DeetosSnel C1 pakt de zaaltitel tegen Nieuwerkerk C1
Lees meer ...
Achilles C1 wint veldfinale van Oranje Wit C1
Lees meer ...
Drachten/van der Wiel C1 pakt zaaltitel
Lees meer ...
Sporting Delta C1 de sterkste in Leiderdorp
Lees meer ...

Drachten C1 zaal
Femke Bouma, Fardau de Boer, Ilse Kijlstra, Jennie Terpstra.
Bonne Bus, Marvin Piepers, Simme Travaille en Aldert Bosma.
Trainers/Coaches: Joke Koldijk en Henk Jan Mulder.
Bron foto: Drachten/Van Der Wiel.


Drachten/van der Wiel C1 is afgelopen zaterdag Nederlands kampioen geworden op het NK C-aspiranten in Roermond. Het Drachtster jeugdteam bereikte de NK-finale door met overtuiging de poulewedstrijden tegen KVZ C1 (9-4), Spirit C1 (1-9) en Victum C1 (9-3) te winnen. In de finale trof het team Velocitas C1. In

de eerste helft wisten de Drachtsters een voorsprong van 3-1 te realiseren. Na rust volgde een spannende tweede helft. Voor de spelers, maar ook voor de tachtig KV supporters die 's ochtends in alle vroegte met een bus richting Roermond vertrokken waren . Al snel wist Velocitas twee punten voor te komen (3-5). De korfbaltalenten van Drachten/Van der Wiel zetten een tandje bij en wisten uiteindelijk gelijk te komen tot 5-5. In de laatste minuut van de wedstrijd werd uiteindelijk door een afstandsschot - en dus het winnende doelpunt (6-5) - het kampioenschap binnen gehaald. Terug in Drachten werd het behalen van de landstitel groots gevierd.
HET KAMPIOENSCHAP VAN NEDERLAND WERD GESPEELD OP 23 MAART IN ROERMOND. ORGANISATIE KORFBALVERENIGING READY'60

Uitslagen Poule A       Uitslagen Poule B    
Victum/IGCN C1 - Spirit(Vo) C1   5 - 3   DeetosSnel/Volhuis C2 - Avanti(P) C1   2 - 5
Drachten/van der Wiel C1 - KVZ C1   9 - 4   Vriendenschaar(B) C1 - Velocitas C1   4 - 6
Victum/IGCN C1 - KVZ C1   7 - 4   Avanti(P) C1 - Vriendenschaar(B) C1   8 - 5
Drachten/van der Wiel C1 - Spirit(Vo) C1   9 - 1   Velocitas C1 - DeetosSnel/Volhuis C2   10 - 5
Spirit(Vo) C1 - KVZ C1   8 - 7   DeetosSnel/Volhuis C2 - Vriendenschaar(B) C1   6 - 3
Drachten/van der Wiel C1 - Victum/IGCN C1   9 - 3   Avanti(P) C1 - Velocitas C1   4 - 5
             
Eindstand Poule A           Eindstand Poule B        
Drachten/van der Wiel C1 3 6 27 - 8   Velocitas C1 3 6 21 - 13
Victum/IGCN C1 3 4 15 - 16   Avanti(P) C1 3 4 17 - 12
Spirit(Vo) C1 3 2 12 - 21   DeetosSnel/Volhuis C2 3 2 13 - 18
KVZ C1 3 0 15 - 24   Vriendenschaar(B) C1 3 0 12 - 20
                     
Finale              
Drachten/van der Wiel C1 - Velocitas C1   6 - 5        
               
3de/4de plaats              
Victum/IGCN C1 - Avanti(P) C1   3 - 4        
               
5de/6de plaats              
Spirit(Vo) C1 - DeetosSnel/Volhuis C2   8 - 6        
               
7de/8ste plaats              
KVZ C1 - Vriendenschaar(B) C1   6 - 7        


VERSLAGEN
Velocitas
VELOCITAS C1  2E OP NK KORFBAL
Velocitas C1 begon nerveus aan de openingswedstrijd tegen Vriendenschaar C1 uit Bodegraven. Eenmaal bevrijd van de zenuwen kon de ploeg uit Leiderdorp de zege veiligstellen. (6-4)
Gesterkt door de eerste wedstrijd ging Velocitas fris van start tegen Deetos/Volhuis C2 . Na wat tegenstribbelen van de ploeg uit Dordrecht, werd ook deze tegenstander middels een 10-5 overwinning  heel eenvoudig aan de kant gezet.
In de laatste poulewedstrijd tegen Avanti C1 uit Pijnacker  mocht gelijkgespeeld worden. Door zuinig met de kansen om te gaan kwam de finaleplaats geen moment in gevaar (5-4)
Om ook nog kampioen te worden moest er in de finale gewonnen worden van Drachten/vd Wiel. Een  zeer sterke ploeg , die in de veldcompetitie ongeslagen bovenaan staat in de hoofklasse.  Als superieur kampioen in de zaalklasse 1A, waren zij ver-uit de topfavoriet voor het kampioenschap van Nederland. In de poulewedstrijden hadden zij maar liefst 27 doelpunten gemaakt.
Velocitas moest dus alle zeilen bijzetten om de doelpuntenmachine uit Friesland tot staan te brengen. Drachten scoorde als eerste uit een fraai afstandsschot, maar kon daarna weinig grip krijgen  op het consequent  voor-verdedigen van Velocitas en ging fouten maken. Velocitas kon daardoor de verdiende gelijkmaker scoren. In de hele sterke fase die daar op volgde, vergat Velocitas helaas tot scoren te komen en gingen een paar opgelegde kansen verloren. Het was  toch Drachten dat de korf wel vond en uitliep naar 3-1, wat ook de ruststand was. Ondanks de achterstand  was duidelijk dat Velocitas absoluut niet de mindere was, wat zich uitte in heel sterk begin van de tweede helft. Weer lag een goede straffe  verdediging aan de basis van deze hele goede fase. Vanuit  een lastige positie vanonder de paal werd de 2-3 gescoord. Drachten begon steeds krampachter te spelen en de gelijkmaker hing in de lucht, wat even alter ook gebeurde (3-3).  Een kleine stunt leek in de maak, toen na flitsend combinatiespel, de Leiderdorpse  ploeg op voorsprong  kwam ( 3-4). Toen het even later ook nog eens  3-5 liet aantekenen werd het steeds stiller op de Drachten-  tribune.  Met nog een paar minuten op de klok bleek Drachten/vdWiel uiteindelijk  het beste “killersinstinct” te hebben.  Na twee benutte kansen was de stand weer gelijk en kon de Friese ploeg in de slotseconden alsnog het eindvonnis over Velocitas vellen (6-5)
Ondanks dit verlies ging de Leiderdorps ploeg met opgeheven hoofd van het veld, want zij had zich absoluut gelijkwaardig aan, en af en toe zelfs beter getoond dan, de “hoofdklasser” uit  Drachten. Deze tweede plaats werd dan ook door de Velocitas gevierd als een heus kampioenschap.  Met de beker voor in de bus, ging de ploeg samen met het enthousiaste publiek, terug naar Leiderdorp.
Met grote dank aan  het organiserende Ready uit Roermond, heeft Velocitas C1 dit kampioenschap als een heel groot feest ervaren.
Velocitas C1 zaal
Dames: Dewi van Valderen, Fenna de Boer, Simone Laman, Min-Zi van Mackelenberg, Elvira Koomen, Lianne van Meurs.
Heren: Jasper van der Vos, Siem van Osnabrugge, Jeroen Zwaan, Niels van der Horst.
Trainers/Coaches: Bert van Osnabrugge en Puck van Osnabrugge.
Bron: Bert van Osnabrugge.


Avanti(P)
Zaterdag 23 maart, een ijskoude dag waarop (bijna alle) veldwedstrijden afgelast werden, organiseerde Korfbalvereniging Ready60 in een warme hal in Roermond het NK zaalkorfbal voor C teams 1e klasse. Avanti C1 mocht aan dit NK deelnemen. Het team werd om 07.00 uur in het Avanti clubhuis verwacht waar ze gezamelijk gingen ontbijten. Tijdens het ontbijt druppelden langzaam veel slaperige gezichten het clubhuis binnen om met het team samen in de bus te stappen Avanti C1 1richting Roermond. De bus kwam netjes op tijd en 1 minuutje later dan gepland werd er aan de lange rit naar Roermond begonnen. Een "heerlijk" warme bus bracht het team en de supporters in sneltreinvaart naar Roermond waar iedereen door een ontvangstcomite van de organisatie werd opgewacht. Het was duidelijk dat Ready deze kampioenschappen vaker organiseert. Terwijl het team zich ging omkleden en nog een oppepper van de coaches kreeg, gingen de supporters aan de slag met de Avanti tribune.
Om kwart over 10 kon er worden ingeschoten door alle teams. Na het inschieten begon het officiele gedeelte. De teams werden voorgesteld aan het publiek. Vanaf beide kanten van de zaal werden de teams naar de zaal begeleid. En wie liep er mee met Avanti? Ja natuurlijk, Spooky was erbij.
Om elf uur begonnen de eerste twee wedstrijden en om half twaalf was Avanti dan eindelijk aan de beurt voor hun eerste wedstrijd tegen DeetosSnel C2 uit Dordrecht. Deze wedstrijd werd met 5-2 gewonnen door Avanti. Zo'n toernooi verloopt in sneltreinvaart, want een half uur later was het alweer tijd voor de tweede wedstrijd. Ditmaal moest er gespeeld worden tegen Vriendenschaar uit Bodegraven. En ook deze wedstrijd werd een overwinning. In 24 minuten, 2x 12 minuten werd er door het C1 8 maal gescoord. Vriendenschaar kon er maar 5 maken, waarmee de punten weer naar Avanti gingen. En toen werd het spannend, er waren nl. geen kruisfinales. De winnaars van beide poules zouden tegen elkaar spelen voor de plaatsen 1 en 2, en de nummers twee zouden dit ook doen voor de plaatsen 3 en 4. En de laatste wedstrijd van Avanti werd gespeeld tegen Velocitas, het team wat net als Avanti ook gewonnen had vanAvanti(P) C1 2 DeetosSnel en Vriendenschaar. Het werd dus eigenlijk een halve finale, de winnaar zou doorgaan voor het kampioenschap. En o wat was het spannend, uiteindelijk werd er met 1 puntje verloren van Velocitas. Er lag even een zware taak voor de coaches, om na deze teleurstelling binnen een half uur de koppies weer omhoog te krijgen voor de wedstrijd om de derde plaats tegen Victum uit Houten. Maar jawel hoor, het team stond weer als een huis, door elkaars sterke punten te gebruiken kwam er weer een prima teamprestatie uit en won Avanti met 4 - 3. Supporters blij, iedereen blij. Een derde plaats op een Nederlands Kampioenschap dat gebeurt niet zo heel erg vaak. Na de wedstrijd om de derde plaats werd er door Velocitas tegen Drachten gespeeld. Waar iedereen verwachtte dat Drachten gemakkelijk het kampioenschap zou behalen werd het heel spannend want Velocitas uit Leiderdorp maakte het Drachten absoluut niet gemakkelijk. Uiteindelijk was het toch Drachten wat aan het kortste eindje trok en zich daardoor kampioen van Nederland mag noemen. Er moest na afloop natuurlijk nog even geposeerd worden met het begeleidingsteam. Waarbij IJsbrand al te vroeg wilde beginnen met juichen.
Toen werd het tijd voor de officiele huldiging door de wethouder van Roermond en de voorzitter van het KNKV regio zuid oost.
Na afloop stond de chauffeur van de bus, die trouwens elke wedstrijd trouw op de tribune zat, al weer klaar om iedereen veilig terug te brengen naar Avanti, en natuurlijk ook met wat extra rondjes over de rotondes. In het clubhuis stond de tafel voor het C1 al klaar om de dag met elkaar, met een glas champagne en friet en snacks af te sluiten. IJsbrand en Wijnand maakten van de gelegenheid gebruik om iedereen te bedanken voor de inzet. En zo kwam er een einde aan een super dag met een geweldige prestatie van Avanti C1.
Avanti C1
Denise Beukers, Anneleen Kolenbrander, Merel Lindenburg, Iris van der Lugt, Kirsten Tuinder, Emma van Vliet.
Bram Bos, Angelo van der Hout, Ruben Post, Nathan Tuinder, Reinier Vingerling, Tom Vreugdenhil.
Trainers/Coaches: IJsbrand Dijkshoorn en Wijnand de Graaf
Teambegeleidster: Jeanette Schreuder
Bron: Avanti(P).


Victum/IGCN
Op het Districts NK in Roermond heeft de door ASEL Facility Consulting gesponsorde C1 van Victum/IGCN de vierde plaats weten te behalen. In de poulefase werden de eerste twee wedstrijden werden gewonnen (5 - 3 tegen Spirit C1 en 7 - 4 van KVZ C1). In een ondeling duel mocht de C1 gaan strijden om een plaats in de finale. Helaas werd hierin verloren van de uiteindelijke toernooiwinnaar Drachten/Van der Wiel C1.

In de strijd om de 3e / 4e plek trad de C1 aan tegen Avanti C1. In een spannende wedstrijd waarin Victum/IGCN C1 laat op stoom kwam werd de gelijkmaker één minuut voor tijd net gemist (eindstand 4 - 3). Hierdoor werden de Houtenaren 4e op het NK te Roermond. Een mooie prestatie waarbij een ticket naar de Hoofdklasse is afgedwongen.
Victum C1 zaal
Rianne Veerman, Fenna Rademaker, Rianne van Wijngaarden, Romee van den Brink, Thessa van Riet.
Dennis van der Mast, Stuart Kordes, Rutger van Eck, Thijm de Wilde, Micha Visser.
Trainers/Coaches: Fabian Middelweerd, Ian van Es, Thomas van Vliet.
Fysio: Ilonka Pol.
Bron: Victum/IGCN.


DeetosSnel/Volhuis
DeetosSnel C2 is in Roermond als zesde geëindigd op het NK voor C-districtsteams en mag zich de beste C2 van Nederland noemen. De C2 heeft een mooi NK gespeeld en weer veel ervaring op gedaan. De C2, onder leiding van Nando en Bart, bestaat volledig uit eerstejaars C-spelers en heeft een fantastische prestatie neergezet in de competitie door daar kampioen te worden en zich te plaatsen voor het NK.

De ploeg was o.l.v. Nando, Bart, Britta, Remonda en Ron al op vrijdagmiddag vertrokken en in buurt van Roermond overnacht op een bungalowpark. Op de vrijdag heeft de ploeg met elkaar gezwommen (partijtje waterpolo en waterkorfbal), gegeten en groepspelletjes gedaan voor de teambuilding.

Op zaterdag de oversteek van Susteren naar Roermond en vervolgens omkleden, sfeer proeven, ploegpresentatie en inschieten. De eerste wedstrijd was tegen Avanti C1 uit Pijnacker, wat waarschijnlijk ook direct de beste tegenstander in de poule zou zijn. In het begin kon de C2 nog bijblijven, maar in de slotfase werd toch het gat geslagen en verloren met 2-5. Zoals vaker dit seizoen in de competitie: verdedigend had de C2 het goed voor elkaar, maar het scoren gaat te moeizaam.

Het was duidelijk, wilde we winnen, dan moesten we ook meer scoren. Dat gebeurde ook in de tweede wedstrijd, tegen Velocitas C1 uit Leiderdorp. Zelf scoorden we er nu 5, maar de 10 van de tegenstander waren dan duidelijk weer veel te veel. Zoveel kregen we er in de competitie niet eens tegen in 2x 25 minuten. Tegen een technisch en tactisch matige ploeg eigenlijk. Maar goed, we staan dus ook op een NK met allemaal kampioenen. Helaas ook wedstrijd 2 ging dus verloren.

Een plek bij de eerste 4 konden we dus wel vergeten. De coaches benadrukten nog nadrukkelijker dat we die spanning achter ons konden laten en maar eens vol voor het plezier moesten spelen. Dat ging in wedstrijd drie, tegen Vriendenschaar C1 uit Bodegraven, dan ook een stuk beter. De bal ging vlotter rond, er werd weer ijzersterk verdedigd, de mannelijke speerpunten werd in de één op één uitgeschakeld en de dames toonden zich de duidelijk betere dan hun directe tegenstanders met goed voorverdedigen en onderscheppingen. De wedstrijd werd dan ook terecht gewonnen met 7-4. Al kostte het de ploeg wel de nodige kracht.

De ploeg kon zich gaan opmaken voor de wedstrijd om de 5e en 6e plaats. Tegen de nummer drie uit de andere poule: Spirit C1 uit Voorthuizen. De tijd tussen de vorige wedstrijd en deze wedstrijd was maar erg kort, hooguit 10-15 minuten. En dat brak de ploeg later in deze wedstrijd ook op. In de beginfase werd een 4-1 voorsprong genomen, maar uiteindelijk kwam de tegenstander langszij en voorbij. Weliswaar werd kort voor tijd de 6-7 nog gemaakt en was er nog kans, maar toen in de laatste minuut door Spirit de 6-8 werd binnen geschoten was het over en uit. In ‘normale’ omstandigheden had de C2 hier zeker van gewonnen. Maar tja … het is een NK, met 4 wedstrijden op een dag en spanning alom (en dat vreet ook energie).

Een keurige 6e plaats (hetzelfde als de C2 vorig seizoen op het NK in Stiens) voor de jonge groep talenten. De coaches, begeleiders en ouders gaven het al aan: een prachtige teamprestatie om trots op de zijn. En alle opgedane ervaringen zijn in ieders ‘rugzakje’ gegaan.

Na de prijsuitreiking konden we terug naar de kleedkamer om de laatste spulletjes in te pakken en met elkaar ‘live’ naar de slotfase van de finale van de C1 in Papendrecht te luisteren. Zo kon de groep alsnog uit hun dak gaan. De C1 de beste C1 van Nederland en de C2 de beste C2 van Nederland.
DeetosSnel C2 zaal
Joyce Oudman, Demi Maas, Romi Vink, Stephanie van Geffen, Moësha Maas, Ilse van Spanje, Cindy Schilders.
Stefan van der Mel, Jelle ‘t Lam, Julian van Zanten, Luke van der Linden, Kevin Collignon, Owen Oosting.
Trainers/Coaches: Nando van Ooijen en Bart van Lee.
Trainers: Jeroen Soffree en Loek van der Wal.
Teambegeleidster: Britta Leermakers.
Verzorging: Remonda Algra.
Bron foto: DeetosSnel/Volhuis.


Vriendenschaar(B)
Korfballers Vriendenschaar C1 bij de 7 besten van Nederland

Afgelopen zaterdag 23 maart was het dan zover! In menig Vriendenschaarhuishouden stond de wekker op 6 uur. Een lid van Vriendenschaar had een heuse touringcar geregeld, die hij ook zelf zou besturen. De rit ging naar Roermond: ‘the place to be’ die dag, want daar vond het Nederlands Kampioenschap plaats voor de 1e klasse C-jeugd. Vriendenschaar C1 had deelname aan dit NK afgedwongen door kampioen in haar poule te worden in de zaalcompetitie.
Om kwart over 7 precies startte de chauffeur de bus en reed met 52 supporters, inclusief de C1 met hun trainers, naar het verre Limburg waar de bus twee uur later arriveerde.
De C1 kon zich gaan opmaken voor de ploegenpresentatie en de supporters konden zich tegoed doen aan een heerlijke bak koffie.
Kort daarna arriveerden nog zo’n 30 supporters die de rit per auto’s naar Roermond hadden gemaakt.
Tijdens de ploegenpresentatie zag de C1 er zeer professioneel uit in hun nieuwe trainingsjasjes met opdruk die zij cadeau had gekregen van een aantal sponsors en de vereniging zelf. Na de ploegenpresentatie startten de wedstrijden. Naast Vriendenschaar waren de volgende ploegen vertegenwoordigd: Drachten (Drachten), Victum (Houten), Avanti (Pijnacker), Velocitas (Leiderdorp), Spirit (Voorthuizen), Deetos (Dordrecht) en KVZ (Zutphen). De Bodegravers moesten hun poulewedstrijden spelen tegen Velocitas, Avanti en Deetos. Deze werden alle drie met geringe cijfers verloren. Vriendenschaar speelde goed, creëerde vele kansen, maar die werden niet allemaal benut. Daar waar de tegenstanders deze kansen wel vaker verzilverden. Dan merk je, dat je tegen de top van Nederland speelt. Technisch en tactisch kon de C1 zich zeker meten met de tegenstanders, een paar extra doelkansen wel raak en je staat gewoon aan de goede kant van de score.
Na de poulewedstrijden volgde voor Vriendenschaar de wedstrijd om de 7e en 8e plaats van dit NK. Deze werd gespeeld tegen KVZ. De C1 wist zich de hele dag gesteund door enorm enthousiast publiek dat zich middels trommel en gezang duidelijk liet horen op de tribune. Er ging nog een schepje bovenop tijdens deze laatste pot en de kinderen van de C1 genoten hier zichtbaar van. Het werd een mooie, spannende wedstrijd waarin Vriendenschaar uiteindelijk aan het langste eind trok: er werd met 10-8 gewonnen en dat betekende, dat de C1 zich daarna tot de zeven beste 1e klasse C-teams van Nederland mocht rekenen! Een heel goede prestatie voor een ploeg die voor het eerst in de 1e klasse uitkwam en daarin ook direct kampioen werd. Iets om erg trots op te zijn!
Na afloop van het zeer sportieve NK, waar Drachten overigens met stip de terechte kampioen werd, kregen alle deelnemers nog een aandenken en twee Limburgse vlaaien.
Vroeg in de avond arriveerde iedereen weer in Bodegraven. De trainers van de C1 hadden nog een leuke afsluiter in de kantine van Vriendenschaar geregeld: een gezamenlijke maaltijd samen met de ouders, broertjes en zusjes. Zo eindigde rond 9 uur een onvergetelijke dag.
En als er nog een prijs was geweest voor het beste publiek, dan had Vriendenschaar zeker de eerste prijs gewonnen!
Vriendenschaar(B) C1
Nynke Algera, Jeske Broersma, Eva Hoogendoorn, Jinke van Keeken, Gwen van den Bos, Coliene Habben Jansen.
Thom uit de Bosch, Sybren van Hall, Tijn van den Hoogenband, Jur de Jong, Selmir Pejcinovic, Patrick Verbeij.
Trainers/coaches: Henny van Egdom en Anita van Leeuwen.
Teambegeleider: Ron Koster.
Verzorger: Daan Schilt.
Bron: Vriendenschaar(B).


 

Spirit C1 zaal
Sanne Looyé, Anouk Looyé, Rhode v.d. Kolk, Linda Tertoogen, Desiree Visscher.
Ronan Bruinekreeft, Jarno v.d. Hudding, Joël Klok, Ruben van Geresteijn, Edwin Koot, Mark Lozeman.
Trainers/Coaches: Egbert Brink en Adriaan v.d. Kwast.
Bron foto: Yvonne Visscher.


KVZ C1 (helaas geen foto beschikbaar).
Ymke Wiltink, Leanne Schepers, Malissa Schepers, Danitsja Tiemens, Tabita Slimmens, Laura Bossenbroek.
Bas van den Bos, Vincent Derks, Daan Teubler, Tim de Haas, Jarno Klein Lenderink, Adriaan van Dijk.
Trainers/Coaches: Marijke Bossenbroek en Sander Tuqan.

Alle artikelen op een rijtje van meest gelezen naar minst gelezen