KCC/Delta Logistiek B1 verslaat in de zaalfinale Fortuna/MHIR B1
Lees meer ...
DeetosSnel B1 wint de veldfinale van Groen Geel B1.
Lees meer ...
GKV(G) B1 Nederlands kampioen in de 1ste klasse.
Lees meer ...
Weidevogels B1 pakt in Sliedrecht de titel in de 1ste klasse.
Lees meer ...
De Korfrakkers B1 winnen de dames zaaltitel tegen Rosolo B1.

Wat een apotheose was het NK in Tilburg!! He-le-maal brak zit ik op vaderdag een verslag te tikken. Spierpijn over heel m’n lijf door de van Gaal achtige, belachelijke manier van juichen. En wat hebben we staan juichen bij elk doelpunt van de B1 op het NK in Tilburg. Wat was het een geweldige prestatie en apotheose. Een geweldige afsluiting van het lange seizoen van deze unieke groep spelers en speelsters.

Een achtbaan van emoties, beleving en vreugde ging in een moordend tempo voorbij. De trouwe supporters die er weer in grote getale bij waren kunnen dat beamen. Als je dan aan het eind van de dag met die prijs in je handen staat als ploeg valt er een last van je schouders althans bij mij als coach. Een aantal weken terug heb ik in een van mijn verslagen ons laatste kunststukje benoemd en dat was het ook absoluut. En dan komt er een einde aan een tijdperk met deze talenten waar we nog veel van gaan horen komende jaren.Vier keer deelname aan een eindtoernooi en evenzoveel prijzen is unieke prestatie.

De dag begon vroeg want het was de bedoeling dat we met de bus vanaf een uur of 8:00 richting Tilburg zouden afreizen. Kleine oogjes, mezelf incluis na de geweldige prestatie de avond ervoor van Ons Oranje tegen gedoodverfde tegenstander Spanje. Ik zag dezelfde avond al overeenkomsten want Spanje had Oranje 4 jaar geleden belet wereldkampioen te worden net zoals SCO een aantal maanden geleden ons dat belette in Roermond om Nederlands kampioen te worden in de zaal. Wat zou het toch mooi zijn als we net als Oranje, deze ploeg een hak konden zetten. Op Twitter, Instagram en Facebook werd digitaal al een koude oorlog gevoerd tussen de jongens en meiden van Achilles en SCO en onze kids waren gebrand om die Friezen een koekje van eigen deeg te geven. Het scenario was perfect qua pouleindeling. Eerste wedstrijd tegen DieHaghe B1, tweede tegen GroenGeel B2 en de laatste tegen SCO. Echter in de oefenwedstrijd afgelopen dinsdag tegen de A1 sloeg de schrik ons om het hart want Sander Suurd kermde het uit van de pijn in een duel en zag zijn kans op een deelname aan een NK aan zijn ogen voorbij gaan. Jelmer van Hagen werd geconsulteerd maar het was niet goed. De pijn werd erger en erger en de ambulance werd opgeroepen. Nachtelijke berichtgeving met de familie Suurd was het gevolg. Ook de dagen erna waren het nog angstige momenten want zou Sander het NK nog wel halen?. Snel schakelen betekende voor ons als coaches dat Pepijn opgetrommeld werd om in zijn oude vak eventueel mee te spelen. Na een bezoek van Sander aan de fysiotherapeut waren de berichten al wat gunstiger en zaterdag op het NK was hij weliswaar ingepakt met tape maar klaar om te gaan knallen.

Achilles B1-DieHaghe B1
DieHaghe is een oude bekende waar we afgelopen seizoen een tweetal ontmoetingen tegen hebben gespeeld op het veld. Beide gewonnen dus mocht geen probleem zijn. Ook DieHaghe kende personele problemen want wat bij ons de boomlange Sander is, is bij DieHaghe Jelmer Streekstra die door z´n enkel was geklapt en niet kon meespelen. Heel sneu voor hem maar wij waren er niet rouwig om. Die Haghe werd met flitsend aanvalsspel opzij gezet en er werd behoorlijk met scherp geschoten want de eerste helft vielen op twee schoten na alles erin. Ruststand 8-2. Dat bood ons kansen om met Sander geen risico te nemen en Pepijn een deel van de wedstrijd te laten spelen. Tweede helft ging minder hard om ook de krachten enigszins te sparen voor de rest van het toernooi. De instructies om wat gas terug te nemen werden door het team wel heel letterlijk genomen en daardoor werd er de tweede helft te weinig bewogen en dus “maar” 3x gescoord. Eindstand 11-3. Een mooie overwinning op onze stadsgenoot.

Groen Geel B2-Achilles B1
Dit werd een moeizame wedstrijd want de B2 van GroenGeel is geen misselijke ploeg. Ook bekend bij ons want veel spelers van dit team kenden we nog van vorig jaar. In de voorbespreking werd door Martin veelvuldig besproken dat we deze ploeg niet moeten onderschatten en dat we veel moeten bewegen en de juiste schoten moeten pakken. De B1 maakte het zich onnodig moeilijk en brachten door veel persoonlijke fouten de tegenstander in het zadel. Uiteindelijk zorgde de klasse van Lars Alsem voor een terechte overwinning van 7-8 op de Groen Gelen uit Wormer.

SCO B1- Achilles B1
De klapper van de dag was tegen de Friezen uit Oldeholtpade. Wat waren de kids gefocused om daar van te winnen. Een mooier scenario was er niet. Ook deze wedstrijd werd een ware thriller want door de tegenstand die wij boden begon SCO fouten te maken en was het de veerkracht van Achilles die aan het langste eind trok. Toen gerenommeerd coach Jan Tuttel briezend en snuivend langs de lijn brulde dat er gewisseld moest worden, wist ik dat het wel goed zou komen. Met nog een minuut te spelen was de stand 4-4 en in the dying seconds werd er door Achilles gescoord en was de eindstand 4-5. Finale bereikt en wederom een herhaling van vorig jaar. De kids vlogen elkaar in de armen. De sportieve wraak smaakte zoet hehehe.

De Finale Achilles - Wageningen
De eerste tekenen van vermoeidheid waren zichtbaar, Benthe had kramp en moest veel drinken, Esmee idem dito en Jelmar had (net als in de zaal) zijn handen vol aan Sander Suurd die zijn rug nogmaals liet behandelen. Na de voorbespreking waarbij Wageningen die we niet zo goed kennen besproken. Afspraken werden onderling gemaakt. Nog een keer volle bak, nog een keer alles uit de kast om weer geschiedenis te schrijven. Ons laatste kunststukje….
En wat voor een kunststukje werd het. Er werd gestreden met hart en ziel door beide ploegen. Over en weer werd er gescoord 1-0, 1-1, 1-2, 2-2 enz. de ene keer Wageningen aan de goede kant van de score, de andere keer Achilles. We hielden elkaar goed in evenwicht. Het bleef spannend tot het einde  van de wedstrijd gelijk opgaan. Eindstand 5-5 en dus verlengen.
De verlenging
Verlengen in finales, groot of klein is inmiddels traditie geworden en is ons schijnbaar op het lijf geschreven want daar maken we meestal af wat we in de reguliere speeltijd niet kunnen afmaken. Helaas zou het dit keer iets anders verlopen. Benthe werd wederom geveld door kramp net als in de zaal. Ook nu zou Jisse haar opwachting maken om met de ploeg de klus te klaren. Er werd door beide ploegen nog 4x gescoord waarbij Sanne zich onsterfelijk kon maken door de wedstrijd in stijl af te ronden met onze vertrouwde beginbal. Helaas besliste het lot anders en de bal rolde van de mand. Eindstand 7-7 en dus strafworpen. Laten we die nou net afgelopen training geoefend hebben hahaha. Alleen  werden de strafworpen op de training niet echt bijzonder goed genomen 2 uit 8
Het was duidelijk dat Wageningen helemaal niet had geoefend op dit onderdeel want de strafworpenserie werd met ik meen 6-3 door ons gewonnen waarbij Sander Suurd zijn misser helemaal in het teken stond van het Christusbeeld in Rio.
Kinderen en ouders springen elkaar voor de tweede keer dit jaar in de armen, het publiek bestormd het veld om hun helden te feliciteren. Tranen vloeien rijkelijk en de coaches feliciteren elkaar met wederom een mooie prijs voor de club. Het persmomentje met alle fotograven was mooi toen de prijs in ontvangst werd genomen door aanvoerder Lars. De rest van het team springt mee om het feestje te vieren. Dik verdiend jongens en meiden Jullie zijn de ware Nederlands kampioen!!! Wat een apotheose!! Fantastisch!!!


Bron: Achilles(Hg)


UITSLAGEN

Poule A       Poule B    
SCO B1 - Groen Geel B2 9 - 5   Nic./Alfa College B1 - Velocitas B1 7 - 4
Die Haghe B1 - Achilles(Hg) B1 3 - 11   Sporting Delta B1 - Wageningen B1 4 - 6
SCO B1 - Die Haghe B1 4 - 3   Wageningen B1 - Velocitas B1 5 - 6
Achilles(Hg) B1 - Groen Geel B2 8 - 7   Nic./Alfa College B1 - Sporting Delta B1 7 - 7
Groen Geel B2 - Die Haghe B1 5 - 9   Sporting Delta B1 - Velocitas B1 13 - 11
Achilles(Hg) B1 - SCO B1 5 - 4   Wageningen B1 - Nic./Alfa College B1 5 - 3
EINDSTAND NA POULEWESTRIJDEN

POULE A     POULE B        
Achilles(Hg) B1 3 - 6 24-14 Wageningen B1 3 - 4 16-13    
SCO B1 3 - 4 17-13 Nic./Alfa College B1 3 - 3 17-16    
Die Haghe B1 3 - 2 15-20 Sporting Delta B1 3 - 3 24-24    
Groen Geel B2 3 - 0 17-26 Velocitas B1 3 - 2 21-25    

 

Finale 15:40 uur      
Achilles(Hg) B1 - Wageningen B1 5 - 5 7 -7 n.v. Achilles(Hg) w.n.s.
         
3de/4de plaats 14:50 uur      
SCO B1 - Nic./Alfa College B1 12 - 8    
         
5de/6de plaats 14:50 uur      
Die Haghe B1 - Sporting Delta B1 10 - 7    
         
7de/8ste plaats 15:25 uur      
Groen Geel B2 - Velocitas B1 5 - 7    
         


 


EINDSTANDEN VELDCOMPETITIE B ASPIRANTEN 1STE KLASSE.OVERIGE VERSLAGEN EN TEAMFOTO'S VAN HET KAMPIOENSCHAP VAN NEDERLAND IN TILBURG.

Wageningen B1

Wageningen B1 had zaterdag een geweldige afsluiting van het seizoen. Met deelname aan het NK voor districtteams in Tilburg kon het Bellevue-team voor de laatste keer flink aan de bak. Al redelijk vroeg was het verzamelen om met alle supporters af te reizen naar Tilburg. De ouders hadden nog een keer flink uitgepakt met nieuwe fraaie inschietshirts.

Na het voorstellen van alle deelnemende teams begon dan toch eindelijk het toernooi. Sporting Delta uit Dordrecht was de eerste tegenstander. Het het stroeve begin van beide teams was het na 15 minuten en dus rust pas 2-1 voor KV Wageningen. Na rust ging het scoren wat sneller en werd de belangrijke eerste wedstrijd met 6-4 gewonnen. Even bijtanken om daarna na 40 minuten weer de volgende wedstrijd te spelen Velocitas uit Leiderdorp was de tegenstander. Een erg spannende wedstrijd, 3-3 bij rust en een kleine 5-6 nederlaag als resultaat. Jammer, maar met de andere uitslagen in de poule was er bij winst in de derde wedstrijd nog steeds kans op de finalewedstrijd.

Dat gold ook voor tegenstander NIC uit Groningen. Na de ruststand van 2-2 kwam er vuur in de ploeg en werd op een volwassen manier de 5-3 overwinning in de wacht gesleept. Knap werk. Al moest Corne met een vervelende blessure aan de kant blijven in de finale tegen het erg sterke Achilles uit Den Haag.

Na de 1-0 voorsprong in de eerste aanval was het Achilles wat sterk terug kwam tot 1-3. B1 toonde karakter en bleef er vol voor gaan. Met hulp van onze fanatieke supporters kwamen we terug tot 3-3. Bij rust was het 4-4. Snel na de korte pauze kwam we voor het eerste op voorsprong, 5-4. Daarna kwam Achilles terug tot 5-5. Met kansen voor beide teams werd de zinderende finale afgefloten bij deze stand. De verlenging van tweemaal vijf minuten speeltijd maakte ook al niet het verschil. De eindstand werd 7-7. De strafworpen zouden deze fantastische finale gaan beslissen. Helaas voor de Wageningers was Achilles trefzekerder in het nemen van de strafworpen en ging de titel mee naar Den Haag.

Even was er de teleurstelling van het net niet behalen van de winst in deze spanende wedstrijd. Maar al snel was er de voldoening van een prachtig toernooi en werden de meegereisde supporters niet vergeten. Dank jullie wel voor jullie positieve manier van aanmoedigen.

Vol trots gingen we terug naar Wageningen om daar met ruim veertig mensen in de kantine te eten. Een geweldige dag werd fraai afgesloten.


Lisanne van den Brink, Noa Kapteyn, Maaike Rou, Fay-Lynn Ruijsch, Maxime Schoorl.
Jelmer Bastiaans, Corné Daalmeijer, Roy van Harn, Jeffrey van Huenen, Jordy van de Weerd.
Trainers/Coaches:
Henri van Holland en Vasco Meering.
Bron: Wageningen.

SCO B1

SCO B1 is er zaterdag in Tiklburg niet ingeslaagd om de dubbel te pakken op het NK voor B- teams 1e klas in Tilburg. Na een sterke openingswedstrijd tegen Groen Geel B2 en een moeizame zege op De Haghe B1 wachtte zoals min of meer al verwacht in de beslissende ronde het eveneens nog ongeslagen Achilles B1 uit Den Haag. Een fysieke sterke tegenstander en ook in de zaal de naaste concurrent van de SCO jeugd. In dit gelijkwaardige duel had een kien spelend SCO op 3-1 en 4-2 lange tijd de beste uitzichten op de winst en daarmee de finale. Na een 4-3 ruststand heersten lange tijd de verdedigingen en verzuimde SCO de marge te vergroten. Toen Achilles met nog ruim 5 minuten te gaan via een doorpass op 4-4 kwam verdween de rust en het overleg uit het spel van de jeugd van de trainer-coaches Jan Tuttel / Frank van der Veen, omdat vanwege het doelsaldo winst een must was. Het werd vervolgens een race tegen de klok wat ten koste ging van de zuiverheid en rust , waardoor SCO steeds meer risico moest nemen. Dit werd door de Haagse jeugd een paar minuten voor het eindsignaal genadeloos afgestraft, waardoor SCO veroordeeld werd tot het spelen van de troostfinale tegen Nic/Alfa College dat in de beslissende wedstrijd in de andere poule door verlies een bijna zeker lijkende finaleplaats af moest staan aan Wageningen. Deze strijd om de noordelijke eer werd mede door zes treffers van Alwin Zwolle uiteindelijke met 12-8 gewonnen door SCO. Achilles werd in een ware thriller na verlenging en strafworpen tegen Wageningen tenslotte de Nederlandse kampioen op dit prima georganiseerde NK. Die Haghe eindigde uiteindelijk als 5e voor Sporting Delta, Velocitas en Groen Geel.


Demi Sierdsma, Norma Lanting, Martha Lanting, Ilse Diever, Chantal Boelen en Emma Hoekstra.
Damian Hijlkema, Tjamme-Tim Hoeksma, Kevin Sierdsma, Julian Frieswijk, Joris Damhuis, Alwin Zwolle
Trainers/Coaches: Frank van der Veen en Jan Tuttel.
Bron: SCO.
Foto: PEEM Media.


Nic./Alfa College B1


Ilse Weldring, Priscilla Arends, Nienke van der Windt, Demi Wetsema, Cherise Godfried en Marée Jansen.
Arne Römgens, Kaeye Kingma, Pieter Groot, Sten Sipma, Roan Ettes en Steye Jansen.
Trainers/Coaches: Jos Bosma en Niels Tamminga (niet op foto).
Bron: Nic.

Velocitas B1

Lisa van Zwieten, Lianne van Meurs, Anne Schoof, Fenna de Boer en Simone Laman.
Siem van Osnabrugge, Tom Glasbeek, Jasper vd Vos, Niels vd Horst.
Trainers/Coaches: Dennis van Ingen Schenau en Sten van Poelgeest.
Bron: Sten van Poelgeest.

Groen Geel B2


Bron: Groen Geel

Die Haghe B1

Dames: Julia Mars, Jamie Korporaal, Jill Buytelaar, Tessa de Vos, Zinzi Slort, Tess van der Heiden
Heren: Jelmer Streekstra, Jordy van Burik, Ritchy Verreck, Jelle van der Reijken, Tom Snaphaan, Farian de Roo
Coaches: Friso Postma en Erik Snaphaan
Verzorging: Miranda Moerkerk
Bron: Erik Snaphaan


Sporting Delta B1


Senna Roggeveen, Charlotte de Waard, Mandy Ameling, Fleur Bouman, Mohisha Weynschenk.
Justin Tigges, Mitchell Eichhorn, Ayon Snijder, Wesley Hardenbol.
Trainers/Coaches: Mitchel Jacob en Sander Jacob.
Teambegeleiding: Sasja Janssen en Jorg Stam.
Bron: Sporting Delta.

 

Alle artikelen op een rijtje van meest gelezen naar minst gelezen