DeetosSnel C1 pakt de zaaltitel tegen Nieuwerkerk C1
Lees meer ...
Achilles C1 wint veldfinale van Oranje Wit C1
Lees meer ...
Drachten/van der Wiel C1 pakt zaaltitel
Lees meer ...
Sporting Delta C1 de sterkste in Leiderdorp
Lees meer ...

Fortuna C1
Fortuna/MHIR C1
Dames: Zané de Roo, Elles v. Geest, Nina Makaske, Romy Treffers. Res: Jenna v/d Bos, Sanne Karbet.
Heren: Bastiën v/d Linden, Bart Noordermeer, Jordi Kouwenhoven, Wayne Stienstra, Res: Bart v. Velzen, Sven Leerdam.
Trainers/Coaches: Sijmen van den Bergh en Thorwald de Roo.

Zaterdag 19 maart werd een geweldige dag voor onze C1. Na een prachtige dag met wedstrijden in het verre Wolvega mocht de ploeg de kampioensmedailles omhangen. Nederlands Kampioen hoofdklasse C-jeugd… Fortuna/MHIR C1!

Hoe het allemaal zo kwam? 

Fortuna C1 1Het zaalseizoen van onze C1 begon met een voorbeschouwing van de poule. Al na een paar wedstrijden bleek dat er een groot verschil was tussen de ploegen IJsselvogels, Reehorst 45, Fortuna/MHIR en de rest. De genoemde drie ploegen wonnen hun wedstrijden tegen de anderen met wat meer of wat minder groot gemak…
Dat betekende dat slechts in een paar wedstrijden het verschil gemaakt kon worden. IJsselvogels bleek in de competitie over de grootste dadendrang te beschikken en won alle wedstrijden. Reehorst 45 en Fortuna/MHIR moesten onderling uitmaken wie het tweede NK-ticket binnen zou halen. In de eerste wedstrijd werd het gelijk. Alles kwam aan op de wedstrijd Fortuna/MHIR – Reehorst 45. In een zinderende wedstrijd trok onze C1 aan het langste eind. De C1 ging naar het NK in Wolvega; wat een prestatie!

De voorbereidingen op het NK verliepen eigenlijk heel rustig. Er werd rustig en doordacht getraind, de ploeg werd door de coaches kalm maar serieus richting NK geleid. De ‘aanhang’ zeg maar was ondertussen, wat minder rustig ;-), bezig de randonderdelen te verzorgen. Spandoeken, rood-witte parafernalia, bus, NK-shirts, eten en drinken, reserveshirtjes, -wedstrijdformulieren en – spelers-kaarten… Alles werd in gereedheid gebracht. Gelukkig was het een ouderploeg met NK-ervaring, dus veel problemen leverde dat niet op.

En zaterdag 19 maart was het dan D-day!
De bussen reden om 07.00 uur voor. Bussen, meervoud..? Ja, bussen want ook onze B1 maakte zich gereed voor hun NK. Om 07.15 uur reden twee spelers- en supporterbussen weg van het parkeerterrein aan de Schoemakerstraat… De ene richting Roermond voor het NK van de B1 en de andere richting Wolvega met de spelers en supporters van de C1. Hulde aan de mobiele telefonieproviders; zo konden beide ploegen elkaar op de hoogte houden van elkaars verrichtingen. 

Na een best wel rustige rit, iedereen was óf nog niet wakker óf in (NK)gedachten, kwamen we rond 09.30 uur aan in het pittoreske Wolvega. De ploeg zocht direct de kleedkamers op en de supporters gingen aan de slag met het opblazen van de vele ballonnen en het versieren van de zalen. Mede door de andere belangrijke activiteiten deze dag (NK B1 en belangrijke wedstrijden voor 2 en 1) was de supportersschare voor de C1 beperkt, maar ondanks het beperkte aantal lieten ze zich goed horen. Ook Lucky Luna was met ons mee richting Wolvega gevlogen… Grappig, want coach Sijmen kon zich Lucky Luna waarschijnlijk nog goed herinneren van een aantal jaren geleden, hahaha… Na het voorstellen van de ploegen hoefde onze C1 nog niet direct aan de bak. De eerste ronde werd gespeeld en de C1 werd door de coaches voorbereid op de eerste wedstrijd tegen Dindoa. 

Zo’n eerste wedstrijd op een toernooi is belangrijk. Je moet de zenuwen van je af spelen en een eerste winstpartij geeft vertrouwen voor de rest van de dag. Onze C1 ging goed van start. Er werd goed rondgespeeld en de ploeg kon elkaar goed vinden. Wat echter achterbleef waren de doelpunten… Er waren nogal was missers te noteren die eigenlijk doelpunten hadden moeten zijn… Maar goed, ondanks dat werd de wedstrijd met 4-6 gewonnen. De eerste slag was geslagen. 

De tweede wedstrijd moest de ploeg tegen een oude bekende; KCC uit Capelle a/d IJssel. De ploegen hebben al vaak tegen elkaar gespeeld enFortuna C1 kennen elkaar goed; dat heeft natuurlijk voor- en nadelen. Je weet wat je van de tegenstander kan verwachten maar de tegenstander weet dat natuurlijk ook van jou. Wie zou het beste uit dit schaakspel tevoorschijn komen? Het was zeker niet de beste wedstrijd van onze C1 maar toch wist de ploeg de winst te pakken; 4-3 was de eindstand na 25 minuten spelen. 

De C1 stond er goed voor in hun ambitie om de finale bereiken. Want ondanks de gedoseerde voorbereiding was dát natuurlijk wel het doel van deze dag… De finale bereiken en het Nederlands Kampioenschap binnenhalen! Nog één poulewedstrijd scheidde de C1 van de finale…

De laatste poulewedstrijd moest de C1 aantreden tegen Trekvogels C1. Een onbekende ploeg voor ons. We waren ze nog nooit ergens tegen gekomen en ze waren in hun hoofdklassepoule ongenaakbaar kampioen geworden. Dat beloofde een lastige klus te worden. Het tegendeel bleek waar in de laatste poulewedstrijd. Trekvogels had waarschijnlijk al veel kracht gebruikt in de andere wedstrijden want ze maakten in deze wedstrijd een wat matte indruk. De C1 kwam een flink aantal doelpunten voor te staan en gaf dit, ondanks dat Trekvogels wel terugkwam in de wedstrijd, niet meer weg. In deze wedstrijd werd een aantal reserves ook wat speelminuten gegund. Helaas reageerde de scheidsrechter in de laatste minuten niet op het verzoek tot wissels zodat niet alle reserves speelminuten hebben gekregen. De eindstand werd 6-4 voor onze C1. Dit betekende slechts één ding…. FINALE!
Ze hadden het gedaan die gasten… De finale bereikt van het Nederlands Kampioenschap! Dit betekent gewoon dat je bij de beste twee C-ploegen van Nederland hoort!

En dan de finale… Een finale tegen een bekende ploeg… IJsselvogels uit Moordrecht. De ploeg die de C1 in de competitie twee keer voor had moeten laten gaan. En nu trof men juist die ploeg in de finale… Voor de coaches betekende dat vooral veel gerichte instructies. We kenden de ploeg, de individuele spelers en hun coach. We kenden hun kracht en hun zwakheden. Maar wat we het beste kenden was onze eigen kracht en speelwijze. Onze techniek, ons collectief, onze rust en onze drive. En dat was precies waar we ons op moesten richten… Op onze eigen kwaliteiten. Als we die zouden inzetten en gebruiken… dan konden er mooie dingen gebeuren. Nu we hier stonden, namen we geen genoegen meer met die tweede plaats… Nu moest het gebeuren; de derde en belangrijkste wedstrijd tegen IJsselvogels moest voor ons zijn!

Na het voorstellen van de ploegen ging een, voor iedereen die onze C1 een warm hart toedroeg, zenuwslopend klein half uur van start. Onze C1 leek geen last van spanning te hebben en bouwde gedreven en rustig aan de wedstrijd. Concentratie, rust en techniek waren van belang. En ze deden het voortreffelijk. De C1 speelde duidelijk hun beste wedstrijd van het toernooi. Op het juiste moment pieken heet dat in sporttermen geloof ik. En dat pieken op het juiste moment deden ze… Na een aantal doelpunten voorsprong voor Fortuna, kwam IJsselvogels nog sterk terug maar kort voor tijd werd de deur definitief in het slot gegooid met een mooi afstandschot en in de laatste seconden van de wedstrijd nog een strafworp. Het eindsignaal ging, met 8-6 voor Fortuna op het scorebord.

En toen… ja… de rest is geschiedenis zeggen ze dan altijd… spelers die elkaar om de hals vielen, coaches die over de grond rolden, publiek dat zich mengde in de feestvreugde, het We are the Champions uit de speakers… Fortuna/MHIR C1 is Nederlands Kampioen!

Nadat de rust enigszins was weergekeerd volgde de prijsuitreiking. De ploeg ontving de medailles uit handen van Jesse Tuttel, speler van het Nederlands jeugdteam en werd op de banken gehesen met de beker. Helaas kon coach Sijmen daar niet meer bij zijn… Hij moest in allerijl van Wolvega naar Delft worden vervoerd waar nog een belangrijke wedstrijd van het tweede te spelen was… Er werd natuurlijk druk ge-smst richting de verschillende thuisfronten en richting de B1. Ook zij stonden namelijk in de finale. Deze was echter, wegens het uitlopen van andere wedstrijden, nog niet begonnen; zij hadden dus nog geen uitslagen. Wat achteraf heel leuk was om te horen was dat in de hal van de B1 door de supportersschare aldaar luid werd gezongen voor de C1-kampioenen! Hartstikke leuk, dames en heren supporters!

Nog een leuke terugblik op dit NK… Uiteindelijk speelden alle nummers 1 en 2 uit de diverse hoofdklassepoules de laatste wedstrijd van dit NK tegen elkaar en bijzonder was ook dat deze laatste wedstrijden allemaal gewonnen werden door de ploegen uit de poule B van het NK. 

Na een heerlijke douche kwamen onze kampioenen toch wel enigszins vermoeid ogend naar buiten. De busreis richting Delft was een groot feest. Wel moet verteld worden dat onze kampioenen vooral in stilte nagenoten van de prachtige dag. Dit in tegenstelling tot de supporters die, geholpen door rosé en knabbbels, het ene na het andere lied aanvingen. Dit verleidde de voorkant van de bus tot het zingen van ‘het is stil aan de achterkant’. De jeugd schaamde zich, zoals het puberjeugd past, uiteraard dood voor de zang- en feestkunsten van hun ouders maar stiekem hebben ze er waarschijnlijk toch wel de humor van kunnen inzien. 

Eenmaal bij Fortuna aangekomen werd de ploeg onthaald met het kampioenslied, felicitaties van vele aanwezigen en een heerlijke maaltijd. Ook de terugkerende supporters van de B1 zongen de verse kampioenen nog een keer live toe; geweldig! In de rust van het eerste werd nog specifiek aandacht besteed aan de prestaties van onze jeugd. De B1 en C1 werden in de spotlights gezet en kregen een groot applaus van het talrijk aanwezige publiek. Daarna ging het kaarsje langzaam uit bij de spelers van de C1… ze hadden die dag alles gegeven maar konden terugkijken op een prachtige dag! Nederlands kampioen… wie kan dat nu zeggen?!

Onze C1 is een hele hechte, getalenteerde ploeg. De meeste spelers hebben al meerdere NK-ervaringen als basisspeler maar wat vooral opvalt aan deze ploeg is het plezier en het collectief. De ploeg heeft altijd plezier met elkaar; op de trainingen, in de wedstrijden maar ook daarnaast. Verder heeft de ploeg in de wedstrijd alles voor elkaar over en spelen ze altijd als collectief. Kansen worden collectief gecreëerd; er is veel waardering voor de rebound en de aangeef en het maakt dan ook niet uit wie de kansen uiteindelijk afmaakt. Moeilijkheden worden ook collectief opgelost; hebben de dames lastig te verdedigen tegenstanders dan zorgen de heren ervoor dat de doorbraak niet gerealiseerd kan worden. Hebben de heren het lastig, dan lossen de dames dat op. Heeft de ene vakgenoot zijn of haar dag niet, dan wordt hij/zij door de rest opgepept en wordt er extra op hem of haar gelet. De coaches spelen daar op in door niet alleen de doelpuntmaker te complimenteren met het doelpunt maar ook de voorbereiders van het doelpunt. In de trainingen en bij de coaching wordt aandacht besteed aan techniek maar zeker ook aan wedstrijdmentaliteit; ga uit van je eigen kracht en van het positieve en probeer het beste uit jezelf te halen. En het beste leidt (helaas) niet altijd tot de winst maar ook dat moet je leren accepteren. Dit alles heeft de ploeg gebracht waar ze nu staan!
De ploeg mag ontzettend trots zijn op zichzelf. Deze titel is een prestatie van formaat.

De felicitaties gaan uit naar de kampioenen Bart, Bastiën, Jordi, Wayne, Bart, Sven, Elles, Nina, Romy, Zané, Jenna, Sanne en de coaches Sijmen en Thorwald!

Bron: Website Fortuna.
Bron foto: Lenus van der Broek.HOOFDKLASSE C-JEUGD IN CIJFERS

Hoofdklasse A   Hoofdklasse B   Hoofdklasse C   Hoofdklasse D
Dindoa C1 14-25 IJsselvogels C1* 14-28 Koog Zaandijk C1* 14-25 Trekvogels C1* 14-25
De Meeuwen C1* 14-24 Fortuna/MHIR C1* 14-23 KCC/Hijbeko C1* 14-23 DSC C1 * 14-22
Unitas/Perspectief C1 14-18 Reehorst '45 C1 14-21 ROHDA C1 14-18 PKC/LukassenBoer C1 14-21
KVZ C1 14-14 DVO C1 14-14 Tempo C1 14-14 DeetosSnel/Volhuis C1 14-16
Wit-Blauw C1 14-12 SKF C1 14-10 TOP/Wereldtickets C1 14-14 Oranje Wit (D) C1 14-11
OA/Hotel Warnsborn C1 14-10 OVVO/De Kroon C1 14-10 Nieuwerkerk C1 14-13 HKC (Ha) C1 14-11
Rigtersbleek C1 14-  6 MIA C1 14-  6 BEP C1 14-  5 GKV (G) C1 14-  4
Hoogkerk C1 14-  3 Antilopen C1 14-  0 Excelsior(D) C1 14-  0 Rust Roest C1 14-  2


HET KAMPIOENSCHAP VAN NEDERLAND WERD GESPEELD IN WOLVEGA, ORGANISATIE SCO.
Poule A   Poule B
Koog Zaandijk C1 - DSC C1 4 - 5 KCC Hijbeko C1 - Trekvogels C1 3 - 4
De Meeuwen C1 - IJsselvogels C1 6 - 10 Dindoa C1 - Fortuna/MHIR C1 4  -6
DSC C1 - De Meeuwen C1 5 - 8 Trekvogels C1 - Dindoa C1 8 - 7
IJsselvogels C1 - Koog Zaandijk C1 7 - 5 Fortuna/MHIR C1 - KCC/Hijbeko C1 4 - 3
De Meeuwen C1 - Koog Zaandijk C1 5 - 6 KCC/Hijbeko C1 - Dindoa C1 6 - 4
IJsselvogels C1 - DSC C1 7 - 7 Fortuna/MHIR C1 - Trekvogels C1 6 - 4
Eindstand poule A   Eindstand poule B
IJsselvogels C1 3-5 24-18 Fortuna/MHIR C1 3 - 6 16-11
DSC C1 3-3 17-19 Trekvogels C1 3 - 4 16-16
Koog Zaandijk C1 3-2 15-17 KCC/Hijbeko C1 3 - 2 12-12
De Meeuwen C1 3-2 19-21 Dindoa C1 3 - 0 15-20

Finale
IJsselvogels C1 - Fortuna/MHIR C1 6-8
3de/4de plaats
DSC C1 - Trekvogels C1 4-7
5de/6de plaats
Koog Zaandijk C1 - KCC/Hijbeko C1 6-8
7de/8ste plaats
De Meeuwen C1 - Dindoa C1 4-5


OVERIGE VERSLAGEN

Trekvogels
Al in december begon het enthousiasme onder enkele ouders vorm te krijgen (immers de C1 stond fier bovenaan de hoofdklasse met 7 gespeelde wedstrijden en 14 punten) en ontstond het idee om al een bus te gaan regelen voor het Nederlands Kampioenschap in Wolvega. Nu weet een ieder dat het gezegde "verkoop de huid niet voordat de beer geschoten is" toch wel ergens op gebaseerd is. In ieder geval kregen deze beste dames gelijk (ondanks de tegenslag in Papendrecht met 15-14) en werd een zoektocht ingezet om voor een schappelijke prijs een touringcar in te huren. Onze eigen en bovenste beste MGI Travel (Sonja van Vuuren) bleek wederom de beste en aller-goedkoopste te zijn dus dat zat wel snor. Met de inschrijving van de supporters zat het ook wel goed. Opa's en oma's, ooms en tantes, vriendjes maar natuurlijk ook de harde kern van Rotterdam Noord schreef zich in. Van tevoren werd al menig Action (schijnt een prijsstunter te zijn) geplunderd op groene overjassen, witte hoeden en groen boa's. Ook de oranje toeters werden tevoorschijn gehaald. Na de laatste trainingen in de Wionhal (o.a. met medewerking van videoanalist en ervaringsdeskundige Patrick Bezemer waarvoor nogmaals dank) werd er om 06.45 uur bij het Trekvogelsveld verzameld. Positieve streep door de rekening was dat Trekvogels 1 's avonds een promotiewedstrijd tegen Madjoe moest spelen. Er waren zeker nog wel extra supporters meegegaan. Nu was de bus ruim gevuld met meer dan 70 personen. Arthur, onze chauffeur van Ringelberg, bleek gelukkig thuis in de korfbalwereld en voelde de sfeer in de bus goed aan. Nu ja bij aanhouding door de politie was de bekeuring voor het niet dragen van de gordels rekening man dus wat zou het hem kunnen verschelen! En welke politieagent ziet vanuit zijn auto dat er in een touringcar geen gordels worden gedragen........! Na de plaspauze bij een tankstation, 30 personen voor één toilet, op naar Wolvega. De spanning begon nu toch wel te stijgen onder de spelers en speelsters. Er werd volop geoefend op het eigenzinnige en met veel bloed, zweet en tranen gecomponeerde Trekvogelslied "met een sjor en een ruk". Het plaatsje Wolvega met de sporthallen Nije Steense en Olde Steense wordt 'bevolkt' door SIOS en SCO. Beide ploegen die wij in een ver verleden al eens mochten bestrijden in Overgangs- en Hoofdklasse. De gemeente Weststellingwerf waaronder Wolvega valt beschikt over 5 sporthallen en 6 korfbalverenigingen. Dus daar wel lekker trainen voor alle ploegen in eigen hal! Bij aankomst stonden de eerste touringcars al geparkeerd. Een prachtige stoet van fraai uitgedoste Trekvogelsupporters met vlaggen, toeters en uit volle borst het nieuw gecomponeerde Trekvogelslied "met een sjor en een ruk' zingend maakte een blijvende indruk op alle aanwezigen. En niet in de laatste plaats op onze eigen Trekvogels, je kreeg er kippenvel van! Na het omkleden en inschieten was er de gezamenlijke ploegpresentatie. Alle ploegen werden in een donkere sporthal uit een kleedkamer gehaald door de Friese Loekie. Dit was een van de hoogtepunten van het NK. Menig papa, mama, opa en oma voelde de emotie oplopen met een wat waterig oogje tot gevolg (Hé is dat nu de warme lucht of een fishersmans strong....). Een geweldig gezicht moet dat zijn geweest om in de spotlight onze 11 vogels Estelle, Mike, Anoeska, Kenneth, Frederike, Tom, Tara, Maarten, Manon, Fabiënne en Raoul te zien oplopen. Natuurlijk met alle supporters van alle 8 ploegen volop kabaal makend voor hun favoriete ploeg. De eerste wedstrijd, lang en breed geanalyseerd met dank aan Patrick, was tegen aartsrivaal KCC. Op zo'n toernooi is de eerste klap en overwinning natuurlijk een daalder waard. Verlies haal je niet meer in en je moet bepaalde verwachtingen bijstellen. Trekvogels begon de eerste 10 minuten erg zenuwachtig aan de wedstrijd, omdat de wedstrijden maar 2 x 12 minuten zijn, was dat al bijna één helft. KCC met veel ervaring op NK's had meer rust en een beter spel. Toch komt kwaliteit, fanatisme en individuele klasse altijd naar voren. Het werd 1-0 door Anoeska, KCC 1-1, daarna opnieuw KCC 1-2, Fabiënne 2-2, Kenneth 3-2, KCC 3-3 en Raoul 4-3. Eindstand was 3-4 voor Trekvogels. Dus fantastisch eerste pot gewonnen alleen de doelpuntenmakers, daar ben ik niet zo zeker van. De 2e wedstrijd zou tegen de verliezer van Dindoa - Fortuna gaan. Het werd Dindoa. Vrij gemakkelijk scoorde Trekvogels de doelpunten en werd een 6-3 voorsprong behaald. Dindoa was rijp voor de verdere slacht maar Trekvogels wist niet meer te scoren en langzaam kwam Dindoa dichterbij. De supporters, nagelbijtend, neuspulkend en schreeuwend hadden het niet meer van de zenuwen. Gelukkig wist Trekvogels het hoofd koel te houden en sleepte een 8-7 overwinning met zich mee. Whow 2 wedstrijden gewonnen en daarmee de strijd om de 3/4e plaats behaald. Wat een succes en wat een unieke prestatie. De doelpuntenmakers weet ik niet precies meer. Tom scoorde, Manon kreeg een strafworp mee, Frederike scoorde, Raoul scoorde, Maarten sleurde en bracht elke bal naar de aanval, Kenneth scoorde. Bij winst op Fortuna zou het onmogelijke mogelijk worden, iets waar je zelfs in je stoutste dromen niet aan had gedacht. Trekvogels had een nadeel omdat er 2 wedstrijden in de Nije Steense waren gespeeld (Neen Leo daar moet je niet met bus naartoe...) en de wedstrijd tegen Fortuna in de Olde Steense (oude zaal, minder licht en houten vloer). Fortuna had daar al 2 keer gespeeld. Tussen elke wedstrijd zat precies 25 minuten. Met bespreking, even wat drinken zat er eigenlijk maar weinig tijd om even te acclimatiseren. Fortuna had gewoon een hele goede en brede ploeg. Waar Trekvogels één 'grote' reserve had en 2 'kleintjes' met Estelle en Mike daar zat bij Fortuna de bank vol. Binnen een vloek en een zucht kwam Fortuna vooral op de heren op zelfs een 5-0 voorsprong. Trekvogels had wat pech in de afronding maar liep achter de feiten aan. De 2e helft moest er va banque gespeeld worden. Hier en daar met achterverdedigen kwamen wij nog redelijk terug in de wedstrijd tot 4-6. Dus 2e helft gewoon gewonnen met 4-1, ja toch..... en dat staat. Kenneth was subliem met 2 vrije ballen uit 2 en 2 schoten van afstand. Het verdriet, de teleurstelling was groot omdat het allergrootste en hoogste niet meer haalbaar was. Maar reëel er naar kijkend moeten wij toch concluderen dat Fortuna simpel beter was met een bredere selectie. Probleem nu was het opladen voor de strijd om de 3e-4e plaats. Met maar 25 minuten te gaan weer opladen voor de volgende finalewedstrijd. Tegen vaste klant uit de competitie DSC uit Eindhoven moesten wij er weer staan. Met de super gemotiveerde supportersgroep die tot de bilnaad stonden te zingen en schreeuwen werd de C1 tot op het bot geraakt en was van enige terugval niets te merken. Maar dat was in het begin wel aan jullie supporters te danken! Het scoreverloop weet ik niet meer. Fabiënne in ieder geval 2x keer van ver, Tara van wat dichterbij, Tom, Raoul en Kenneth wisten te scoren. De eindstand werd op 7-4 bepaald. Gelukkig was er gelegenheid, al was het zeer kort om Mike en Estelle in te laten vallen. Dat vond ik persoonlijk ook wel wat hebben (daar komen de 'kleintjes' Anita). De 3e plaats gehaald op het hoogst haalbare niveau in Nederland (Ja en in Ed's bewoordingen zelfs van de hele wereld). Dat mag je werkelijk uniek noemen. Dindoa met 450 leden, Koog Zaandijk met 500 leden,
Fortuna met 600 leden, DSC 500 leden, De Meeuwen 450 leden, IJsselvogels met 330 leden overklassen Trekvogels qua aantal met 130 leden. Dan mag je werkelijk trots zijn op de prestatie. Het was eindelijk tijd voor feest. De huldiging was geweldig en opnieuw ging de Steense uit zijn dak, in de bus werd gezongen en de chinees (die al 2 uur voor het hek stond te wachten) was ernstig lekker. Na het overhandigen van diverse cadeautjes en bedankjes werd nog een dansje ingezet. Inmiddels maakte Trekvogels 1 het feest compleet vanwege de 18-13 overwinning op Madjoe en de promotie naar de 2e klasse. 
Rest mij als coach natuurlijk de sponsoren te bedanken. Die krijgen elders in het krantje al de nodige egards. Ed van Bruggen en Marco Hendriks voor de NK special op papier, de polo's, de speciale versie van "met een sjor en een trek" en verdere organisatie.
Trekvogels C1peciale aandacht en dank gaan vooral naar de supporters. Ik ga ze niet bij naam noemen want dan vergeet je er altijd één. Maar jullie waren één fantastische groep die deze dag mede zeer speciaal hebben gemaakt. De fraaie versieringen, spandoeken, cheerleaders girls, aanmoedigingen, gezang hebben de C1 een extra kracht gegeven. Dat weet ik zeker. Mede namens hen hartelijk dank.
Nogmaals allemaal veel dank. Wellicht herhalen wij onze stunt op het veld in de eerste klasse nog een keer. Graag doen wij dan opnieuw een beroep op jullie.

Trots mag iedereen die Trekvogels een warm hart toedraagt zijn op onze jongens en meiden van de C1.


Trekvogels C1
Dames: Fabienne Hendriks, Tara van Bruggen, Naomie Jerne, Anoeska Starink,
             Frederike Meccanici, Manon van Deelen, Estelle Hendriks
Heren: Kenneth de Ronde, Raoul Lavue, Tom Greenhead, Maarten van Driel,
             Tom Biemans, Mike de Ronde.
Coach: Ronald de Ronde
Trainers: Martijn Dijkshoorn en Ronald de Ronde
Verzorger: Ed van Bruggen
Videoanalyst: Mikael Buijs en Robbie Tazelaar

Bron:Website Trekvogels.


DSC
Na een goede competitie start op het veld waar alle wedstrijden tot winst zijn omgezet werd deze lijn doorgezet in de zaal door DSC C1. Na een kleine uitglijder thuis tegen HKC (6-6) pakte DSC de draad weer op en ging het door! Het was niet altijd goed maar wel zeer effectief.
Stapje voor stapje kwam het NK steeds dichterbij en ook het kampioenschap behoorde tot de mogelijkheden.
Er kwamen belangrijke wedstrijden aan voor onze C1 waarin beslist ging worden wie mee bleef doen en wie er ging afhaken in poule D. Achtereenvolgens stonden Trekvogels, Deetos, Trekvogels, PKC en OW op het programma.
We begonnen tegen Trekvogels waar er al 2 return wedstrijden waren afgewerkt, kwamen wij elkaar voor het eerste deze competitie tegen op dat moment de nummer 1 en 2 in de poule. Deze wedstrijd werd gelijk gespeeld (8-8) DSC de betere ploeg maar we verzuimden de kansen af te maken waardoor er onnodig werd gelijk gespeeld. Toen kwam Deetos C1 richting Eindhoven, een jonge talentvolle ploeg die vorig jaar nog Nederlands kampioen was geworden in de zaal bij de D jeugd. We maakten het onszelf die wedstrijd onnodig moeilijk door Deetos na een 8-3 voorsprong nogDSC C1 1 terug te laten komen in de wedstrijd. Uiteindelijk stond er een krappe 8-7 op het scorebord.
We waren er bijna nog maar 2 punten tot het NK en 4 voor het kampioenschap. De belangrijke wedstrijd tegen Trekvogels stond opnieuw op het programma wie de wedstrijd wint wordt bijna zeker kampioen in de hoofdklasse D. We wisten wat er te doen stond en we gingen goed voorbereid richting Rotterdam. De belangrijkste punten nog aangehaald voor de wedstrijd en de wedstrijd kon wat ons betreft beginnen. De zenuwen en de wil om een goed resultaat neer te zetten waren aanwezig, maar dit bleek niet genoeg te zijn die dag. Trekvogels begon in een gewijzigde opstelling ten opzichte van de wedstrijd in Eindhoven en dit pakte goed uit voor hen. De eerste helft bleven we nog bij maar de 2de helft was duidelijk voor Trekvogels. Dit resulteerde in een 18-9 verliespartij toch enigszins verrassend en onverwacht voor een ploeg die heel het seizoen nog niet meer dan 10 doelpunten heeft moeten incasseren. De teleurstelling was groot na deze wedstrijd. Toch moesten we de knop snel om gaan zetten want i.v.m. de vakantie was de wedstrijd tegen PKC verzet naar de dinsdag. Het verlies van de zaterdag was duidelijk nog niet verwerkt en mede door een zeer zwak optreden van de scheidsrechter die dag en een beter en agressiever spelend PKC werd deze wedstrijd verloren met 15-9. Het zal toch niet waar zijn de ploeg die heel het seizoen alles wint gaat het in de laatste fase van het seizoen uit handen geven? De laatste alles beslissende wedstrijd tegen OW stond op het programma al 2 keer van gewonnen maar wel de ploeg die het heel veel ploegen al heel lastig heeft gemaakt dit seizoen. Na een slappe en gespannen eerste helft (4-6) werd er na rust orde op zaken gesteld en uiteindelijk met 19-8 gewonnen, plaatsing voor het NK is een feit! HET NK!
DSC C1 5Het was 19 maart 2011 de dag dat het moest gaan gebeuren voor DSC C1! Na een prima trainingsweek was de ploeg er klaar voor.
Het NK werd gespeeld bij SCO in Wolvega, dit betekende dus dat we een aardig rit voor de boeg hadden. We vertrokken tegen half 8 richting Wolvega zodat we daar nog alle tijd hadden om ons rustig voor te bereiden. Rond kwart voor 10 kwamen we aan op de plek van bestemming. Daar werden we netjes opgevangen en kregen we de programma boekjes overhandigd en werden we naar de kleedkamer begeleidt. Er was voor iedere ploeg 1 kleedkamer waar je als ploeg gebruik van kon maken.

Na een korte bespreking waarin besproken werd hoe de dag er ongeveer uit kwam te zien gingen de kinderen even inschieten en sfeer proeven in de zaal. Om half 11 begon de opening van het NK, dit verliep niet geheel vlekkeloos maar alle ploegen waren voorgesteld en we konden beginnen aan het NK 2011. We mochten de eerste ronde al gelijk aantreden dus na de opening gingen we gelijk de kleedkamer in en konden we ons gaan voorbereiden op de eerste wedstrijd.De zenuwen waren na de openingceremonie al redelijk opgelopen en in de kleedkamer ook duidelijk merkbaar. We spraken nog kort de belangrijkste punten door van KZ en er werd benadrukt dat we vandaag vooral van onze eigen kwaliteiten uit moesten gaan. Rond 11 uur kon het dan eindelijk allemaal echt gaan beginnen het was een gelijk opgaande strijd met twee redelijk gelijkwaardige ploegen, door een benutte strafworp van Lotte in de laatste minuten trok DSC C1 aan het langste eind en won de wedstrijd uiteindelijk met 5-4. Blijdschap dat eerste wedstrijd met een goed resultaat was afgesloten maar gelijk weer het besef dat we er nog lang niet waren. Gelijk weer de kleedkamer in om de wedstrijd na te bespreken en ook de volgende wedstrijd weer te bespreken. Deze wedstrijd was tegen Meeuwen C1 uit putten. We hadden niet heel veel informatieDSC C1 2 van deze ploeg maar wisten wel wie hun belangrijkste spelers waren, we wisten als we die aan banden konden leggen we een goede kans hadden om te winnen. Helaas miste we een stukje scherpte en de echte wil om te winnen leek ook te ontbreken hierdoor liepen we tegen een onnodig verlies aan(5-8). Teleurgestelde gezichten in de kleedkamer na de wedstrijd maar we moesten verder er was nog niks aan de hand alles kon nog gebeuren in de poule. Als we zouden winnen van ijsselvogels en KZ wint van Meeuwen speelde we gewoon de finale. Alles weer op scherp gezet en ze waren er klaar voor om de laatste kans te pakken. We pakte brutaal een voorsprong van 5-2 maar lieten ijsselvogels te makkelijk terug in de wedstrijd komen, zodoende werd er gerust met een 5-5 tussenstand. Net voor rust raakte Jamilla geblesseerd door een ongelukkige botsing met een heer van ijsselvogels, zei kon helaas niet verder. Brett kwam op de plaatst van Jamilla en deed dit uitstekend. Het bleef een gelijk opgaande strijd waarin om en om gescoord werd, bij een stand van 7-7 was er nog vanalles mogelijk. Winst zou betekenen misschien wel een finale verlies misschien wel voor de 7/8 plaats spelen. Er werd zeer zorgvuldig gespeeld met lange aanvallen en goede schoten in de laatste fase, helaas viel het doelpunt net niet meer waardoor we de finale op een haar na hebben gemist. Teleurstelling alom maar toch tevredenheid over het getoonde spel. Helaas geen finale maar door het gelijke spel waren we geplaatst voor de kleine finale tegen een oude bekende TREKVOGELS C1. Alle koppie’s weer proberen dezelfde kant op te krijgen en alle kinderen weer op te laden voor de laatste wedstrijd van dit zaalseizoen. Jammer genoeg waren de vele inspanning van de vorige wedstrijden net iets teveel waardoor de echte scherpte niet meer aanwezig was bij DSC. Trekvogels was opnieuw te sterk. Waardoor DSC C1SC C1 toch knap 4de van NEDERLAND wordt. Als coach zit je nog heel vaak te denken als dit als dat, maar als telt niet in de sport. Wij zijn enorm trots op de ploeg en hopelijk komt er een mooi toetje op het veld aan voor de C1!! Wij gaan er in ieder geval voor!! RESERVES BEDANKT!! NICKY EN KIRSTEN BEDANKT VOOR DE BEGELEIDING DEZE DAG


DSC C1
Dames vlnr: Lotte van Montfort,Jamilla Vervoort, Cathelijne Heesakkers, Esmee Reurling.
Heren vlnr: Niels van Kemenade,Thom Legendal,Justin Dekker, Timo de Wit.
Reserves: Brett Lens, Liam van der Aa.
Trainers/Coaches: Davy Wind en John Wind.
Teambegeleidster: Kirsten Brouwer.
Verzorging: Nicky Kerkhof

Bron: Website DSC.


KCC/Hijbeko
De voorbereiding op de grote dag begon op vrijdagavond, na alle wedstrijden en trainingen, werd er afgesloten met een gezamenlijke eten in de kantine. Alle ouders waren opgetrommeld om hieraan mee te werken en een lekkere pasta maaltijd was het resultaat. De ouders die niet in de keuken aanwezig waren hebben gezamenlijk spandoeken gemaakt in de zaalkantine waarbij iedereen zijn aandeel leverde.
De vrijdag avond was het vroeg naar bed want het vertrek was al om 7:00 uur gepland. Hierdoor waren we redelijk aan de vroege kant in Wolvega. Gelukkig was de sporthal al open en de organisatie was nog in volle gang om de laatste hand te leggen aan het NK voor de C. Wat schieten en een loslooptraining onder leiding van Chantal zou een ideale voorbereiding zijn op het treffen met Trekvogels. Na de openingsceremonie, wij hadden natuurlijk de beste plaatsen, kon de show beginnen. Het was wel jammer dat de organisatie Fortuna en KCC/Hijbeko verwisselde in de presentatie, waardoor onze kids niet alle aandacht kregen die ze verdiende. Was dit een voorteken?

Als ouder is het geweldig om je kind te zien spelen op een NK. Wij zijn in de gunstige omstandigheid dat onze dochter er al een paar heeft mogen meemaken. Soms als reserve en soms als speelster. Het was even schrikken dat Amber net voor de eerste wedstrijd haar arm uit de kom schoot, na een ongunstige botsing met een medespeler. Nadat de arm weer vakkundig door Chantal terug gezet is en er even kort overleg is geweest of ze mocht spelen kon het toernooi beginnen.

De eerste wedstrijd was er een van de zenuwen. Alle koppies waren zeer gespannen en er werd veel balverlies geleden. Dat we het betere spel niet omgezet hebben in doelpunten heeft erin geresulteerd dat Trekvogels terecht heeft gewonnen met 4-3. Jammer om van de buren te verliezen, maar er was geen man overboord er zouden nog twee wedstrijden komen.

De tweede wedstrijd was tegen Fortuna. Deze wedstrijd stond in het teken van herstel. In een gelijk opgaande strijd vergaten we wederom te scoren. De doelpuntenmachine haperde en als dan blijkt dat onze vrouwelijke arbitrage diverse cruciale beslissingen tegen de ploeg neemt, heb je geen schijn van kans om te winnen. Je speelt beter, maar het werd uiteindelijk 4-3 voor de latere kampioen Fortuna.

Het blijft jammer dat ondanks het feit dat een NK uniek is, en dat alle ploegen de beste twee uit de competitie zijn, er te weinig aandacht is aan het nivo van de scheidsrechters. Alle spelers verdienen top scheidsrechters en het is te vaak dat het nivo te wensen overlaat. Dit is jammer en zeker een belangrijk aandachtspunt, als spelers er een seizoen hard voor gewerkt hebben verdienen ze de beste arbitrage en accommodatie. Het is niet voor niets het Nederlands kampioenschap.

Uithuilen en op naar de laatste poulewedstrijd. Een hoge klassering was niet meer mogelijk en de eer was het hoogst haalbare. We begonnen furieus tegen Dindoa, na een paar minuten stond het 4-0 en we zaten in een positieve flow. Het was duidelijk dat de spanning er vanaf was en dat we vrijuit konden spelen. We waren op weg naar een monsterscore. Toen begon Dindoa tegen te stribbelen en kwam terug in de wedstrijd. Het werd uiteindelijk een zeer verdiende overwinning met 6-4. Op naar de wedstrijd om de vijfde en zesde plaats.

Als we de laatste wedstrijd zouden winnen gingen we in ieder geval met een goed gevoel naar huis. De tegenstander was KZ en hier hadden we in de competitie tweemaal van verloren. Het zou dus lastig worden. In misschien wel de beste wedstrijd van het toernooi wisten onze kinderen een zeer goede overwinning op KZ te boeken met 8-6. Zo hebben we het zaalseizoengoed en positief afgesloten.

Met een voldaan gevoel gingen de ouders in de zon nagenieten en de spelers die leeg gespeeld waren lekker douchen(wat kan dat lang duren). Op naar Capelle om wat te eten en daar alle verhalen te delen met de rest van de vereniging. Het blijft een uniek evenement en zeker eentje die je vaker mee wilt maken.

KCC C1De complete begeleiding Ruth, Sven, Michiel en Chantal voor alle support, het coachen en de verzorging Zonder jullie hulp hadden onze toppers niet zo kunnen presteren. Alle ouders bedankt voor het koken en de aankleding van de sporthal in Wolvega. Een voordeel als je vroeg bent dat je een halve sporthal kunt aankleden. En alle supporters die verbaal aanwezig waren. Oh ja, het wordt tijd dat we ons 9e man assortiment gaan uitbreiden, ik heb de hele nacht KCC Olé Olé gehoord!

 

 KCC/Hijbeko C1
Dames: Femke Kneppers, Hannah Weeda, Jotika Nirandjan, Amber Butter, Lise Viveen, Nina Wierenga, Richelle Middelkoop
Heren: Koen Houkes, Julian Middelkoop, Niels de Gelder, Niels Kroon, Menno Kasbergen, Matthias van Oostrum, Bernardo Scholten
Trainers/coaches: Sven Wierenga, Ruth Sprey en Michiel Last
Verzorger: Chantal Meijer.

Bron: Website KCC.


Koog Zaandijk
Zaterdag was het dan eindelijk zover; het was 19 maart en we gingen naar Wolvega voor het NK C-jeugd. Heel vroeg, kwart over 7, moesten we verzamelen bij de kantine. Nadat we op de foto waren geweest en ons ontbijtpakket hadden gehad vertrok de spelersbus om half 8. De 2de bus met supporters vertrok om half 9. Kwart over 9 waren we in Wolvega en gingen we naar de kleedkamer. Daar kregen we allemaal een mooi herinneringsshirt (bedankt Ron!). Een kwartier later konden we inschieten en om half 11 was de officiële opening in de Oolde Steense. Dat was een beetje raar gedaan want het publiek kon ons eigenlijk niet zien omdat we in het donker opliepen en we niet wisten we waar we naar toe moesten.

Dan de eerste wedstrijd tegen DSC uit Eindhoven. We begonnen heel goed en kwamen binnen no-time voor op 2-0 door 2 van onze ingestudeerde ballen. Na 12 minuten spelen was het 1 minuut rust en stonden we helaas 2-3 achter. Het werd 3-3 door Ian, 3-4 door DSC. Toen misten beide teams een stip. Het werd 4-4 en heel spannend. In de laatste minuut kregen we jammer genoeg een stip tegen, 4-5. Dit was ook de eindstand. Dit was jammer maar er was nog niks aan de hand.

De 2e wedstrijd tegen favoriet IJsselvogels moesten we winnen om nog kans te maken op een hoge klassering. We speelden een hele goede eerste helft waarin we steeds voor stonden. Met de rust stonden we 3-4 voor. Ver in de tweede helft kwam IJsselvogels op 5-5 en helaas konden zij nog 2x scoren en duurde de wedstrijd te lang voor ons. Zo stonden we na 2 wedstrijden onderaan. Maar omdat de andere ploegen ook van elkaar wonnen was er nog van alles mogelijk. We komen zelfs de strijd om de 3e en 4e  plaats nog halen, maar dan moesten we met 3 punten verschil winnen van de Meeuwen.

Tegen Meeuwen lukte eindelijk ons eigen spel weer een beetje en met rust stond het 2-2. Uiteindelijk wonnen we met 5-6. Niet genoeg voor de kleine finale. Maar uiteindelijk wel genoeg om de strijd om de 5e en 6e plaats. Alfred kwam hiervoor nog in de kleedkamer om ons toe te spreken en te zeggen dat het sowieso al goed was dat we hier stonden met 5 eerste jaars C-tjes!

De laatste wedstrijd tegen KCC… in de competitie hebben we ze 2x verslagen maar nu helaas niet. Uiteindelijk verloren we met 6-8. De finale ging uiteindelijk tussen Fortuna en IJsselvogels en na een spannende pot werd Fortuna C1 Nederlands Kampioen.

De prijsuitreiking was niet echt leuk, vorig jaar werd elke ploeg even opgeroepen maar nu vond de organisatie alleen de nummers 1 tot en met 4 belangrijk en gingen wij maar snel weg. Een beetje teleurstellend.

De terugreis in de bus was erg gezellig en het was héél druk! Om half 6 waren we terug in het Stekkie waar een buffet van de Chinees klaar stond en patat! We hebben gezellig gegeten met alle ouders, kinderen en supporters. En kregen een vaantje. Daarna ging de hele groep spelers en wissels lopend naar de Sprong waar we met z’n allen naar het eerste hebben gekeken. Na de wedstrijd van het eerste werden we nog even kort gehuldigd en kregen we onze kampioensmedaille omgehangen. Het was een superdag alleen hadden we er iets meer van verwacht en er had meer ingezeten. Het is niet anders. Op het veld hebben we weer een kans en gaan we zeker weer voor het NK.

Koog Zaandijk C1Tot slot wil de C1 alle supporters bedanken, de dames van de catering, de fotograaf, de spandoeken ophangers (want onze spandoeken waren echt het allermooist!!!) en het begeleidingsteam: Richard, Daan, Wendy, Edwin,Gert, Niels en Erna. En natuurlijk onze 6 topwissels die ons de hele dag gesteund hebben: Mandy, Annette, Gaby, Koen, Jeroen en Remco. Top dat jullie mee waren!

Uiteindelijk  zijn we 6de van Nederland!!! En daar mogen we best trots op zijn.

Van Luna, speelster van Koog Zaandijk C1Koog Zaandijk C1
Dames vlnr: Annette Molenaar (reserve), Noëlle Sprangers, Sanne Pasma, Luna Boerhout en Sascha Lanser.
Heren: vlnr: Alwin Out, Koen Punte (reserve), Ian Gruijs, Tom Ekkes en Hugo Hendriks.
Trainer/Coach: Richard Pasma.

Bron: Erna Boerhout.


IJsselvogels C1
IJsselvogels C1
Dames vlnr: Jeanine Plooster, Fleur van Rij, Esther Haasbroek, Hannah Klijn.
Heren vlnr: Yoran Marck, Nathan Marck, Christiaan Verwoerd, Daan de Looff, Stan Sinot.
Trainers/Coaches: Victor Blanken en Jasper Marck
Dindoa C1
Dindoa C1
Dames: Denise Jonker, Ellen Haverkamp, Jolien Landman, Kelsey Hagen, Sanne v/d Meij.
Heren: Jasper Brons, Jelmer Steenkamp, Jeroen Schuurkamp, Sam v/d Beek, Thomas v. Diest.
Trainers/Coaches: Angela van Tol en Joost Groen.
De Meeuwen C1
De Meeuwen C1
Dames: vl.n.r.: Romee Willemsen, Renkse Arendsen, Margot de Bruijn, Debora de Boer, Charlotte Kroon, Rianne Bos (reserve).
Heren: v.l.n.r.Robin Hazeleger, Noah Bijsterbosch, Lars Pieper, Laurens Knoppert, Gert-Jan Kik (reserve), Mees van Winkoop.
Trainers/Coaches: Gijsbert van Oosterom en Rob Post.

 

Alle artikelen op een rijtje van meest gelezen naar minst gelezen