KvN Korfbal
Die Haghe D1 wint de zaalfinale met 4-3 van DVO D1
Lees meer ...
KCC/Delta Logistiek D1 verslaat de zaalkampioen, Die Haghe D1 met 9-5 en wordt Nederlands Kampioen.
Lees meer ...
KCC D1
Dames:Milou Wierenga,  Bianca Kalkman, Tessa Noordzij, Heleen Fetter, Sanne Bouman, Denise Groeneweg
Heren: Stephan Groeneweg, Emiel Houwerzijl, Mark Behrens, Edwin Rolloos, Wouter Kouwenberg, Nick Mayer
Trainers: Wilrik Wassink en Michiel Last
Fysio: Melanie v/d Velde

KCC/Van Santen Makelaars D1; wederom de aller allerbeste van heel Nederland…Zaterdag 3 juni heeft de D1een unieke prestatie behaald!! Wij werden opnieuw Nederlands Kampioen en de dubbel is daardoor een feit!
Wij, als trainers, zijn natuurlijk enorm trots en genieten nog steeds van deze bizarre prestatie. Het liefst schrijven we een heel boek over wat voor een bijzonder jaar dit is geweest, maar we zullen ons beperken tot het schrijven van een samenvattend verslag van dit mooie NK op het veld.De aanloop
In de week van 23/25 mei begon voor ons de aanloop naar het NK. Met op dinsdag een training en op donderdag een oefenpotje tegen de C1 (C1 bedankt) werden de kinderen op scherp gezet. Zaterdag 27 mei was er tijd voor ontspanning en ´teambuilding´. We zijn met z’n allen een dagje uit geweest naar Walibi World. Alle achtbanen werden op een redelijk hoog tempo genomen en de kelen werden hierbij aardig getest. Een dag waarin veel regen werd voorspeld bleek voor ons een droge en ontzettend gave dag te worden! Toen wij om 16.30 uur de auto in stapten begon het redelijk hard te regenen..
Op dinsdag 30 mei stond de wedstrijd om het districtskampioenschap op het programma. De tegenstander op het veld van IJsselvogels was Sporting Delta D1. We wonnen met 7-5 en werden wederom districtskampioen!!
1 juni stond de laatste training van de D1 op het programma. Op deze avond trainden we met de gehele selectie. De training stond in het teken van de welbekende ‘puntjes’ op de i zetten. Er werd scherp getraind en flink bikkelen werd afgewisseld met ontspannen momentjes.. 
Op vrijdag 2 juni stond kookavond 2 van dit jaar op het programma. De jongens mochten het hoofdgerecht verzorgen en de meiden het voorgerecht en het nagerecht. Wij waren benieuwd wat voor lekkers de kids ons dit keer zouden voorschotelen! Een uitgebreid ontzettend lekker voorgerecht van Milou en Denise: cocktailworstjes in deeg gerolde snacks uit de oven + spieces met meloen, tomaat en komkommer. Heerlijk!! De jongens waren aan de beurt. Wat hadden zij er zin in: Emiel/Wouter rijst met overheerlijke kip madras. Tijdens het koken werd de film Big Mommas House 2 gekeken. De koekenbakkers Mark/Edwin probeerden te zorgen voor heerlijke pannenkoeken met ingrediënten naar keuze. Het lukte ze soms best aardig. De pannenkoeken moesten soms vanaf het plafond getrokken worden of weer vanaf de grond op het bord gelegd worden, maar ze waren toch wel een beetje erg lekker. Heleen / Tessa serveerden tot slot ijs met veel slagroom en nog meer speculaaskoekjes.
Toch bleek de volgende dag dat er nog meer slagroom ingeslagen was dan de vorige kookeditie. Wat ruikt slagroom in je haar ontzettend lekker! Op het vaste tijdstip 20.30 uur werden de kinderen opgehaald en konden wij beginnen met de grote schoonmaak (gelukkig was Melanie, toch al een echte huisvrouw, ook present).Het NK..
Zaterdagochtend om 8.30 uur werd er verzameld bij de veldkantine. Wat was het nog lekker rustig op de vroege ochtend. Het busje was er ook weer bij en Melanie reed weer in een ontzettend mooie auto achter het busje aan... Na een rustig ritje kwamen we zingend in Leiden aan en waren we lekker op tijd aanwezig. We hebben heerlijk gebruncht in de schaduw met een lekker Danoontje als toetje!
Na het oplopen (de scheidsrechters in het midden zagen ons 2x voor bij komen, omdat we de weg niet konden vinden) en het loslaten van de ballonnen kon het NK beginnen met de ruim 150 zwart-wit uitgedoste KCC-supporters!! Heel gaaf dat er weer zoveel mensen aanwezig waren.
De 1e wedstrijd werd gespeeld tegen de kampioen uit Oost, Mia. Er was weinig bekend over deze ploeg, maar we wisten wel dat het een fysiek sterke ploeg zou zijn. Vooral de dames hadden aardige lengte. We wonnen deze belangrijke eerste wedstrijd toch wel overtuigend met 7-3.
De 2e wedstrijd werd gespeeld tegen de verliezer van de andere poulewedstrijd, ASKO. Deze wedstrijd werd ook redelijk makkelijk gewonnen met 6-3. Wel was het heel sneu dat Wouter naar het ziekenhuis afgevoerd moest worden, omdat hij een pijnlijke blessure aan zijn elleboog had opgelopen. Nick was zijn vervanger en heeft het voortreffelijk gedaan!
De 3e wedstrijd speelden we tegen de sterkste tegenstander uit de poule, BEP! Deze ploeg had ook beide wedstrijden winnend afgesloten. Vooraf was bekend dat een gelijkspel voldoende was om wederom de finale te halen. Na een sterk begin en een voorsprong van 5-3 werd het toch nog gelijk 5–5. De scheidsrechter floot gelukkig af en nadat we, voor de zekerheid nog even zijn gaan vragen of we hiermee eerste in de poule waren geworden, werd er een feestje gevierd!
DE FINALE WAS GEHAALD!!
Opnieuw zou KVS het nog een keer gaan proberen tegen ons... Ze hadden dit seizoen pas 2x verloren van ons tijdens een oefenwedstrijd en een ander ‘finale-potje’!
In de voorbereiding naar de finale waren we het er met heel de groep wel over eens dat we, tot dan toe, ons normale niveau nog niet gehaald hadden. Toch wel bijzonder dat zelfs met minder goed spel er weer een finale gehaald was. Alles maar dan ook alles zou gegeven gaan worden in die laatste finalewedstrijd! Na een warming-up in de kleedkamer liepen we het veld op om ons klaar te maken voor, later zou blijken, een historische wedstrijd die wij niet snel zullen vergeten! Een finale met alles er op en er aan…
We kwamen door 2 zeer fraaie afstandschoten van Tessa 2-0 voor! Wat is het knap om te zien dat de jongste van het team wederom de finale openbreekt met zulke belangrijke mooie schoten. Ook Edwin scoorde, na een zeer mooie aanval, een afstandschot, 3-0!
Alle zwart-wit gekleurde supporters stonden op de banken en wat werd er door iedereen overtuigend gespeeld! KVS maakte wel gelijk 3-1. Na dit moment begon KVS (in de 1e helft) al met heel veel wisselen en bracht veel lengte in de ploeg! Denise maakte gelijk na de wissel 4-1, maar KVS maakte ook weer 4-2. Nadat het 2e afgekeurde doelpunt van Emiel (wie weet waarom???) na een zeer mooie aanval werd afgefloten, kwam KVS terug in de wedstrijd tot 4-3! In de laatste minuut zorgden ze ook voor 4-4! De scheidsrechter floot af en er zou een verlenging van 2x5 minuten gaan komen…
De mooiste momenten als ploeg maakten we in deze fase mee!! Wat was het teamgevoel op de middenstip op dat moment sterk aanwezig! In deze korte verlenging was het KVS wat direct scoorde, 4-5. We raakten niet in paniek en bleven rustig doorspelen. De zeer verdiende gelijkmaker kwam na 3½ minuut in de 2e helft door een vrije bal van Emiel!
De scheidsrechter floot af en er moesten om en om strafworpen genomen gaan worden om te beslissen wie zich nu de beste ploeg van Nederland mocht gaan noemen. Het was de bedoeling dat alle spelers 1 strafworp zouden nemen. Ook nu weer stonden we weer in een langdurige ´groepshug´ enkele minuten lang bij elkaar. Wat een mooi en ´ontspannen´ moment! We keken met zijn allen nog 1x om ons heen naar alle 100en mensen die zich aan de zijkanten verzameld hadden. De fanatieke supporters van KVS en van ons hadden zich achter de korf opgesteld en maakten een ongelooflijk kabaal. Wat een spanning was er binnen de ploeg aanwezig. Heleen stelde zelf voor om de eerste strafworp er in te gaan gooien. Zij beet de spits af en maakte onder ongelooflijke druk en kabaal de 1e strafworp. Wat een ontlading gaf dit binnen de ploeg die omarmt bij de middenlijn stond toe te kijken…
De wandel, alleen, richting de strafworpstip zullen de meeste spelers zich nog goed voor de geest kunnen halen. Wij scoorden vervolgens nog 4 strafworpen en miste er ook 3. De spanning was om te snijden. KVS kon nog gelijk komen als hun dame de bal zou scoren. Opnieuw zou dan dezelfde serie van strafworpen moeten plaats vinden. De zwart-wit gekleurde supporters maakten op dat moment wederom een oorverdovend lawaai. De dame van KVS miste en wat een onbeschrijflijke ontlading was er op dat moment! Wat een ongelooflijk mooie en bizarre finale was er gespeeld…
WE ZIJN OPNIEUW NEDERLANDS KAMPIOEN!!!
De slagroombussen gingen helemaal leeg en nadat het massale publiek het veld op was gestroomd werd er alleen nog maar gek gedaan! We mochten weer de beker en medailles op gaan halen (dit keer wel een zeer goed georganiseerde prijsuitreiking..). Bedankt Pernix!
Wouter kwam later gelukkig ook terug uit het ziekenhuis en de blessure viel gelukkig mee. Er werd weer uitgebreid gedoucht (vooral op de dames was het weer wachten die aan het zingen en springen waren…). Aan de bar werd er ondertussen door de mannen goed doorgepimpeld met cola en snoepgoed.
De terugweg in het busje richting Mark thuis, waar we lekker hebben gebarbecued, verliep heel ‘rustig’. Het busje stuiterde terug richting Capelle!Publiek bedankt, jullie waren deze dag echt ontzettend gaaf aanwezig en wij willen jullie daarvoor bedanken! Wij hopen dat jullie van de finale hebben kunnen genieten…
Wij willen verder de vaste invallers / reserves Nick, Stephan, Bianca en Sanne bedanken die op belangrijke momenten er bij waren. Verder Melanie (die 2x op het NK er bij is geweest als fysio), Sander (voor de organisatie), Els (o.a. voor de administratie). Ook alle andere mensen die meegeholpen hebben in dit succesjaar willen we natuurlijk bedanken!In het bijzonder willen we de ouders van de kinderen ontzettend bedanken! Het kwam mede door jullie zeer positieve inzet en betrokkenheid, dat we zo’n ongelooflijke mooi en gaaf jaar hebben meegemaakt met jullie kids! Super bedankt!!Concluderend kunnen we zeggen dat het een ‘redelijk matig’ seizoen is geweest waarin de D1 niets, maar dan ook helemaal niets heeft laten liggen...
CV D1 seizoen 2005/2006:

  • 1e helft veld: ongeslagen KAMPIOEN HOOFDKLASSE
  • Zaal: KAMPIOEN HOOFDKLASSE
  • Zaal: DISTRICTSKAMPIOEN door te winnen van WION
  • Zaal: 11 maart NEDERLANDS KAMPIOEN door te winnen in de finale van KVS
  • 2e helft veld: ongeslagen KAMPIOEN HOOFDKLASSE
  • 2e helft veld: DISTRICTSKAMPIOEN door te winnen van Sporting Delta
  • 2e helft veld: 3 juni NEDERLANDS KAMPIOEN door te winnen in finale van KVS

Wij denken dat dit het wel zo’n beetje is… Toch?Wij willen als laatste de D1, bestaande uit Tessa, Heleen, Milou, Denise, Mark, Edwin, Wouter en Emiel bedanken. Wij hopen dat jullie nooit zullen vergeten dat inzet, plezier, mentale kracht en teamgeest de basis zijn geweest hoe deze unieke en fantastische topprestaties behaald zijn! Jullie zijn top en wij zullen nog jaren lang nagenieten van dit schitterende seizoen 2005/2006 met alle leuke dingen die we meegemaakt hebben!! Bedankt!!!

Bron: Mark van der Waaij

Uitslagen Poule A Uitslagen Poule B
Asko D1 - BEP D1 1 - 7 DSC D1 - KVS D1 1 - 3
MIA D1 - KCC/Van Santen Makelaars D1 3 - 7 De Meeuwen D1 - Sporting Delta D1 2 - 7
BEP D1 - MIA D1 3 - 2 Sporting Delta D1 - DSC D1 4 - 2

KCC/Van Santen Makelaars D1 - Asko D1

6 - 3 KVS D1 - De Meeuwen D1 7 - 4
BEP D1 - KCC/Van Santen Makelaars D1 5 - 5 KVS D1 - Sporting Delta D1 5 - 4
Asko D1 - MIA D1 4 - 7 De Meeuwen D1 - DSC D1
Eindstand Poule A Eindstand Poule B
KCC/Van Santen Makelaars D1 3 5 21 - 18 KVS D1 3 4 19 - 18
BEP D1 3 5 20 - 20 Sporting Delta D1 3 4 18 - 14
MIA D1 3 2 18 - 20 3 2 19 - 19
Asko D1 3 0 19 - 20 3 2 11 - 16

 

Finale
KCC/Van Santen Makelaars D1 - KVS D1 4 - 4 5 - 5 n.v. KCC w.n.s. met 5-4
3de/4de plaats
BEP D1 - Sporting Delta D1 6 - 4

Alle artikelen op een rijtje van meest gelezen naar minst gelezen