DeetosSnel C1 pakt de zaaltitel tegen Nieuwerkerk C1
Lees meer ...
Achilles C1 wint veldfinale van Oranje Wit C1
Lees meer ...
Drachten/van der Wiel C1 pakt zaaltitel
Lees meer ...
Sporting Delta C1 de sterkste in Leiderdorp
Lees meer ...
De Meervogels C1
De Meervogels C1
Onze C1, toch enigszins als volslagen outsider afgereisd naar het Nederlands kampioenschap voor C-teams maar uiteindelijk wel de terechte eindDe Meervogels C1 2triomfator. L’histoire se répète ofwel de geschiedenis herhaalt zich. Opnieuw een nationaal kampioenschap voor onze C1 maar ook voor de beide coaches Esther Hartman en Peter de Wit. 3 jaar geleden in Goes en nu dus opnieuw het kunststukje in het Noordhollandse Heemskerk. En wel met een geheel nieuwe lichtingsploeg. Een prestatie van formaat. Als ik vandaag nou ergens geen spijt van heb gehad dan was dat mijn aanwezigheid bij dat geweldige optreden van onze C1-ers.

De C1, de avond ervoor neergestreken in de kasteel-stayokay in Heemskerk hetgeen zijn vruchten wel heeft afgeworpen. Een geweldige start tegen het gerenommeerde Dalto, een schitterende gelijkopgaande wedstrijd met nog 2 minuten voor het einde een 6-6 stand. En toen de winnende treffer van de ingebrachte Daphne. De eerste o zo belangrijke winst was binnen. In de volgende pot tref je dan de verliezer van de andere wedstrijd in de poule, dat was Groen Geel, maar deze partij pakte toch even anders uit, een nipt 5-6 verlies. Nog niets verloren, maar dan moest er wel gewonnen worden van Deetos dat al 2 keer had gewonnen en waren we ook afhankelijk van de uitslag van Groen Geel tegen Dalto. Deze laatste partij was iets eerder afgelopen en in een voor ons gunstig gelijkspel geëindigd. Alles kwam dus neer op het slotgedeelte van onze match tegen Deetos. Wij trokken met 6-7 na een paar zinderende laatste minuten aan het langste eind met als resultante een plek in de finale. Nu nog afwachten wie de tegenstander zou zijn.

De Meervogels C1 3BEP had al 2 partijen gewonnen en met een gelijkspel tegen Oost Arnhem werden zij derhalve onze finale tegenstander. Toen al een geweldig resultaat en een prachtige prestatie van onze youngsters. En bij mij een goed voorgevoel omdat in tegenstelling tot de andere wedstrijden er bij BEP geen extreem lange heren in de ploeg zaten. We konden dus ons gewone spel spelen.

Maar eerst de opkomst van onze dertien klasbakken, op naam omgeroepen onder een klaterend applaus van een volledig volle sporthal, wat een publiek en wat een ambiance! Je zal daar als 13- , 14-jarige maar staan. Tot vlak voor de rust 2 keer op achterstand 0-1 en 1-2 ,toen de gelijkmaker en daarna de gedenkwaardige 3e goal, wat een mooie ingestudeerde bal, maar o zo lang op de bovenrand van de korf draaiend. Snel na de helft en vakwisseling op een 4-2 voorsprong en de buit was binnen. Dat zag je gewoon aan het goede spel. Superieur werd de partij afgemaakt en was uiteindelijk de 7-4 winst onze verdiende beloning.

Opnieuw de Meervogels C1 kampioen van Nederland. Een speech van de bondsvoorzitter, bloemen, voor een ieder de kampioenschapsmedaille en de mooie kampioensbeker. Toen de kampioensfoto voor ons Tsjikka spandoek en niet veel later kon de glorieuze terugtocht naar ons clubhuis een aanvang nemen.

Bij aankomst een prachtige erehaag en dan even uitpuffen in de fraai versierde kantine. Al snel daarna een ditmaal niet zo lange speech van o.g. met daarbij opnieuw bloemen en de persoonlijke felicitaties voor een ieder en daarna wat drankjes en een gezelligDe Meervogels C1 4 gezamenlijk etentje van de ploeg met ouders. Het was allemaal weer pico!!!

Jongelui ik ben echt trots op jullie en niet zo'n klein beetje ook. Voor elkaar en met elkaar en je ziet het resultaat. In volgorde van het programmaboekje: Marloes, Marissa, Monique, Danielle, Daphne, Karianne, Hester, Jorn, Tariq, Roy, Vincent, Lars, Earvin, Esther en Peter nogmaals mijn felicitaties en die van de gehele vereniging.

Klasse klasse klasse !
Bron: Website De Meervogels.HET KAMPIOENSCHAP VAN NEDERLAND WERD GESPEELD OP 12 APRIL IN HEEMSKERK

Uitslagen poule A Uitslagen poule B
KVS C1 - Oost-Arnhem C1 6 - 7 Groen Geel C1 - DeetosSnel/Volhuis C1 3 - 6
KCC/VanSanten C1 - BEP C1 5 - 7 Dalto/Kuijkhoven C1 - De Meervogels C1 6 - 7
BEP C1 - KVS C1 6 - 1 DeetosSnel/Volhuis C1 - Dalto/Kuijkhoven C1 4 - 3
Oost-Arnhem C1 - KCC/VanSanten C1 4 - 5 De Meervogels C1 - Groen Geel C1 5 - 6
KVS C1 - KCC/VanSanten C1 6 - 9 Groen Geel C1 - Dalto/Kuijkhoven C1 6 - 6
BEP C1 - Oost-Arnhem C1 5 - 5 DeetosSnel/Volhuis C1 - De Meervogels C1 6 - 7
Eindstand poule A Eindstand poule B
BEP C1 3 - 5 18-11 De Meervogels C1 3 - 4 19-18
KCC/VanSanten C1 3 - 4 19-17 DeetosSnel/Volhuis C1 3 - 4 16-13
Oost-Arnhem C1 3 - 3 16-16 Groen Geel C1 3 - 3 15-17
KVS C1 3 - 0 13-22 Dalto/Kuijkhoven C1 3 - 1 15-17
Finale
BEP C1 - De Meervogels C1 4 - 7
3de/4de plaats
KCC/VanSanten C1 - DeetosSnel/Volhuis C1 7 - 3


VERSLAG
KCC/Van Santen

.... er had misschien wel wat meer ingezeten.KCC_C1
Afgelopen weekend was het dan eindelijk zover. 3 !!! ploegen, de B1,C1 en D1, mochten hun opwachting maken op de diverse NK's in Nederland. Ik mocht erbij zijn in Heemskerk waar de C1 aantrad.
De C1 was ingedeeld in een poule met KVS, BEP en Oost Arnhem. KVS was bij voorbaat al de meest favoriete kandidaat voor het kampioenschap met als gevaarlijke outsider KCC. Het zou allemaal wat anders lopen.
KCC moest in de 1e wedstrijd aantreden tegen BEP. BEP had zich op het nippertje geplaatst voor het NK door in de laatste competitiewedstrijd van kampioen Groen Geel te winnen.
KCC begon weer voortvarend en als vanouds kwamen we met 2-0 voor. Echter BEP kwam al snel weer langszij en wist het initiatief te pakken. KCC speelde heel slordig. Veel balverlies en weinig vertrouwen. Het leek zelfs of ze er geen zin in hadden maar het zal ongetwijfeld toch de spanning en de hoge verwachtingen zijn geweest die onze ploeg parten speelde. Ondanks de matige vertoning hadden we vlak voor het eindsignaal, bij de stand 5-6, nog gelijk kunnen maken. Een prachtige actie van Bianca werd echter niet doeltreffend afgerond. De volgende aanval van BEP was wel raak en de ontstane achterstand zou niet meer ingelopen kunnen worden omdat de wedstrijd erop zat. 7-5 voor BEP en een behoorlijke domper en meteen ook het besef dat een finaleplaats bijna niet meer mogelijk was. Frappant was dat in de 1e ronde alle ploegen die kampioen waren geworden allen verloren van de nummers 2 uit de diverse poules. Dus een heel verrassend begin.
De 2e wedstrijd was tegen Oost-Arnhem. Ook een ploeg die 2e was geworden in de competitie. Weer gingen we als vanouds van start. Weer 2-0 en het ging zelfs zo goed dat we dachten een makkie te hebben. We kamen zelfs op een 5-2 voorsprong. Toch verloren we de controle en heel langzaam maar gedegen nam OA het initiatief over. Gelukkig waren ze niet verder gekomen dan 4-5 toen het verlossende eindsignaal klonk. De eerste overwinning was binnen en tot onze verrassing bleek KVS voor de 2e maal verloren te hebben. KVS was dus al min of meer uitgeschakeld voor een ereplaats. En met de laatste wedstrijdKCC_C1_2 tegen KVS voor de boeg lag er bij winst van KCC dus nog een 2e plaats in de poule in het verschiet. Met als beloning een wedstrijd om de 3e plaats op het NK.
De wedstrijd tegen KVS zou nog een doelpuntrijke wedstrijd worden. Tot 6-6 ging de strijd gelijk op maar toen plaatste KCC de knock-out en liep uit naar 9-6 wat ook tevens de einduitslag was.
KCC was duidelijk in het tournooi gegroeid en mocht voor de 3e plaats gaan strijden. En wat niemand had verwacht gebeurde. Uitgerekend DeetosSnel/Volhuis zou onze tegenstander zijn. Vijfmaal eerder in het seizoen zijn ze elkaar al tegen gekomen en niet eenmaal verloor KCC. Zou het de 6e maal ook lukken?
Het zou inderdaad gaan lukken. KCC had de vorm te pakken en met degelijk en goed spel werd Deetos naar een kansloze nederlaag gespeeld. Het werd uiteindelijk 7-3 en dik verdiend werd daarmee de 3e plaats veroverd. Wat nog wel vermeld dient te worden is de truc-bal van NIk. Vlak voor eindsignaal gaven de coaches opdracht deze uit te voeren. Nik nam een meter voor de korf met zijn gezicht naar het publiek de bal tussen de bovenbenen en deed alsof hij de bal achterover over zijn tegenstander heen naar de korf gooide. Op het moment dat zijn tegenstander verbaasd achter zich keek waar de bal nu gebleven was pakte Nik de bal tussen zijn benen vandaan en achteruitwijkend schoot hij op de korf. Hij ging er helaas niet in maar de afvallende bal was voor Heleen (ook haar tegenstandster was hevig verrast) en die mikte hem er alsnog in. De toeschouwers in de volle hal konden de actie wel waarderen en zo zorgde KCC toch nog voor een beetje slagroom op de taart.
Ook coach Wilrik was uiteindelijk tevreden alhoewel hij ruiterljk toegaf voor de 1e plaats naar Heemskerk te zijn afgereisd. Hij was ook van mening dat als we de 1e wedstrijd beter bij de les waren geweest er zeker een finaleplaats ingezeten zou hebben. En daar ben ik het volledig mee eens.
Maar al met al toch een goed resultaat en de felicitaties naar de spelers, reserves, trainers en begeleiding.
Voor het meegereisde publiek was het in ieder geval een prachtige dag.


2007-2008 KCC VanSantenMakelaars C1
KCC/VanSantenMakelaars C1
Dames: Heleen Fetter, Bianca Kalkman, Tessa Noordzij, Milou Wierenga.
Heren: Mark Behrens, Emiel Houwerzijl, Wouter Kouwenberg, Nik v.d. Steen.
Coaches: Leroy de Waard, Wilrik Wassink.
Reserves: Sanne Bouwman, Sofie van Lier, Lilly Weeda, Edwin Rolloos, Stephan Vriesde.
Fysio: Chantal Meyer
Bron foto: Website KCC.OVERIGE VERSLAGEN
Dalto
Zaterdagochtend, half negen. Bij de receptiebalie van Hoenderdaal stond zo'n 25 man/vrouw netjes in een kringetje. Sommigen waren net wakker, anderen al uren. Hoewel niemand zei zenuwachtig te zijn, leek hier en daar de spanning al aardig. Voor het vertrek werd nog even gecontroleerd of de door Tamara uitgedeelde gelukspoppetjes allemaal present waren. Daarna reden we, met iets meer auto’s dan bij een normale wedstrijd, naar Heemskerk.
Bij aankomst zweefde het chloor van het zwembad ons tegemoet, maar eenmaal binnen bleek het een prachtige lokatie te zijn: Twee mooie hallen met voldoende plaatsen voor het publiek, met daartussen de kleedkamers. Al voor iedereen bij de kleedkamers was aangekomen, was van de kleedkamer “Meisjes KCC - Meisjes Dalto” vakkundig “Meisjes Dalto - Jongens Dalto” gemaakt. Een minuutje later werd door de organisatie meegedeeld dat het absoluut niet de bedoeling dat er jongens in die kleedkamer kwamen. Op de bespreking na werd dit verbod dan ook streng nageleefd. 

Na het voorstellen (Dalto mocht zich achter een andere lange C-ploeg verschuilen), was het tijd voor de voorbereiding op de eerste wedstrijd tegen De Meervogels. Voor we begonnen zagen we onze concurrent uit de competitie, Oost Arnhem C1, een goede start maken door KVS C1 te verslaan.

Tegen de Meervogels wisten we na een paar aanvallen het initiatief te pakken met een strafworp. Hierna maakte de scheidsrechter duidelijk er een spannende wedstrijd van te willen maken, hij promoveerde een verdedigde doorloopbal tot een strafworp: 1-1. En een spannende wedstrijd werd het: Er werd wel gescoord, maar de hele wedstrijd zou geen van beide ploegen twee punten verschil kunnen maken. Via 1-2 voor ons en 3-2 en 4-3 achter, werd het toch weer 5-4 voor ons. Met nog een poosje te gaan werd het 5-5. We werden goed verdedigd, en in de laatste minuten was het moeilijk om goede kansen de creëren. De Meervogels scoorde nog een schot van halve afstand. Ook met invallers Remco en Demi bleken de overige twee minuten te weinig om te scoren, waardoor de eerste wedstrijd nipt verloren werd.

Veel tijd om daarover in te zitten was er niet. Vijf minuten om precies te zijn, want daarna was het alweer tijd voor de volgende bespreking. Van de volgende tegenstander Deetos wisten we meer, we hadden er twee keer tegen geoefend (en gewonnen). En in het begin van deze wedstrijd ging het de goede kant op: twee verre afstandschoten van Dico zorgden voor onze eerste voorsprong van twee punten. Maar daarna lukte het scoren deze wedstrijd nog maar één keer. Nadat Deetos al drie keer gescoord had maakte opnieuw Dico, met in zijn vak invaller Kas, een doorloopbal voor 3-3. De 4-3 van Deetos was de winnende. Opnieuw hadden we een goal minder gemaakt en moesten we zonder punten naar de kleedkamer.
 - Kansen op het kampioenschap waren nu duidelijk over, maar na wat rekenwerk bleken we nog lang niet uitgespeeld. Bij opnieuw een derde winst voor Deetos (tegen De Meervogels) en winst in onze eigen wedstrijd zouden we gelijk komen met De Meervogels en met Groen Geel. Dan zou het om onderling doelsaldo gaan: een winst van twee of meer doelpunten verschil was voor ons dan genoeg voor de kleine finale. 

Tegen Groen Geel, dat nog wel kans maakte op het kampioenschap waren we de betere ploeg. Na 1-1 en 2-2 namen we via de “oudjes” Tamara, Dico en Dennis een 5-2 voorsprong. Tijd om te gaan kijken of Deetos wel aan het winnen was. Maar De Meervogels had een 4-2 voorsprong gepakt (overigens, bij die uitslag zou De Meervogels de finale halen). Natuurlijk wisten de spelers dit niet, en na de 5-3 van Groen Geel scoorde Tamara van afstand: 6-3. Maar daarna kwam Groen Geel terug tot 6-5 door een schot en 2007-2008 Dalto C1een strafworp. Deze uitslag was, ook als Deetos won, misschien niet goed genoeg voor de tweede plek in de poule. Maar Groen Geel had er nog zin in en het meegereisde publiek liet nu flink van zich horen. Uiteindelijk kregen ze aan het einde nog een strafworp toegekend, waardoor ook onze laatste wedstrijd niet gewonnen werd. Bovendien had De Meervogels gewonnen van Deetos. Zij zouden ook de finale overtuigend winnen.

Al met al een teleurstellende dag, want ook de B1 had geen prijs weten te pakken. Gelukkig won het eerste ’s avonds, een kleine troost. En uiteindelijk mogen we, met een kampioenschap en een NK, gewoon trots zijn op het seizoen dat we gedraaid hebben!
Bron: Website Dalto.


Dalto/Kuijkhoven C1


Groen Geel
12 april 2008 werd in Heemkerk het Nederlands Kampioenschap gespeeld voor de C-aspiranten. Groen Geel C1 had zich hier voor geplaatst middels het behalen van kampioenschap in de Hoofdklasse.
Na de wedstrijd tegen BEP begon de voorbereiding op deze happening.
Han en Annette hadden een heel programma in elkaar gezet om op het NK goed voor de dag te kunnen komen. Er werd `gewoon` getraind en er werd getraind in de hal waar het NK gespeeld zou gaan worden. Daarnaast was er aan allerlei details gedacht. Zoals een fysiotherapeut, een teammanager. Zelfs werd het eten en drinken verzorgd.
De voorbereiding liep niet helemaal zoals van te voren was ingeschat. Er werden spelers ziek (Jeffrey, Luuk en Stef), er raakten spelers geblesseerd (Mandy, Elserieke en Sandra). Dit was dus geen ideale voorbereiding. Toch ging het voltallige team er voor.
De zieken waren gelukkig weer snel opgeknapt. Sandra en Elserieke waren gelukkig ook snel hersteld van hun blessure. Alleen de blessure van mandy bleek hardnekkig. Er werd alles aan gedaan om haar toch klaar te stomen voor dit NK. De vrijdag voor het kampioenschap werd er eerst getraind en later op de avond werd een heerlijke maaltijd voorgeschoteld aan de jongens en meiden, die overigens heel erg goed smaakte. Ook een domper. Mandy bleek nog niet hersteld en haar werd verteld dat ze beter niet kon spelen.
Zaterdagochtend werd de rit richting Heemskerk eerst door de C1 aangevangen en later ging er een bus met zo´n 60 supporters (volle bus dus) naar het NK.
De rit was gelukkig kort want er waren ook kinderen mee die niet zo goed tegen een bus kunnen.
Om half 11 werd de openingsceremonie begonnen door het opkomen van alle teams die zich hadden geplaatst voor dit NK. Daarna werd het officiele gedeelte door de burgemeester van Heemskerk gedaan. Hij verklaarde het NK voor geopend.
Om 11uur waren de eerste wedstrijden gepland. Groen Geel hoefde nog niet in aktie te komen. Die moesten hun eerste wedstrijd om 11.30uur spelen. In de hal bleek dat de laatste behandeling van Bart (fysio) erg goed had uitgepakt want Mandy kon toch gaan meespelen. De eerste wedstrijd werd zij nog gespaard maar vanaf de 2e wedstrijd zou zij starten in de basis. Je kon aan alle meegereisde supporters zien dat de spanning steeg. Er waren zeker zo´n 150 Wormernezen aanwezig toen de C1 zijn eerste wedstrijd moest gaan spelen.
De 1e wedstrijd moesten we tegen Deetos aantreden. Deze tegenstander was er een die misschien wel te pakken moest zijn.
We begonnen erg goed. Binnen de minuut maakte Stef de 1-0. Meteen daarna kregen we nog een tweetal open kansen die helaas niet werden benut. Daarna bleek dat Deetos toch wel wat in zijn mars had. In 10 minuten tijd werden we op een 1-4 achterstand gezet. Nadat Jordy voor de 2-4 had gezorgd, maakte Deetos aan alles illusies een eind door direct daarop de 2-5 aan te tekenen. Barbara maakte nog wel de 3-5 en leek de spanning voor de laatste paar minuten van de wedstrijd nog terug te keren. Helaas konden we geen vuist meer maken. Deetos maakte nog een treffer, waarmee de 3-6 eindstand op het bord kwam te staan. Toch wel een forse domper. We hadden meer verwacht. De vorm was niet helemaal aanwezig. Uitgeschakeld ben je nog lang niet. Je moet gewoon de volgende 2 wedstrijden winnen en je plaatst je alsnog voor de volgende ronde.
De tweede wedstrijd moesten we aantreden tegen Meervogels. Al snel keken we tegen een achterstand aan. 0-1. Maar Stef (7e) en Barbara (8e) bogen de achterstand om in een voorsprong, die op dat moment verdiend was. We speelden weliswaar niet super, maar we waren wel beter dan onze tegenstander. Even niet opletten in de verdediging en plots stond het 2-2. Vlak voor de rust zorgde Jordy voor een 3-2 tussenstand. Meteen na rust kregen we een paar kansen. Het geluk zat in de fase niet erg mee. Selfs een bijna zeker punt van Stef rolde zomaar weer uit de korf. We leken wel een beetje aangeslagen. In de 14e en 17e minuut kregen de 2 punten tegen, waardoor we weer tegen een achterstand aan keken. In de 21e minuut maakte Mandy de 4-4 (omdraaibal). We kregen vleugels. In de 23e minuut maakte Jordy de 5-4 en een minuut later maakte Sandra de 6-4. De wedstrijd leek gespeeld. Toch werd het nog even billenknijpen toen de 6-5 viel.
Gelukkig bleef het hierbij. De eerste winstpartij was een feit. Zo hielden we alle kansen op het halen van de volgende ronde in eigen hand.
De laatste poule-wedstrijd moesten we tegen Dalto. Deze ploeg had beide wedstrijden verloren en was kansloos voor de volgende ronde. Nadeel hiervan is dat ze vrijuit kunnen spelen. En dat deden ze ook. de wedstrijd begon goed want Stef maakte al snel de 1-0. Ook de 1-1 liet niet lang op zich wachten. Mandy maakte de 2-1 en daarna was de koek een beetje op. Dalto zette Groen Geel onder druk en dat zorgde voor een achterstand van wel 2-5. Een stand die tot de rust gehandhaaft bleef. Na de wissel ging het langzamerhand weer wat beter met Groen Geel. Jeffrey benutte een strafworp 3-5. Vlak hierna werd het 3-6. Dit halen we nooit meer in dachten we aan de kant. Vanaf dat moment lieten we alle schroom vallen en gingen we eindelijk een beetje korfballen. Eerst was het Stef die de 4-6 door het mandje liet vallen. Daarna was het Jeffrey die alweer een strafworp benutte. Met nog een dikke minuut op de klok kregen we weer een strafworp mee. Ook werd deze keurig door Jeffrey benut. 6-6.
Hier bleef het helaas bij. We waren uitgeschakeld voor de volgende ronde. Heel erg jammer.
De finale ging uiteindelijk tussen Meervogels en BEP. Meervogels werd de Nederlands Kampioen van 2008.
Achteraf kunnen we in ieder geval zeggen dat we van de kampioen hebben gewonnen.
We gingen direct na de wedstrijd terug naar het thuishonk. In de kantine werd nog even het woord gevoerd door Rob. Hij bedankte iedereen voor zijn inzet. Wel was hij ietwat teleurgesteld in het uiteindelijke resultaat. Han nam ook nog even het woord en sprak enerzijds dat hij ook was teleurgesteld maar daarnaast was hij ook trots op de groep dat ze zover zijn gekomen.
Als ouder heb ik dit evenement als heel erg leuk ervaren. We stonden toch maar even op het NK. Wie had dat gedacht na de 1e veldhelft.
Jongens en meiden van de C1 we (ik denk dat ik hier namens alle ouders mag spreken) hebben het hele zaalseizoen van jullie genoten en zijn er trots op dat jullie het NK hebben gehaald. De rek is er nog lang niet uit. We kunnen steeds beter worden.
Bron: Website Groen Geel.


Alle artikelen op een rijtje van meest gelezen naar minst gelezen