DeetosSnel C1 pakt de zaaltitel tegen Nieuwerkerk C1
Lees meer ...
Achilles C1 wint veldfinale van Oranje Wit C1
Lees meer ...
Drachten/van der Wiel C1 pakt zaaltitel
Lees meer ...
Sporting Delta C1 de sterkste in Leiderdorp
Lees meer ...
Dalto C1 zaal
District Zuid West had in Sportpunt Zeeland in Goes een prima locatie gevonden voor het Nederlands Kampioenschap zaalkorfbal voor de C-jeugd. Samen met veel enthousiaste vrijwilligers van TOGO was een perfecte organisatie neergezet. Door acht ploegen werd om het kampioenschap gestreden:
BW/Sport1, Dalto, Deetos/Primaire Comfort, Fortuna, KVS/Pensioen Partners, PKC/Café Bar, Rust Roest en SKF.

Verslag Stichtse Courant
Dalto C1 moest de eerste wedstrijd (2x 12.5 minuut) tegen Deetos. Vooraf werd dit als de belangrijkste wedstrijd in de poule gezien: A. gezien de sterkte van de tegenstander en B. bij winst had je de kans op de finale te halen volledig in eigen hand.
De voorbeschouwing bleek juist. Dit was de sleutelwedstrijd. Via een 1-2 achterstand kwam Dalto zelfs op een 2-4 achterstand. Door niet in paniek te geraken en het normale eigen spel te blijven spelen werd de rust bereikt bij 4-5. Kort voor tijd kon nog net de eindstand 6-6 in de korf geschoten worden. Een paar seconden voor tijd was zelfs de overwinning nog mogelijk. Een overwinning na de hele wedstrijd achter gestaan te hebben, was teveel gevraagd en zou het goede spel van Deetos ook geen recht hebben aangedaan. Dalto was tevreden met het gelijke spel tegen de belangrijkste concurrent. De volgende twee wedstrijden van zowel Dalto als van Deetos en de daarbij gescoorde doelpunten zouden normaal gesproken nu bepalend zijn voor de eindstand in de poule.
De tweede wedstrijd was tegen BW/Sport1, de kampioen van het district Noord. Een wedstrijd die gespeeld moest worden in een andere zaal. De wedstrijd verliep zeer moeizaam. Hoewel de tegenstander niet erg gevaarlijk was, liep het spel van Dalto niet zoals normaal. Met name de eerste aanval liet het gedurende de eerste helft afweten, slechts een 2-0 voorsprong bij de rust. Na de rust kon de voorsprong gelukkig nog uitgebouwd worden tot 5-0. Een hogere uitslag was echter verwacht. Helaas moest in deze wedstrijd Simon Duyvendak met een knieblessure uitvallen. Een blessure die hem het verdere toernooi ook parten bleef spelen. Ondanks de goede verzorging door Didy van Houwelingen kon hij niet meer in actie komen. Simon werd uitstekend vervangen door Mark Memelink. Aangezien Deetos met 7-3 van PKC won, stond Dalto na twee wedstrijden bovenaan met een voordeliger doelsaldo van 1 t.o.v. Deetos.
Deetos moest de derde wedstrijd tegen het zwakker geachte BW/Sport1, Dalto tegen het op papier iets sterkere PKC. Het was zaak de derde wedstrijd vanaf het begin zeer attent en gretig in de verdediging en vol op de aanval te gaan spelen. PKC heeft geweten dat Dalto er vol tegenaan ging. Via een weer scorende Maarten Groot Hulze, werd via een ruststand van 6-2, een voor zo'n kwalitatief hoog toernooi uitzonderlijke 13-4 eindstand bereikt. Deetos speelde op hetzelfde moment en won zijn derde wedstrijd met 'slechts' 6-0. Ondanks de winst was deze uitslag voor Dalto bijzonder gunstig. De laatste doelpunten werden door het aanwezige Dalto-publiek dan ook uitbundig gevierd. Dalto was poulewinnaar en mocht in de finale strijden om het Nederlands Kampioenschap. De finale tussen Fortuna (ook de concurrent in de competitie) en Dalto was een botsing van twee verenigingen die beide een uitstekende naam hebben waar het de jeugdopleiding betreft. Dit was ook goed te zien in het goed ontwikkelde technisch vermogen van de meeste spelers. Dalto maakte al snel haar bedoelingen duidelijk en nam onmiddellijk het heft in handen via een 3-0 voorsprong. De ploeg toonde veel spelvreugde en er was gelukkig sprake van creativiteit in de ploeg.
Opvallend was de grote mate van efficiëntie waarmee deze ploeg in de eerste helft de weinige kansen omzette in doelpunten en er waren fraaie bij. Via 4-1 werd de ruststand 4-3. Van de drie Fortuna-doelpunten kwamen er twee uit strafworpen. Een teken dat het verdedigend goed zat wat betrof het weggeven van kansen.
De 5-3 van Otto Fabius maakte echter aan alle onzekerheid een einde. Volkomen verdiend ging de Nederlandse titel in de C-categorie zaalkorfbal 2001/2002 naar de jongelui van Dalto uit Driebergen.
Eerder hebben wij geschreven dat de vreugde bij het binnenhalen van het competitiekampioenschap niet zo groot was. Die beslissing kwam vanachter de groene tafel. De vreugde-uitbarsting na afloop van de finale heeft alles weer goed gemaakt. Voor diverse kinderen was dit de ultieme bekroning van hun korfbal-carrière tot nu toe. Reeds 4x was een finale van het N.K. verloren gegaan (allen tegen Fortuna!), tweemaal was men derde op een N.K.
Op de terugweg van Goes naar Driebergen is het kampioenschap in de bus dan ook uitbundig gevierd. Afgelopen vrijdagavond hebben alle “Goesgangers ” met koffie/limonade en gebak deze voor hen historische dag nog eens via een videoband voor een groot deel kunnen herbeleven. Op deze avond was ook aanwezig de heer Joan van der Klift, (KliftRoest Wonen aan de Traay), sponsor van het team. Trots als hij was en als blijk van waardering had hij voor de kinderen een attentie meegenomen

Scores op het Nederlands Kampioenschap te Goes:
1e wedstrijd Deetos (6-6): Bianca Lieftink 2x, Rosemarie Roozenbeek 2x, Aryan Wezendonk en Merle van Rijn;
2e wedstrijd BW/Sport1 (5-0): Bianca, Merle, Paula Bos, Mark Memelink en Aryan;
3e wedstrijd PKC (13-4): Maarten Groot Hulze 6x, Rosemarie 4x, Aryan 2x en Mark;
Finalewedstrijd Fortuna (5-3): Aryan 2x, Maarten, Merle en Otto Fabius.
Niet op de scorelijst staat vermeld Inge van Dam. Hoewel niet scorend heeft zij natuurlijk ook een zeer groot aandeel in dit grote succes van Dalto/ KliftRoest C1 gehad.
Bron: Website Dalto.


Dit toernooi werd gespeeld in Goes.

Uitslagen poule A Uitslagen poule B
Fortuna C1 - Rust Roest C1 7-1 Dalto C1 - Deetos C1 6-6
KVS C1 - SKF C1 3-2 PKC C1 - Blauw Wit (He) C1 7-2
Fortuna C1 - SKF C1 5-7 Deetos C1 - PKC C1 7-3
Rust Roest C1 - KVS C1 2-6 Blauw Wit (He) C1 - Dalto C1 0-5
SKF C1 - Rust Roest C1 2-2 PKC C1 - Dalto C1 4-13
KVS C1 - Fortuna C1 1-6 Deetos C1 - Blauw Wit (He) C1 6-0


Eindstand poule A Eindstand poule B
Fortuna C1 3-4 18-9 Dalto C1 3-5 24-10
KVS C1 3-4 10-10 Deetos C1 3-5 19-9
SKF C1 3-3 11-10 PKC C1 3-2 14-22
Rust Roest C1 3-1 5-15 Blauw Wit (He) C1 3-0 2-18


Finale
Fortuna C1 - Dalto C1 3-5
3de/4de plaats
KVS C1 - Deetos C1 Deetos wint

Alle artikelen op een rijtje van meest gelezen naar minst gelezen