KCC/Delta Logistiek B1 verslaat in de zaalfinale Fortuna/MHIR B1
Lees meer ...
DeetosSnel B1 wint de veldfinale van Groen Geel B1.
Lees meer ...
GKV(G) B1 Nederlands kampioen in de 1ste klasse.
Lees meer ...
Weidevogels B1 pakt in Sliedrecht de titel in de 1ste klasse.
Lees meer ...
De Korfrakkers B1 winnen de dames zaaltitel tegen Rosolo B1.

Op zaterdag 22 maart was het dan zover. Het NK van de B-hoofdklasse. Het uiteindelijke doel van dit zaalseizoen. In de competitie was de tegenstander vaak gering, dat zou op dit toernooi wel anders zijn. De beste 8 teams van Nederland tegenover elkaar.


Voorbereiding
Als voorbereiding op het NK was er op de vrijdag een extra lichte training toegevoegd, gevolgd door een gezamenlijke maaltijd van de B-selectie. Met liefde bereid door de ouders. Een pastamaaltijd uiteraard. Ook de uitreiking van de NK-shirts. Die zagen er strak en sportief uit. En gedurfd …

Zonder geluk geen titel
De behaalde resultaten uit de afgelopen seizoenen hebben laten zien dat je voor het behalen van een titel soms ook enig geluk moet hebben. Dat gold voor de eerste poulewedstrijd tegen Koog Zaandijk. KZ miste liefst 3 strafworpen. En het winnende doelpunt (4-3) werd in de slotminuut van verre afstand gemaakt door Brend. Onze B1 had veruit het beste van het spel, maar de afronding liet nog te wensen over. Wat opstartproblemen?

“Alles is voor Matsie”
In de andere poulewedstrijd had DVO B1 flink uitgehaald tegen De Meeuwen B1, waardoor dat de 2e tegenstander van de dag werd. DeetosSnel B1 was de gehele wedstrijd de bovenliggende partij. Wessel schoot met scherp en Mats heerste (zoals het hele toernooi) in de paalzone. Het mooiste doelpunt was wellicht de doorloopbal van Damaris aangegeven via een 360 graden rotatie. De wedstrijd eindigde tenslotte in een 10-4 overwinning.

Beste wedstrijd seizoen
In de laatste poulewedstrijd tenslotte de ontmoeting met DVO B1. Zij hadden ook beide wedstrijden gewonnen (en telkens met duidelijke cijfers). De winnaar zou zich plaatsen voor de finale. Een gelijkspel zou niet genoeg zijn. De ploeg van Patrick Muurling en Sharvien Sahai zette echter de stijgende lijn van het toernooi verder door. Hoezo pieken? Wellicht werd hier de beste wedstrijd van het seizoen gespeeld. Met het beoogde dynamische spel, snelheid, variatie, af en toe met diagonalen en dan weer klein met pressie naar binnen. Gevaarlijk over alle schijven. Manon trok de goede lijn door en wist diverse ballen te onderscheppen en mee te scoren, terwijl Demi af en toe haar befaamde hulpmotortje startte. Uiteindelijk stond er een overduidelijke 15-8 op het scorebord. De finale behaald.

Ook vier keer geen scheepsrecht
In de andere poule kwam Groen Geel als winnaar uit de bus. Geen onbekende tegenstander. De afgelopen seizoenen lopen de finales van DeetosSnel en Groen Geel als een rode draad door de NK’s. Na eerdere finales tegenover elkaar in de D-jeugd (zaal), C-jeugd (veld) en B-jeugd (veld) kwam ook hier DeetosSnel weer als winnaar uit de bus. Ook de vierde keer wilde het Groen Geel niet lukken en zal men in Wormer haast spreken van een rood-wit-syndroom. De puntspelers van GG werden door Tommy en Brend keurig bespeeld, terwijl de rest over had op zijn tegenstander. Brett liet over het gehele toernooi heen zien, dat zij een week eerder op het WK niet voor niets als “best player” was gekozen.

Nadat DeetosSnel B1 het gehele seizoen al had laten zien dat het makkelijk tot scoren kon komen (265 – 107), liet het op dit toernooi en in de finale met name ook zien heel erg goed te kunnen verdedigen en op die manier ook wedstrijden naar zijn hand te kunnen zetten. Maar dat wisten we eigenlijk al.

De finalewedstrijd werd tenslotte met 9-6 gewonnen. DeetosSnel B1 de terechte winnaar van dit toernooi. De beker kon in ontvangst genomen worden.

Goud
En zo bleek na afloop van het NK dat de gedurfde keuze voor zwarte NK-shirts met gouden opdruk terecht was. Favoriet zijn en die favorietenrol vervolgens ook waarmaken. Omgaan met de (mentale) druk, de fysieke omstandigheden (en pijntjes) en de titel pakken. Respect.

En die was er ook voor de meegereisde supporters. Een 9e man/vrouw, altijd prettig.

Spelers, reserves/invallers, coaches en begeleidingsstaf P R O F I C I A T met deze titel !!

Bron: DeetosSnel
Foto: Maarten Boot
Actiefoto's: Tempo

UITSLAGEN POULEWEDSTRIJDEN

Poule A   Poule B  
De meeuwen B1 - DVO B1 4 - 7 Groen Geel B1 - DOS'46 B1 5 - 4
DeetosSnel B1 - KZ/Hiltex B1 4 - 3 PKC/Hagero B1 - Trekvogels/Nieuwerkerk B1 7 - 2
DVO B1 - KZ/Hiltex B1 13 - 5 Groen Geel B1 - Trekvogels/Nieuwerkerk B1 3 - 4
DeetosSnel B1 - De Meeuwen B1 10 - 4 PKC/Hagero B1 - DOS'46 B1 10 - 9
DeetosSnel B1 - DVO B1 15 - 8 PKC/Hagero B1 - Groen Geel B1 7 - 11
KZ/Hiltex B1 - De Meeuwen B1 8 - 5 Trekvogels/Nieuwerkerk B1 - DOS'46 B1 6 - 9


 

EINDSTAND POULEFASE

Poule A     Poule B    
DeetosSnel B1 3 - 6   Groen Geel B1 3 - 4  
DVO B1 3 - 4   PKC/Hagero B1 3 - 4  
KZ/Hiltex B1 3 - 2   DOS'46 B1 3 - 2  
De Meeuwen B1 3 - 0   Trekvogels/Nieuwerkerk B1 3 - 2  
           

 

 


FINALERONDES

Finale      
DeetosSnel B1 - Groen Geel B1 9 - 6    
       
3de/4de plaats      
DVO B1 - PKC/Hagero B1 10 - 11    
       
5de/6de plaats      
KZ/Hiltex B1 - DOS'46 B1 10 - 4    
       
7de/8ste plaats      
De Meeuwen B1 - Trekvogels/Nieuwerkerk B1 14:50 uur    
       

 

Bekijk hier het fotoalbum van Organisator KV Tempo.

EINDSTANDEN ZAALCOMPETITIE 2013-2014.

 Overige verslagen en teamfoto's van het Kampioenschap van Nederland B Aspiranten Hoofdklasse in Alphen aan de Rijn.

PKC/Hagero B1

Dubbel gedekt en opgewekt aanvaarden we de niet zo grote tocht naar deze stad , niet vanwege een bezoek aan het Archeon of Avifauna, maar voor het kampioenschap van de " Beetjes" gehouden in het prachtige "Limes" sportcentrum , georganiseerd door korfbalvereniging "Tempo".
Het begin is lang niet slecht , de Trekvogels uit Nieuwerkerk worden met 7 tegen 2 verslagen. De scheids hebben we op de tribune praktisch niet gehoord , zoveel kabaal staat er van onze kant tegenover.
De tweede wedstrijd is er één op de nipper , in de laatste minuten wordt er pas voordeel behaald op D.O.S.'46 .
We volgen de neerwaartse spiraal en als je de taken niet goed uitvoert.....
dan krijg je het lid op de neus , we zien groen en geel voor de ogen , 7-11 .
Geen plaats in de grote finale dus en we gaan op , niet voor " maar " plaats drie , nee ,"voor" plaats drie! Juist en na een spannend slot wordt D.V.O.
verslagen. Een tien met een griffel voor de organisatie van deze fijne dag.
Bepaald niet bedrukt wordt de terugtocht aanvaard . Eén van de trainers merkt nog op dat de ploeg , zo te horen , gewoon te veel over had. Partij!
Weet je , ik blijf jullie, " stukjes en beetjes", trouw ondersteunen. Te velde!

Bron: PKC en G.J. Bakema.


DVO B1

Speciaal voor deze dag hadden de kinderen een prachtig zwart NK-shirt gekregen, waarin ze de laatste wedstrijd nog hebben gespeeld. Dit leverde zelfs nog een nieuw DVO-lied op " witte broeken-zwarte shirts dat zijn de bennekomse lui" uit volle borst gezongen (onder aanvoering van Bert). En last but not least, we droegen vandaag de nieuwe T-shirts van onze nieuwe sponsor AH Bennekom. Alle randvoorwaarden voor een topdag waren aanwezig!

Hoe leef je toe naar zo'n dag? Doe maar gewoon volgens coach Ed en dat was ook wat we deden. Toch kon je aan de strak gespannen hoofden van de kinderen wel zien dat het een ander toernooi dan anders was.

Allereerst het voorstellen van de ploegen, dat was al bijzonder. En toen..kon het toernooi beginnen.

De eerste wedstrijd tegen De Meeuwen speelden we geconcentreerd, maar wel een beetje terughoudend nog. We wisten dat we in principe van deze tegenstander moesten kunnen winnen, maar De Meeuwen kan een taaie ploeg zijn om tegen te spelen. Gelukkig werd deze wedstrijd duidelijk gewonnen met 7-4.

Dit gaf goede moed en met wat meer flair gingen we de tweede wedstrijd in tegen KZ Hiltex. Voor ons geen onbekende, we hebben al eerder tegen hen gespeeld in de veldcompetitie. Vol gaan en dat ging boven verwachting goed. Alles lukte deze wedstrijd en alle ballen vielen goed. Heerlijk om zo'n wedstrijd te spelen en ook leuk voor het publiek! De uitslag werd een prachtige 13-5.

Dit gaf ons nog meer vertrouwen voor de 3e en laatste poule-wedstrijd tegen Deetos. Bij winst mochten we de finale gaan spelen en bij verlies voor de derde plek. Maar helaas verliep deze wedstrijd anders dan de voorgaande 2. Hadden we te vroeg gepiekt? Werden we overmoedig? Of lag het aan de kwaliteiten van de latere Nederlands Kampioen Deetos? Waarschijnlijk een combinatie van alle 3. Jammer en helaas zijn de wedstrijden dan te kort om je te herpakken. We verloren deze wedstrijd met 15-8.

Dus was het zaak om ons weer op te laden voor de strijd om de derde plaats. Altijd lastig als je dicht bij de finale bent geweest. Dit gold natuurlijk ook voor onze tegenstander PKC. De poulewinnaar van onze eigen zaalcompetitie en alweer geen onbekende. In eerdere wedstrijden waren we erg aan elkaar gewaagd en zo ook in deze wedstrijd. PKC trok uiteindelijk aan het langste eind en won deze wedstrijd met 11-10.

De spelers mogen trots zijn op wat ze vandaag hebben laten zien. Jullie hebben laten zien met de besten van Nederland mee te kunnen.
Jullie hebben een visitekaartje afgegeven voor DVO door jullie presentatie, spel en sportiviteit en dat is ook waar het om gaat.

Megan Keller, Wietske Dibbets, Saskia van der Zee, Lois Bakker, Willemien Kragt, Laura Laisina, Marieke Hofman
Niek Kieft, Daan Teubler, Koen van Roekel, David Vos, Menno van der Neut, Job Delsman en Jules Verweij.
Trainers/Coaches: Ed Staal en Bart van Roekel.
Bron: DVO en Ben Delsman.


Trekvogels/Nieuwerkerk B1

Een combinatieteam op een NK, zou dat eerder zijn gebeurd? Dat vroegen ik en Ton Starink (JTC Tv) ons in de ochtend af toen wij gezamenlijk de ploeg succes wensten bij vertrek. De ploeg kreeg mooie NK-shirts, een foto aandenken en een groot spandoek. Vervolgens in een grote colonne naar Alphen aan de Rijn. Trainers Ruben en Matthijs hebben weken naar dit toernooi toegeleefd en ik wil beide heren een groot compliment geven voor hun inspanningen. De manier waarop zij van dit combinatieteam al heel snel een eenheid hebben geformeerd en ook de prestaties hebben behaald is klasse. Want laten we niet vergeten, onze Nwk'se inbreng Koen, Tobias, Ashwin, Babette, Emma en Mirthe speelde vorig seizoen nog in de C1. Dat je dan gelijk het NK haalt in de B1 is klasse! Ook de coaches hadden er meer van verwacht en ik had het ze van harte gegund. Het was helaas niet zo. Het toernooi was sterk bezet. Diverse teams met internationals en allemaal met hetzelfde doel: Nederlands kampioen worden. Nwk/Tv zat in een zware poule met PKC B1, Groen Geel B1 en Dos'46 B1. De eerste pot was direct van groot belang. PKC B1 was de tegenstander. Deze ploeg won al haar wedstrijden in de zaalcompetitie! Nwk/Tv B1 was gespannen en dat bleek al bij het opstellen. Het vak van aanvaller Koen ging per ongeluk naar de verkeerde kant en begon zo in de verdediging, ook doordat de scheidsrechter niet oplette. PKC profiteerde van de onrust die dit opleverde en kwam gelijk op 1-0. Aanvallend was het heel moeizaam bij Nwk/Tv. Het tempo was te laag en eigenlijk ontbrak bijna bij iedereen de scherpte in het schot. Ook werden er 2 stippen gemist in de beginfase, juist toen ons team de goals zo nodig had. Als deze ballen er in waren gegaan had de dag zomaar heel anders kunnen verlopen..........Uiteindelijk werd het 7-2. Een terechte nederlaag, maar vijf goals verschil was iets vertekend. Alleen Koen Collée kwam tot scoren en dat is op zo'n toernooi te weinig.

In de tweede helft moest Nwk/Tv het opnemen tegen Groen Geel. Ook deze ploeg werd met overmacht kampioen in de reguliere zaalcompetitie met 25 punten. De ploeg uit Wormer had de eerste wedstrijd op het NK met 6-5 van Dos'46 gewonnen en beschikt over de beste heer uit Oranje -16. Door een knap staaltje verdedigen wist onze ploeg deze wedstrijd te winnen, maar makkelijk ging het niet. Na een 1-0 voorsprong werd het 1-3 voor Groen Geel B1. Daarna hield Nwk/Tv het heel goed dicht en kwam het wederom via Koen Collée op gelijke hoogte. Een vrije bal van Babette Blok zorgde voor een 4-3 overwinning! Feest en opluchting bij de spelers! Dit was gewoon een hele knappe overwinning, maar het aantal goals bleef laag. Gelukkig stond daar nu een goede defensie tegenover.

In de laatste poulewedstrijd kon Nwk/Tv nog gaan voor een 1e plek in de poule. PKC won van DOS'46 en stond op 4 punten. Nwk/Tv en Groen Geel stonden daar 2 punten achter. Dos'46 stond op 0 punten. Stel dat Nwk/Tv zou winnen van Dos'46 en Groen Geel van PKC....... Het doelsaldo van Nwk/Tv was echter zeer nadelig, dus de 2e plek in de poule leek het hoogst haalbare. Groen Geel wist uiteindelijk met 11-7 van PKC te winnen en haalde enigszins verrassend de finale. PKC werd 2e in de poule. Nwk/Tv begon heel goed tegen DOS'46 en leek te gaan winnen. De ploeg viel, ondanks de gelijkmaker van invaller Kenneth de Ronde, helaas ver terug en een sterke wissel bij Dos'46 besliste de wedstrijd in Nijeveense voordeel, 6-9 voor Dos. Nwk/Tv werd op doelsaldo helaas laatste in deze sterke poule. Dat was even slikken........

Daarom was het extra knap dat de ploeg zich voor de laatste wedstrijd, die om de 7e en 8e plek kon opladen! Tegenstander was De Meeuwen uit Putten. Nwk/Tv B1 was veel beter dan deze ploeg en won met meerdere doelpuntenmakers met 9-2. Tobias van Sprang werd topscoorder met 4 goals. De wissels Rik, Esmee en Estelle kregen ook nog hun minuten en dat was leuk. Het publiek vermaakte zich en bedankte de spelers met ludieke spreekkoren. Met twee overwinningen doe je het helemaal niet zo slecht als de 7e plek lijkt. Het lag allemaal gewoon heel dicht bij elkaar. Uiteindelijk win je van de verliezend finalist, dat zegt genoeg.

Op een NK is de vorm van de dag heel belangrijk. Eerlijk is eerlijk, de grote vorm ontbreekt al een tijdje bij Nwk/Tv B1. Het wordt tijd dat de ploeg weer lekker gaat ontspannen en gaat vertrouwen in eigen kunnen. Er mag iets meer variatie in het aanvalsspel komen en de andere spelers moeten iets minder afhankelijk worden van de schutters. Dat zullen deze spelers zelf moeten doen. Brutaler zijn en meer opeisen. De vorm ontbrak zaterdag bij teveel mensen en dan wordt het lastig op zo'n sterk toernooi.

Toch zijn we ontzettend trots op jullie! Jullie stonden er toch, bij de beste 8 teams van Nederland! Natuurlijk hadden we gehoopt op meer, maar dat zat er helaas niet in. Jullie grote concurrent DeetosSnel B1 werd Nederlands Kampioen, met overmacht! Daar hebben jullie al twee keer van gewonnen, ook in de zaal!! Jullie kunnen het gewoon! Op het veld is er nog genoeg te winnen. Snel die knop om en volle bak voor een mooi resultaat op het veld! Succes en bedankt voor deze mooie dag!

Bron: CKV Nieuwerkerk en Ronald Verbeek.
Actiefoto: TempoDOS'46 B1

Groen Geel B1- DOS’46 B1
Beide ploegen begonnen gespannen aan de eerste wedstrijd, maar vervolgens werd de spanning omgezet in goed spel. Helaas trok Groen Geel aan het langste eind en verloor DOS’46 B1 de wedstrijd met 6-5.

PKC/Hagero B1 – DOS’46 B1
DOS’46 B1 begon erg goed aan deze wedstrijd en haalde het niveau dat nodig was om het PKC/Hagero lastig te maken. Het was DOS’46 dat in deze gelijkopgaande wedstrijd het voortouw nam, maar in de slotminuten liep het toch tegen een onnodige nederlaag aan: 10-9. Trekvogels/Nieuwerkerk B1 – DOS’46 B1
Na twee onnodige nederlagen was DOS’46 B1 in deze wedstrijd vanaf de eerste minuut scherp en gebrand op een goed resultaat. Het team van Rick Wessel en Daniël Hulzebosch liet Nieuwerkerk/Trekvogels B1 direct merken dat er niets te halen viel in deze laatste poulewedstrijd. Eindstand: 6-9 voor DOS’46 B1. Door deze overwinning hielden de roodzwarten zicht op de wedstrijd om de derde plek, maar helaas won Groen Geel de wedstrijd van PKC/Hagero, waardoor DOS’46 niets anders restte dan een wedstrijd om de vijfde plek.

KZ/Hiltex B1 – DOS’46 B1
Deze wedstrijd begon enkele minuten na de laatste poulewedstrijd en dat bleek te vroeg voor DOS’46 B1, dat amper tijd had gehad om bij te komen. DOS’46 B1 liep vanaf het eerste fluitsignaal achter de feiten aan en verloor deze wedstrijd, waarin ook de wisselspelers minuten hebben gemaakt, met 10-4. Resultaat: DOS’46 B1 is met opgeheven hoofd zesde van Nederland geworden.

Kampioen van Nederland: DeetosSnel B1.

Net als DOS’46 C1 kan ook B1 kan terugkijken op een fantastische dag. Met een beetje meer geluk hadden onze B’s aan het einde van de dag mogen strijden voor een topklassering, maar het team heeft goed spel vertoond en laten zien dat het tot de beste ploegen van Nederland behoort. Op het veld staat B1 zonder puntverlies bovenaan in de Hoofdklasse A en als het team hard blijft werken maakt het op een eventueel veld-NK zeker kans om hoge ogen te gooien.

Jacquelien Wemmenhove, Ella-Roos Schenkel, Lotte Wolters, Sandra Westenbrink, Latisha van Halen, Ilse Jobing.
Cas Steenbergen, Henk-Mart van de Wal, Aldert Bosma, Julian Jobing, Martijs van Schie, Jawad Essayah.
Trainers/Coaches: Daniël Hulzebosch en Rick Wessel. 
Bron: DOS'46.
Fotograaf: Herry Borrink.Groen Geel B1


Lisanne de Bruin, Elise Al, Leanne Molenaar, Thalia Rhijnsburger.
Yorne Dik, Kevin Dik, Jasper de Leeuw, Jesse van den Berg.
Trainers/Coaches: Dico Dik en Arjan Rhijnsburger.
Bron foto: Groen Geel.


KZ/Hiltex B1


Bron foto: Sanne PasmaDe Meeuwen B1


Laura van Winkoop, Elize van Oostende, Leandra van Vredendaal, Denisah Meyners, Rianne Bos, Romee Willemsen, Britte Heinen, Renske Arendsen
Leroy Meyners, Gert Jan Kik, Ezra Bijsterbosch, Rémon Maarseveen, Laurens Knoppert, Robin Hazeleger.
Coach: Jeroen Bos.
Trainer: Arian Zwaan.
Fysiotherapeut: Maikel van den Hoek.
Teambegeleider: Martin Willemsen.
Bron: De Meeuwen en Jereon Bos.


DeetosSnel B1


Demi Blaset, Manon Brand, Damaris Scheper, Brett Zuijdwegt, Jitte Janssen, Sterre Ton, Iseline Visser.
Tommy Brand, Brend Dingenouts, Mats van Gemert, Wessel van Nes, Thom Nagtegaal, Randy Oosting, Merijn Sevenhuysen. 
Bron: DeetosSnel.
Foto: Maarten Boot.

 

Alle artikelen op een rijtje van meest gelezen naar minst gelezen