DeetosSnel C1 pakt de zaaltitel tegen Nieuwerkerk C1
Lees meer ...
Achilles C1 wint veldfinale van Oranje Wit C1
Lees meer ...
Drachten/van der Wiel C1 pakt zaaltitel
Lees meer ...
Sporting Delta C1 de sterkste in Leiderdorp
Lees meer ...

Sporting Delta C1 1

Zaterdagochtend vroeg was iedereen al vroeg in touw. Tineke was al vroeg paraat in de kantine om de broodjes klaar te zetten. Langzaam druppelt iedereen binnen, en begin met het maken van zijn lunch pakket. De sfeer is al gezellig, maar de spanning is stiekem toch al een beetje voelbaar. Angelique en ik gaan alvast vooruit richting Leiderdorp om de boel daar op te tuigen. Daar net uitgepakt begint het aardig te regenen , maar met veel lol toch een partytent overeind gekregen.

Sporting Delta C1Nadat de bus gearriveerd was de tweede “grote” partytent met hulp van de ouders opgezet. Gelukkig werd het weer al wat beter, waren dat misschien de eerste voortekenen voor wat deze mooie dag zou brengen..

De eerste poule wedstrijd werd zeer succesvol afgerond. Een domper op de vreugde was toch wel het uitvallen van Quinty. De meegereisde ouders, broers, zussen en andere supporters maakten er een mooi sfeertje van. Zelfs de broodjes hamburgers werden aangerukt, De zon ging schijnen, en was daar niet voorteken nummer twee.
 Ook poule wedstrijd 2 werd gewonnen. De finale kwam nu wel aardig in zicht. Zeker gezien de uitslag van de ander poulewedstrijd. Maar niet te vroeg juichen, er moest nog een poulewedstrijd worden gespeeld. Net voor de wedstrijd van Atalante gaat de partytent van de tegenstander de lucht in, een goed teken hoor ik nog iemand zeggen. Maar dat liep even anders. In een zeer rommelige wedstrijd, waarin de arbitrage zich goed aanpaste aan het rommelige spel werd met een punt verschil verloren. De organisatie met een hoop rekenwerk opgezadeld, en na koortsachtig beraad kwam het verlossende woord.
Sporting Delta naar de finale !!

Na nog een ronde hamburgers was iedereen er klaar voor. De grote finale tegen Avanti. De ploeg die toch wel licht favoriet was. Onze kanjers van de C1 hadden zich hersteld van de nederlaag tegen Atalante. Na een met spanning overgoten begin, kwam Sporting Delta op Stoom. Avanti heeft in de wedstrijd maar kort kunnen hopen op de overwinning, maar kwam daarna niet meer in gevaar. Een super prestatie van de C1!! Sander, Mike, Mitchel & Carmen, top hoe jullie de ploeg naar deze prestatie hebben gebracht.
 Na een kort feestje gevierd te hebben werd het feestje bij Sporting Delta voortgezet onder het genot van een heerlijke bbq.

Ik wil iedereen bedanken die zich op welke wijze dan ook heeft ingezet om deze dag tot een super dag te maken. Ik denk dat we zeker kunnen zeggen, wat een dag was dat……..


Bron: Sporting Delta.
Bron foto's: Velocitas.

HET KAMPIOENSCHAP VAN NEDERLAND WORDT GESPEELD OP 15 JUNI IN LEIDERDORP. ORGANISATIE KORFBALVERENIGING VELOCITAS
 

Poule A       Stand Poule B    
Atalante C1 - Duko C1     8-  1   Ritola C1 - Valto C1     7-  3
ZKC'31 - Sporting Delta C1     3-  6   Avanti(P) C1 - Victum/ICGN C1     2-  1
Atalante C1 - ZKC'31 C1     2-  3   Victum/ICGN C1 - Ritola C1     7-  8
Sporting Delta C1 - Duko C1     6-  1   Valto C1 - Avanti(P) C1     2-  5
Sporting Delta C1 - Altalante C1     5-  6   Avanti(P) C1 - Ritola C1     6-  3
ZKC'31 C1 - Duko C1     8-  4   Valto C1 - Victum/ICGN C1     4-  4
             
Stand Poule A           Stand Poule B        
Sporting Delta C1 3 4 17 - 10   Avanti(P) C1 3 6 13 - 6
Atalante C1 3 4 16 - 9   Rilota C1 3 4 18 - 16
ZKC'31 C1 3 4 14 - 12   Victum/ICGN C1 3 1 12 - 14
Duko C1 3 0 6 - 22   Valto C1 3 1 9 - 16
                     
Finale 15.40 uur            
Sporting Delta C1 - Avanti(P) C1     5-  2        
               
3de/4de plaats 14.50 uur            
Atalante C1 - Ritola C1     8-  6        
               
5de/6de plaats 14.50 uur            
ZKC'31 C1 - Victum/ICGN C1     7-  3        
               
7de/8ste plaats 15.25 uur            
Duko C1 - Valto C1     6-  7  OVERIGE VERSLAGEN
Avanti(P)
En weer ging het C1 naar een NK!!!!
Nadat in maart in Roermond een NK gespeeld werd was het deze keer een NK in Leiderdorp bij Velocitas. Net als vorige keer werd de dag begonnen in het clubhuis met een heerlijk ontbijt voor spelers en begeleiding. Het ontbijt werd dit keer gesponsord door AH Pijnacker Centrum. Vrijdagmiddag mochten de coaches van het C1, IJsbrand Dijkshoorn en Wijnand de Graaf, gaan shoppen bij de AH voor het ontbijt. Beide heren ging voorzichtig te werk, maar de bedrijfsleider van AH heeft toen zelf nog maar even mee gewinkeld wat resulteerde in een kar vol boodschappen met heerlijke ontbijtspullen en zelfs nog wat andere lekkernijen.

Op zaterdagmorgen werd er goed gegeten van dit ontbijt voordat de bus kwam om het C1 naar Leiderdorp te brengen. Om 09.00 uur was de bus klaar om te vertrekken naar Velocitas. Deze keer geen comfortabele touringcar maar een heuse partybus. Het navigatiesysteem van de chauffeur was waarschijnlijk niet Avanti C1 2helemaal up to date omdat hij binnen 10 minuten al de verkeerde kant op reed. Gelukkig hoefde er niet al te ver omgereden te worden. Bij Velocitas aangekomen bleek dat er weinig parkeergelegenheid was waardoor er best wel een stukje gelopen moest worden. En dat in de stromende regen, met heel veel spullen. Twee partytenten, twee banken, heel veel AA (gesponsord door Helene Kempers,Huidtherapie), reserve shirts, bananen enz. Gelukkig waren er veel helpende handen en werden er in de stromende regen 2 partytenten opgezet waardoor het team al snel droog kon zitten en een teambespreking kon houden voordat de officiele opening plaats kon vinden.
Velocitas had het keurig geregeld want op het moment dat de opening begon werd het droog en werd het een mooie dag, waarbij alleen de wind de wedstrijden nog wel eens parten speelde.
De deelnemers werden officieel voorgesteld aan het publiek waarbij ook de verenigingsvlag gehesen werd. Het C1 had dankzij de firma Odanrio de beschikking over prachtige inschietshirts.Dan begint om half twaalf de eerste wedstrijd tegen Victum/IGCN uit Houten. Dit team werd door Avanti op het zaalkampioenschap nog verslagen om de derde plaats. De Houtenaren zullen dus uit zijn op revenche. Avanti is echter scherp en goed bij de les en ze laten er geen misverstand over bestaan waarom zij derde zijn geworden. Angelo v.d. Hout schiet het eerste doelpunt van het toernooi binnen. Beide vakken spelen goed en onderscheppen veel ballen. Er wordt een punt afgekeurd van Kirsten Tuinder waarna Emma v. Vliet de 2- 0 maakt. Victum komt in de slotfas dan nog terug naar een 2-1, maar is te laat.
Na deze wedstrijd is er tijd voor de lunch. Deze lunch is geheel verzorgd door bakkerij Rijnbeek uit Pijnacker.De tweede wedstrijd wordt gespeeld tegen Valto uit De Lier. Een wedstrijd die vrij gemakkelijk gewonnen wordt met 5-2. Angelo tekent de twee eerste punten aan door middel van een doorloop en een schot. Ruben Post maakt van onder de korf de 3 – 0 waarna de rust (van 1 minuut) wordt bereikt met een 3 – 1 stand. Na rust pakt Angelo de draad weer op met een schot, 4 -1. Valto maakt de 4 -2 maar Bram Bos zorgt ervoor Avanti de wedstrijd gemakkelijk uit kan spelen door met een schot de 5 -2 te maken.
Wedstrijd drie wordt een soort finale wedstrijd. Zowel Avanti als de tegenstander hebben allebei twee wedstrijden gewonnen, dus de winnaar van deze wedstrijd mag de finale gaan spelen.
De tegenstander is Ritola uit het verre Groningse land. Dankzij een mooi schot van Tom Vreugdenhil neemt Avanti de leiding, nadat Ritola een strafworp mist. Emma maakt de 2 -0 met een schot, en de 3 -0 komt op naam van Freek na een strafworp. Ruben doet zijn kunstje weer onder de korf en maakt er 4 – 0 voor. De supporters weten het dan al bijna zeker, dit wordt de finale! Ritola weet dan eindelijk ook het mandje te vinden en maakt er 4 -1 van. Angelo schiet de 5 -1 binnen. Ritola begint dan ook te scoren, 5 – 2. Maar Ruben maakt duidelijk dat Avanti de finale gaat spelen door de 6 -2 te maken. Ritola komt dan nog op 6 -3 door een strafworp, maar Avanti staat in de finale!Avanti C1 3
Angelo krijgt in de slotfase te maken met kramp waardoor Reinier Vingerling de laatste minuten van de wedstrijd uitspeelt op zijn plaats. De finalewedstrijd wordt gespeeld tegen Sporting Delta uit Dordrecht. De supporters zijn er klaar voor, het team heeft de laatste teambespreking gehad. Kortom iedereen is klaar voor de finalewedstrijd om het kampioenschap van Nederland.
Avanti neemt het initiatief en met lange aanvallen wordt er gezocht naar goede schietkansen. Helaas gaan die kansen er net niet in en krijgt Sporting Delta de ballen er wel in. De eerste twee punten worden dan ook gescoord door Sporting. Bram zorgt ervoor dat Avanti bij blijft met een schot en maakt de 1 -2. Ook na de rust heeft Avanti veel meer balbezit. Sporting is echter net wat zuiverder en misschien ook wat slimmer waardoor het C1 in deze tweede helft tegen 3 strafworpen aanloopt. Sporting Delta mist de eerste strafworp en Ruben zorgt voor een 2 -2 stand van achter de korf. Sporting maakt dan direct de 2 -3 en via twee strafworpen voor Sporting wordt het dan uiteindelijk nog een 2 -5 stand.
Op dat moment overheerst de teleurstelling bij het team maar de supporters blijven het C1 trouw en dan klinkt luid het blue white dynamite over het veld. Het C1 mag super trots zijn op deze prestatie, in de zaal derde van Nederland en op het veld tweede van Nederland. Er zijn maar weinig teams die dit kunnen evenaren.

Ook dit kampioenschap bleek weer dat dit C1 een hecht team is waar men alles voor elkaar over heeft, de dames ontzettend belangrijk zijn onder de paal en steunend voor de aanvalskracht van de heren.
Na afloop zijn er dan de officiele plichtplegingen. De uitreiking van de prijzen, een praatje van de voorzitter van Avanti, de bloemen geschonken door Marja’s Creaties, en de officiele foto.

Het was een fantastische dag, met een geweldige prestatie van Avanti C1. Mario v.d. Hout en Alwin Blijleven hebben deze dag gefilmd en interviews afgenomen. Er zal dus naar alle waarschijnlijkheid nog een mooi blijvend document overgehouden worden aan deze dag.
Avanti C1
Dames: Denise Beukers, Anneleen Kolenbrander, Merel Lindenburg, Iris van der Lugt, Kirsten Tuinder, Emma van Vliet.
Heren: Bram Bos, Angelo van der Hout, Ruben Post, Nathan Tuinder, Reinier Vingerling, Tom Vreugdenhil.
Trainers/Coaches: IJsbrand Dijkshoorn en Wijnand de Graaf
Teambegeleidster: Jeanette Schreuder
Bron: Avanti(P)


Ritola
Ritola C1De C1 heeft zaterdag 15 juni een knappe prestatie neergezet op de velden van Velocitas in Leiderdorp. Van de acht teams wisten zij de vierde plaatst te bemachtigen. Op vrijdag vertrokken we naar Den-Haag om daar te overnachten. Na nog even het centrum van Den-Haag, het Binnenhof mocht natuurlijk niet ontbreken, te hebben gezien, gingen de kids rond een uur of tien naar hun hotelkamer. Sommige ouders bleven nog tot in de late uurtjes op het terras zitten.

Om half negen werd er gezamelijk ontbeten en vertok men richtig Leiderdorp. De dag begon met veel regen. Gelukkig was er een partytent en veel eten en drinken mee. Om tien uur werden alle teams voor gesteld en begonnen de zenuwen wat toe te slaan. De eerste wedstrijd werd om half twaalf gespeeld tegen Valto, voor ons natuurlijk een onbekende ploeg.

De C1 begon geconcentreerd aan de wedstrijd en dat resulteerde al snel in een voorsprong die ze niet meer weg gaven. De eerste poulewedstrijd werd met 7-3Ritola C1 2 gewonnen. Een flisende start! Na een half uur pauze begon de tweede wedstrijd. Victum was de tegenstander en die speelden goed korfbal. Om en om vielen de doelpunten. Gelukkig maakten wij er net eentje meer en ook de tweede wedstijd werd gewonnen met 8-7. Wat een topprestatie. De derde poulewdstrijd werd gespeeld tegen Avanti. Zij hadden net als Ritola ook twee wedstijden gewonnen. De tegenstanders maakten gelijk duidelijk dat ze niet zomaar waren te verslaan en al snel keek Ritola tegen een 3-0 achterstand aan. We kwamen nog wel terug, maar verloren helaas met 6-3 de laatste poulewedstrijd.

Dat betekende dat we gingen strijden om de derde/vierde plek. De tegenstander voor deze wedstrijd werd Atalante. Deze ploeg hadden we in de zaal tegen gespeeld en twee keer van verloren. Maar..........wij hebben veel geleerd en zijn erg vooruit gegaan. In het begin ging het gelijk op. Atalante nam een voorsprong van twee doelpunten maar gelukkig maakten we 4-4 gelijk. De spanning was groot en de vermoeidheid sloeg toe. Er werd verdedigend teveel fouten gemaakt en teveel foute ballen gegooid. Atalante liep uit naar 8-4. Toch wisten we nog twee keer te scoren.

We verloren dan wel de derde plek, maar hebben de vierde plek gewonnen. Een fantastische dag, met fantastisch korfbal en fantastisch publiek is een mooie afsluiting geworden van een fantastisch seizoen. Wij zijn trots op deze toppers en hun coaches!!!!!!!

Ritola C1

Bron: Ritola.


Duko
Op zaterdag 15 juni 2013 speelde voor het eerst in de geschiedenis een Duko-team op het NK. Onze C1 werd afgelopen veldseizoenen tweemaal kampioen en mocht dus in Leiderdorp strijden tegen zeven andere teams uit heel Nederland. Om kwart over 8 vertrokken we. Na een reis van anderhalf uur kwamen we aan in een koud, nat een vooral waaierig Leiderdorp. Gelukkig brak de zon door en kon de partytent droog worden neergezet. Hierna begon het officiële gedeelte: het voorstellen van de teams en scheidsrechters.

Vooraf was al bekend dat Duko in de “poule des doods” zat. Tegen tegenstander 1, Atalante, lieten we duidelijk zien daar bang voor te zijn. Het begin was wel redelijk met wat kansen en een mooie goal van Femke, maar verder dan 1-8 kwamen we niet. Vervolgens ging het een stuk beter tegen Sporting Delta C1. De kansen die we kregen gingen er helaas niet in, op een stip van Sam na dan. En dus verloren we met 6-1 van - wat later bleek - de kampioen. Dat het elke wedstrijd wat beter ging, bewezen we tegen het Zaanse ZKC. Na opnieuw een stroef begin en een 8-1 achterstand, lieten we de laatste paar minuten zien wel degelijk te kunnen korfballen. Doelpunten van Femke (begin wedstrijd), Sam (doorloopbal), Daan (schot) en opnieuw Femke (korte kans) zorgden voor een 8-4 eindstand.

Een plek in de andere (iets minder sterke) poule had ongetwijfeld spannendere wedstrijden opgeleverd, met ook een grotere kans op winstpartijen. Maar in onze poule was het niveau gewoon te hoog. Ook bij eerdere edities van het NK werden teams, die in de hoofdklasse speelden, op het NK voor 1e klassers laatste.

Onze wedstrijd om plek 7 en 8 tegen Valto was een spannende. De vermoeidheid speelde duidelijk een rol, want normaal gesproken hadden we van deze ploeg kunnen winnen. Het werd helaas voor ons 6-7 na doelpunten van Sam (3x), Matthijs (2x) en Myrthe. We zijn dus 8e van Nederland geworden! Iedereen kreeg na afloop een mooi vaantje als aandenken.

‘s Avonds gingen we met het hele team gezellig barbecueën. Rond half 11 was iedereen moe maar voldaan weer thuis. We kunnen terugkijken op een leerzaam NK: een bonus voor onze prestaties in een mooi korfbaljaar.
Hoogtepunten van Duko C1 te zien op Youtube.

Duko C1

achterste rij: Fea van Duren, Roy Raben.
middelste rij: Femke Tilleman, Myrthe Koenders, Emma Stoks, Margo Witjes, Alain ter Horst, Irene v/d Lindt, Hilde Roording.
voorste rij: Sam Dijkstra, Claudio van Ingen, Daan Dijkstra, Matthijs Stellwag.
Trainer/Coach: Tjeerd Dijkstra
Bron: Sam Dijkstra.


 OVERIGE DEELNEMENDE PLOEGEN

Victum C1 zaal
Dames: Rianne Veerman, Fenna Rademaker, Rianne van Wijngaarden, Romee van den Brink, Thessa van Riet.
Heren: Dennis van der Mast, Stuart Kordes, Rutger van Eck, Thijm de Wilde, Micha Visser.
Trainers/Coaches: Fabian Middelweerd, Ian van Es, Thomas van Vliet.
Fysio: Ilonka Pol.
Bron foto: Victum/IGCN.


Atalante C1 veld

Bron foto: Joyce de Boer


 

Valto C1
Dames vlnr: Femke Stolze, Vera van der Eijk, Maaike Ridder, Lisa van Wingerden, Daphne in’t Veld.
Heren vlnr: Ruben Hoogerbrugge, Simon Kok, Michael van der Wetering, Thijs Dijkstra, Rick van Dasler.
Coaches/Trainers: Thom Voskamp, Lennart van der Lingen.
Bron foto: Valto.


 

ZKC 31 C1
Romy Braumuller, Selima Hamouda, Nadine Loukou en Lotte Bakker.
Benjamin Stom, Leon Snoek, Delano Braumuller en Bram Dantuma.
Trainers/coaches: Ronald Moen en Petra Bakker-Bes.
Bron foto: Petra Bakker-Bes.

 

Alle artikelen op een rijtje van meest gelezen naar minst gelezen