Niels de Gelder, Matthias van Oostrum,
Niels Kroon, Roland de Groot, Julian Middelkoop
Coaches: Jasper de Lange en Michiel Last
Bron foto: Website KCC.

Fortuna/Tempus D1

De D1 mocht na een mooi seizoen met aan het einde een hoop pech afgelopen zaterdag naar het NK op het veld. Na de mooie dag in Roden en deze herinneringen nog vers in het geheugen, ging de D1 vol goede moed naar Ridderkerk. Na de pechgevallen van de afgelopen weken (Daan met een gebroken voet en Michelle met een gebroken pols) kwam er zaterdagochtend nog een extra pechvogel bij. Wayne bleek de dag ervoor zijn neus te hebben gebroken, maar kon gelukkig wel spelen. Tijdens het verzamelen werd al duidelijk dat de kinderen er zin in hadden en dat ze een mooi einde aan een al onvergetelijk seizoen wilde geven. Na aankomst in Ridderkerk, het innemen van onze eigen plek, het maken van de teamfoto en de opening konden we ons voorbereiden op de eerste wedstrijd. Deze was gelijk tegen PKC, een sterke tegenstander die er in de zaal net niet bij was. De lucht betrok en al snel viel de regen met bakken tegelijk uit de hemel. Was dit een voorteken? De D1 kon deze wedstrijd niet laten zien wat ze kunnen en kwam op een snelle achterstand. Het weer en

de mooie doelpunten van PKC maakten het er niet beter op. Jammer genoeg kwam er deze keer geen tweede helft aan te pas en ging deze wedstrijd met 6-2 verloren. Een grote domper voor de D1, maar er waren nog kansen om alsnog de finale te halen en dus moesten de trainers aan de slag om de spirit weer terug te krijgen. Voor de tweede wedstrijd brak de lucht open en besloot de D1 om er weer vol goede moed tegen aan te gaan. Deze keer was de Meeuwen de tegenstander, die in de eerste wedstrijd makkelijk van PSV hadden gewonnen. Ook deze tegenstander bleek geen gemakkelijke prooi. Het leek wel alsof alles wat in de zaal wel lukte nu net niet lukte. Na een spannende wedstrijd waarin tot het eind gestreden werd, trokken de Meeuwen aan het langste eind. Er werd met 8-9 verloren. Erg jammer omdat de D1 zo goed bezig was dit jaar, maar helaas lukte het niet vandaag.
Na de teleurstelling moest de laatste wedstrijd tegen PSV nog gespeeld worden. De D1 besloot om de supporters nog 1 keer te laten zien wat ze kunnen en met een klinkende overwinningen van 15-5 (en een ijsje) werd het seizoen afgesloten. Een grote verrassing deze dag was dat Wit-Blauw D1 Nederlands kampioen werd. Een ploeg die wij in de zaal nog verslagen hebben. Na terugkomst op Fortuna werden we ontvangen met patat en frikadellen. Vervolgens werden Tim en Reinier nog luidkeels aangemoedigd door de D1ers maar ook dit mocht niet baten.
Jongens en meiden van de D1; Wij zijn onwijs trots op jullie. Jullie hebben dit seizoen iedereen verbaasd (inclusief ons). Dat het afgelopen zaterdag net niet lukte is jammer, maar ons seizoen kon al niet meer stuk. Jullie kunnen heel trots zijn op jezelf!
Bron: Website Fortuna.

Alle artikelen op een rijtje van meest gelezen naar minst gelezen