DeetosSnel C1 pakt de zaaltitel tegen Nieuwerkerk C1
Lees meer ...
Achilles C1 wint veldfinale van Oranje Wit C1
Lees meer ...
Drachten/van der Wiel C1 pakt zaaltitel
Lees meer ...
Sporting Delta C1 de sterkste in Leiderdorp
Lees meer ...

KCC C1
KCC/Van Santen Makelaars C1
Dames: Nathalie van Abshoven, Rianne Dekkers, Esther Last, Lysanne v.d. Velde.
Heren: Ernst de Bruin, Peter Danse, Robert de Groot, Michiel Last.
Reserves: Lisanne van de Watering, Jelmar Kruithof, Thijmen Kruithof en Koen Ittmann
Coaches:
Stephan Mosheuvel en Mark v.d. Waaij.
Fysiotherapeut: Chantal van de Velde.

Voor de vierde keer op rij had de C1 zich geplaatst voor het Nederlands Kampioenschap voor C-aspiranten. Nadat we in de zaal in de verlenging de finaleKCC C1 1 van Fortuna C1 verloren met 6-5, willen we in Ruinerwold revanche nemen en "onze" twee jaar goed afsluiten met een Nederlandse titel.
Aangezien Ruinerwold ver weg is, besluiten we er een leuk weekend van te maken. Op vrijdag 9 juni verzamelen we om 13.15 uur op station Alexander om met de trein naar Ruinerwold af te reizen. De dames kunnen het niet laten om nog even hun foto te laten maken en het resultaat is verbluffend. De familie v/d Velde reist met de camper met ons mee zodat we al onze bagage niet in de trein hoeven mee te nemen. Als we net voor Zwolle zitten gaat het mis. Een vrachtwagen heeft de bovenleiding eraf gereden en we moeten terug naar Amersfoort om zo via Deventer toch naar Zwolle te kunnen.In Zwolle stappen we over op de trein naar Meppel en als we op het station KCC C1 2aankomen heeft Ernst het slimme idee om het stuk te gaan rennen. Dat is maar goed ook, want als we bij de bus aankomen wil die net wegrijden. Gelukkig halen we de bus nog, dat is wel zo fijn omdat deze maar een keer in het uur gaat en we geen zin hebben om nog langer onderweg te zijn dan de zes (!!) uur die we al over deze reis hebben gedaan. Als we op camping de Toffe Peer aankomen is de camper ook al gearriveerd en is Peter al bezig met het opstoken van de barbecues. Na wat te hebben gedronken zetten we de tenten op en worden de luchtbedden opgeblazen. Even later kunnen we aanvallen op de salade, het stokbrood en het vlees en eten we een heerlijke maaltijd. Als we besluiten de lichte training te schrappen, gaat de ploeg zelf nog even schieten op de drie van KIOS geleende korven. De trainers zagen in hun lekkere luie stoelen met plezier aan hoe Esther en Rianne zelfs nog samen uitwijkballen nemen. Na een verfrissende douche was het rond 23.00 uur tijd om te gaan slapen. Het duurde niet lang voordat het rustig was (een enkele uitzondering daargelaten natuurlijk) maar ook 's-nachts was het - in ieder geval voor de trainers - geen pretje. Het matje was te hard en de pauwen (hele nacht) en kraaien (4.00 uur tot 6.00 uur) verstoorden de landelijke stilte. Gelukkig sliepen jullie wel lekker, een goede voorbereiding op deKCC C1 3 door jullie te leveren prestatie.Zaterdagochtend werden we ongeveer om 7.30 uur wakker en na een ontbijtje en de "rotzooi" te hebben opgeruimd, worden we door wat mensen van KIOS opgehaald en vertrekken we naar het veld waar vandaag alles moet gaan gebeuren. We zitten ingedeeld in poule B, samen met DFD, Dindoa en OVVO. In poule A spelen Fortuna, Deetos, SDO (V) en SKF. De opening is aardig gedaan, alle ploegen lopen op en stellen zich op rondom het veld na iedereen die er al staat een handje gegeven te hebben. Als gevolg van onze afgesproken "arrogante" uitstraling beginnen een aantal tegenspelers daardoor met een "blauw" handje aan het toernooi. We nemen dus in ieder geval al een psychologische 1-0 voorsprong op het hele deelnemersveld. Met de klanken van het Wilhelmus wordt het toernooi daarna definitief geopend.We openen het NK in de eerste wedstrijd tegen DFD. Een ploeg die vooraf door ons als één van de minderen wordt ingeschat.
Desondanks is er bij ons geen sprake van onderschatting. Tot nu toe zijn we bijna alle NK's slecht gestart en we hebben de eerste zaalwedstrijd tegen SDO in de zaal nog vers in ons geheugen.
Oppassen dus. We openen de wedstrijd goed en nemen binnen enkele minuten een 2-0 voorsprong door doelpunten van Michiel en Rianne en er lijkt geen vuiltje aan de lucht. Een foutje in de verdediging helpt DFD weer dichterbij: 2-1, maar Ernst zet ons weer op een twee punten voorsprong: 3-1. Hierna missen we een aantal open kansen en DFD profiteert van de fouten die we maken door wel te scoren, en zo wordt het 3-3. Hoewel we dus veel beter zijn, verspelen we in de eerste wedstrijd dus een punt.
Hopelijk doet ons dat in een later stadium de das niet om.We hebben nog een half uur voordat de volgende wedstrijd begint en het is lastig om ons in zo'n korte tijd over deze "domper" heen te zetten. De trainers en de ploeg zijn boos; gelukkig vooral op zichzelf en niet op anderen. Wel spreken we met z'n KCC C1 4allen af dat we de wedstrijd nu laten rusten en er alles aan gaan doen om de volgende twee wedstrijden te winnen. We gaan ervoor!De tweede wedstrijd spelen we tegen Dindoa C1 dat de eerste wedstrijd van OVVO met 5-3 heeft verloren. Er staat dan een KCC/van Santen C1 in het veld zoals we dat kennen. Agressief maar vooral rustig spelend en ook de kansen worden afgemaakt. Als Lysanne de score opent is dat het begin van een ware doelpunten-regen. We lopen heel makkelijk weg van onze tegenstander en winnen terecht met 9-2. In de slotminuten valt Jelmar nog goed in voor Michiel die last heeft van zijn enkel. De derde wedstrijd spelen we tegen OVVO C1 dat al twee wedstrijden heeft gewonnen. Vol vertrouwen beginnen we aan de wedstrijd en het blijkt dat het huiswerk dat we gedaan hebben nu zijn vruchten afwerpt. Michiel houdt de topscoorder bij OVVO C1 op nul doelpunten en Esther houdt haar superlange dame zo ver mogelijk bij de korf vandaan.
Door hard lopen we uit naar 4-1, maar omdat we daarna nog een aantal kansen krijgen die we niet afmaken krijgt OVVO nog de kans om dichterbij te kruipen. Maar het is te laat! Eindstand: 4-2.Ondanks het onverwachte puntverlies in de eerste wedstrijd staan we dus weer in de finale en net als in de zaal is ook op het veld Fortuna C1 de tegenstander. Als we ons even afzonderen van het toernooi en wat eten, blijkt ons eigenlijk al dat het wel goed zit met de ploeg. In de twee jaar hebben we zoveel ervaring opgedaan dat er wel iets meer moet gebeuren om ons "gek" te maken.
We openen de finale met een doelpunt van Rianne, maar niet veel later is het Fortuna C1 dat de gelijkmaker aantekent: 1-1 en wisselen. Fortuna had de zaalfinale nog in het achterhoofd en herinnerde zich dondersgoed dat Esther toen zeer gevaarlijk was en twee keer scoorde. Hierdoor krijgt Nathalie iets KCC C1 6meer ruimte en dat wordt Fortuna fataal. Met twee schoten schiet Nathalie ons naar een 3-1 voorsprong en als Michiel en Rianne ook nog een duit in het zakje doen leiden we zelfs met 5-1. Het is ongelooflijk en ook de vele meegereisde en zwart-wit uitgedoste supporters gaan helemaal uit hun dak. Fortuna scoort daarna de 5-2 maar Nathalie brengt het gat weer op vier met haar derde afstandschot. De 6-3 van Fortuna wordt weer gevolgd door de 7-3 van Rianne (ook haar derde doelpunt) mar dan is het Fortuna dat op 7-5 komt. Als Fortuna daarna een strafworp krijgt met nog enkele minuten te spelen houdt iedereen zijn adem in. Maar gelukkig voor ons: ze missen! Het blijft dus 7-5.WE ZIJN KAMPIOEN VAN NEDERLAND!!!!!Na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter stormen de supporters het veld op en nemen de spelers op de schouders.
Van het KNKV krijgen we de beker uitgereikt en na een aantal toespraken neemt ook Michiel nog even het woord om de meegereisde supporters te bedanken. Op de terugreis schampt Peter met de camper nog een auto, maar zelfs dat kan onze dag niet verpesten. In de kantine doen we ons nog tegoed aan een lekkere MC Donalds maaltijd en worden we daarna gehuldigd door Reinier die namens het bestuur een "toespraakje" houdt. Die avond zitten we nog wat gezellig na te praten met de ouders terwijl jullie ergens met z'n allen video aan het kijken zijn. Laat op de avond komt er een einde aan een prachtige dag.Bron: Mark van der Waaij (KCC).

1999-2000_NK_C_HK_VELD_-_Medaille

Uitslagen poule A Uitslagen poule B
Fortuna C1 - SDO(V) C1 9 - 1 KCC/VanSanten C1 - DFD C1 3 - 3
Deetos/Phobos C1 - SKF C1 6 - 5 OVVO C1 - Dindoa C1 5 - 3
SDO(V) C1 - Deetos/Phobos C1 1 - 8 DFD C1 - OVVO C1 4 - 5
SKF C1 - Fortuna C1 2 - 8 Dindoa C1 - KCC/VanSanten C1 2 - 9
SDO(V) C1 - SKF C1 3 - 3 KCC/VanSanten C1 - OVVO C1 4 - 2
Fortuna C1 - Deetos/Phobos C1 5 - 0 Dindoa C1 - DFD C1 8 - 5
Eindstand poule A Eindstand poule B
Fortuna C1 3-6 22-  3 KCC/VanSanten C1 3-5 16-  7
Deetos/Phobos C1 3-4 13-10 OVVO C1 3-4 12-11
SKF C1 3-1   9-16 Dindoa C1 3-2 13-19
SDO(V) C1 3-1   5-20 DFD C1 3-1 12-16
1ste/2de plaats
Fortuna C1 - KCC/Van Santen C1 5-7
3de/4de plaats
Deetos/Phobos C1 - OVVO C1 0-4


Verslag SKF

Op de dag dat korfbalvereniging SKF 45 jaar bestond, afgelopen zaterdag mochten twee teams van de korfbaljeugd van SKF op de Nationale Kampioenschappen voor hun leeftijdscategorie aantreden. Zowel SKF C1 als SKF D1 waren in de hoofdklasse van district Oost (het hoogst haalbare) kampioen geworden. Derhalve mochten zij uitkomen op het Nationaal Kampioenschap. De resultaten waren zeer wisselend: SKF C1 kwam niet door de poule en eindigde op een derde plaats in de poule. De jongere collegae in de D1 konden hun leeftijdsgenootjes wat meer tegenstand geven, zij misten op een haar de finale en moesten uiteindelijk genoegen nemen met een derde plaats. De oudste vertegenwoordigers (C1) waren met redelijk gemak kampioen geworden in district Oost. Van de 14 wedstrijden werden er slechts drie verloren. Helaas konden zij in de drie poule wedstrijden op het NK niet imponeren. Alleen tegen de vertegenwoordiger van Zuid, over het algemeen de zwakste deelnemer, kon SKF een puntje pakken. De ploeg van Ab van Duyl en Barry Bloemendal kwam met dit resultaat niet verder dan de 3e plaats in de poule. Toch lijkt het resultaat dramatischer dan het is. Tegen Deetos/Phobos kreeg SKF veel kansen. Helaas werd er in de laatste minuut een strafworp gemist door de geelblauwen, waardoor SKF met 6-5 verloor. Tegen titelkandidaat Fortuna boden de Veenendalers goed tegenstand, maar kwamen te veel te kort: 8-2.De laatste poulewedstrijd was voor zowel SKF als SDO (Veldhoven) gelijk de laatste op dit NK. Een spannende wedstrijd eindigde uiteindelijk onbeslist: 3-3.
Bron: Website SKF.

Alle artikelen op een rijtje van meest gelezen naar minst gelezen