KCC/Delta Logistiek B1 verslaat in de zaalfinale Fortuna/MHIR B1
Lees meer ...
DeetosSnel B1 wint de veldfinale van Groen Geel B1.
Lees meer ...
GKV(G) B1 Nederlands kampioen in de 1ste klasse.
Lees meer ...
Weidevogels B1 pakt in Sliedrecht de titel in de 1ste klasse.
Lees meer ...
De Korfrakkers B1 winnen de dames zaaltitel tegen Rosolo B1.

Het is DeetosSnel B1 gelukt om ook de Nederlandse titel te pakken op het veld. In de finale werd PKC met 18-12 verslagen. PKC werd, met name in de eerste helft, overklast. In de tweede helft ging het wat meer gelijk op, maar PKC heeft eigenlijk nooit mogen denken aan de veldtitel.


Het behalen van de veldfinale is natuurlijk al bijzonder, maar dat je deze dan vervolgens ook nog eens op eigen terrein mag spelen maakt het natuurlijk helemaal bijzonder (DeetosSnel organiseerde tijdens de NKD2014 de C-finale en B-finale.) De ploeg van Patrick Muurling was zich dat het gehele seizoen bewust, maar ging daar nimmer gebukt onder. De ploeg kende zijn eigen kwaliteiten en had die tijdens het NK in de zaal onderstreept gezien. Het team wist dat “als we gewoon ons eigen spelletje kunnen spelen en ons normale niveau halen, het helemaal goed komt tijdens de veldfinale”. Nadat twee weken geleden tijdens de halve finale op overtuigende wijze was afgerekend met DOS’46 B1 (16-8) werd in de finale ook PKC B1 aan de kant geschoven (18-12).

Na het voorstellen van de beide teams pakte DeetosSnel B1 direct de voorsprong door in de eerste aanval te scoren (1-0). Kort daarna gevolgd door het eerste doelpunt van PKC (1-1). In het eerste kwartier van de 1e helft liet DeetosSnel zien duidelijk beter te zijn dan de gasten uit Papendrecht, maar konden dat nog niet direct uitdrukken in de score. Via 3-1 stond uiteindelijk ‘slechts’ een 4-3 voorsprong op het scorebord na 15 minuten. In het tweede gedeelte van de 1e helft zouden de rood-witten vervolgens hun tegenstander volledig overklassen en doordenderen, via 8-3 naar liefst 11-4 met de rust. De wedstrijd was eigenlijk al wel gespeeld. Of toch niet? PKC brengt een dameswissel in en begint furieus aan de 2e helft. Het gat wordt met 2 scores teruggebracht van 7 naar 5 doelpunten (11-6). DeetosSnel panikeert niet en balt rustig verder en pareert de kortstondige opleving van PKC door weer wat strakker te verdedigen en zelf te blijven scoren (14-6). Het gat is definitief gemaakt en de wedstrijd, inmiddels wel ontdaan van alle spanning, kabbelt door. Nadat het gat tot liefst 8 doelpunten is opgetrokken (17-9), is er ruimte voor een applauswissel voor aanvoerder Wessel (met 7 doelpunten topscorer van deze wedstrijd). In de slotfase weet PKC nog enkele keren te scoren en de eindstand een draaglijker aanzien te geven: 18-12.

Het team mag opnieuw de medailles, bloemen en dé beker in ontvangst nemen.


Brett, Brend, Damaris, Mats, Demi, Tommy, Manon, Wessel, trainer/coach Patrick, reserves en technische staf … gefeliciteerd met deze NK-titel !!
Bron: DeetosSnel.
 

Play-off wedstrijden      
31 mei 2014 Houten    
PKC/Hagero B1 - Groen Geel B1 16-10  
DeetosSnel B1 - DOS'46 B1 16-  8  
       
       

 

FINALE DeetosSnel B1 - PKC/Hagero B1   18 - 12
Datum: 14 juni 2014
Plaats: Dordrecht
Toeschouwers:  
Scheidsrechter: Bouke Velzen
Assistent: Geen
   
Opstelling
PKC/Hagero B1:

 
 
   
Opstelling
DeetosSnel B1:
 
   
Scoreverloop:

 

 

Alle artikelen op een rijtje van meest gelezen naar minst gelezen