KCC/Delta Logistiek B1 verslaat in de zaalfinale Fortuna/MHIR B1
Lees meer ...
DeetosSnel B1 wint de veldfinale van Groen Geel B1.
Lees meer ...
GKV(G) B1 Nederlands kampioen in de 1ste klasse.
Lees meer ...
Weidevogels B1 pakt in Sliedrecht de titel in de 1ste klasse.
Lees meer ...
De Korfrakkers B1 winnen de dames zaaltitel tegen Rosolo B1.

KVS B1
KVS B1
Dames: Iris Ruha, Linda van der Zijden, Martine Rog, Elise van Holsteijn.
Heren: Peter Voituron, Mauro Orru, Bastiaan Overwater, Dwight Pronk.
Trainers/Coaches: Timo Tiemens en Erik Ozinga.

Bastiaan en Peter wisten in alle vier de wedstrijden te scoren. Totaal Bastiaan 8,KVS B1 1 Peter 4 (als rebounder toch in allevier de wedstrijden 1x gescoord). De eerste wedstrijd tegen het toch wel sterke MIA was fantastisch,

  iedereen was dit keer uitgeslapen! Vooral de dames scoorden lekker mee (Iris 3x) en ook de pases waren erg goed. Wel was het jammer dat na de 10-4 voorsprong MIA nog tot 10-7 kon terugkomen, was niet nodig.  De tweede wedstrijd tegen het zwakke Rohda was ronduit slecht. We hadden geen antwoord op het langzame spel van de tegenstander, die slechts van verre afstand konden scoren. Wel goed natuurlijk, zeker als je weet dat KVS alle rebounds had, maar vervolgens alle opgelegde kansen miste. Snel vergeten dus. De derde wedstrijd tegen ASVD zou de beslissing brengen , want ook ASVD had één wedstrijd gelijk gespeeld. Het werd de wedstrijd van Mauro (heerlijk, 3x raak van afstand), maar ook Dwight kwam steeds beter in z'n spel. De finale was bereikt.....en deze ging tegen GKV uit Gorkum. In deze wedstrijd scoorden 6 van de 8 spelers en werd onze Linda met 2 doelpunten topscoorder. Wat leeftijd betreft behoort Linda eigenlijk nog bij de C-jeugd, maar dat is haar niet aan te zien. KVS kwam met 1-2 en 2-3 achter, maar was desondanks de betere ploeg. Na 4-4 waren het Iris, Mauro en Linda die de wedstrijd met een verdiende 7-4 overwinning beslisten. Zelfs een invalster hadden we vandaag, want Sonja uit B2 verving Elise die naar Pink Pop was!! Nog één dame heb ik niet genoemd en dat is Martine. Zij neemt de strafworpen, zo te zien ijskoud, en mist ze zelden (dit toernooi 2x raak). Eén minuut voor tijd kregen Dwight en Iris beiden een publiekswissel, zij stoppen helaas met korfbal. Snik, snik, jammer, jammer!!!

KVS Kampioen van Nederland (district).

Bron: Website KVS.


EINDSTANDEN B-ASPIRANTEN 1STE KLASSE VELDKORFBAL
B1A B1B B1C B1D
ASVD B1 * 6-  8 Hoogkerk B1 * 6-11 MIA B1 * 6-  9 Tempo B1 * 6-11
Sparta (Zw) B1 6-  7 Wit-Blauw B1 6-  8 Tweemaal Zes B1 6-  7 Telstar B1 6-  8
Stadskanaal'74 B1 6-  6 SIOS (W) B1 6-  5 KVZ B1 6-  6 OVVO/De Kroon B1 6-  5
Amicitia B1 6-  3 Oranje Zwart B1 6-  0 VADA/SSS B1 6-  2 Phoenix B1 6-  0
B1E B1F B1G B1H
ROHDA B1 * 6-  9 KVS B1 * 7-10 Vitesse (Ba) B1 * 6-  9 GKV B1 * 6-10
Korbis B1 6-  8 KOAG B1 7-  8 TOP (A) B1 6-  6 Rust Roest B1 6-  9
Achilles B1 6-  4 Weidevogels B1 6-  4 IJsselvogels B1 6-  5 Ready'60 B1 6-  4
EKVA/C1000 B1 6-  3 Apollo B1 6-  4 HKC (Ha) B1 6-  4 Sagitta B1 6-  1


HET KAMPIOENSCHAP VAN NEDERLAND WERD GESPEELD IN LEIDEN, ORGANISATIE SPORTING TRIGON
Poule A
Poule B

GKV (G) B1 - Hoogkerk B1
10 - 6

ROHDA B1 - ASVD B1
3 - 7

Vitesse (Ba) B1 - Tempo B1
6 - 5

KVS B1 - MIA B1
10 - 7

GKV (G) B1 - Tempo B1
7 - 6

ASVD B1 - MIA B1 4 - 4

Vitesse (Ba) B1 - Hoogkerk B1
7 - 1

KVS B1 - ROHDA B1
6 - 6

Vitesse (Ba) B1 - GKV (G) B1
5 - 6

KVS B1 - ASVD B1
10 - 7

Tempo B1 - Hoogkerk B1
9 - 3

ROHDA B1 - MIA B1
6 - 7Eindstand poule A
Eindstand poule B

GKV (G) B1 3 - 6
23-17 KVS B1 3 - 5 26-20
Vitesse (Ba) B1 3 - 4
18-12 ASVD B1 3 - 3 18-17
Tempo B1 3 - 2 20-16 MIA B1 3 - 3 18-20
Hoogkerk B1 3 - 0 11-26 ROHDA B1 3 - 1 15-20


Finale

GKV (G) B1
- KVS B1
4 - 73de/4de plaats

Vitesse (Ba) B1
- ASVD B1
6 - 6
7 - 9 n.v.5de/6de plaats

Tempo B1
- MIA B1
4 - 37de/8ste plaats

Hoogkerk B1
- ROHDA B1
7 - 4


VERSLAGEN
GKV (G)
Na een gedegen voorbereiding speelde GKV B1 afgelopen zaterdag in Leiden bij het 100-jarige Sporting Trigon voor de tweede maal (twee jaar geleden als C1 ploeg) om het Nederlands kampioenschap 1e klasse.

De eerste wedstrijd had een flitsende start doordat binnen korte tijd een 5-0 voorsprong werd bewerkstelligd.
Uiteindelijk werd deze wedstrijd gewonnen, net als de twee opvolgende wedstrijden.
Het vertrouwen binnen deze ploeg en daarbuiten was groot.
Met leuk, attractief samenspel, hoog baltempo, scorende jongens en meiden werd er uitgekeken naar de finale tegen KVS uit Denhaag.

In een gelijkopgaande strijd kon GKV niet echt in haar spel komen, mede door het vertragende korfbalspel van de tegenstander.
De wedstrijd werd gewonnen door KVS met 7-4.

Helaas kon deze keer de winnaarsbeker niet mee naar Gorinchem worden genomen, maar moest GKV B1 genoegen nemen met de tweede plaats. B1 jullie kunnen trots zijn op het getoonde teamspel.

De gehele ploeg wil hierbij de supporters, TC en bestuur en de sponsors Rabobank, Taxi Haars en A&R Promotions bedanken voor de aanmoedigingen, ieder op hun eigen wijze geleverd.
Het is een mooie dag om op terug te kijken!
GKV B1
GKV (G) B1
Dames: Esther Koppelaar, Mandy van der Lingen, Sarah Romijn, Lineke Tielle, Nienke van der Weijden .
Heren: Mats den Besten, Ruben Blokland, Sander van den Broek, Olmo Doosje, Niek van der Weijden.
Trainers/coaches: Henk Korteland en Hans van der Weijden.
Bron: Website GKV.

ASVD
Afgelopen zaterdag heeft ASVD/KWOOT B1 met succes deelgenomen aan het Nederlands Kampioenschap voor afdelingskampioenen in Leiden. Nadat men tweede in de poule was geworden, wist men beslag te leggen op de derde plaats.
Deze korfballers die dit seizoen onder leiding stonden van Machiel Vellema en Thom Heuvelink, kunnen derhalve terugkijken op een prachtig toernooi.
In de poule bleek alleen KVS uit Scheveningen sterker te zijn en werd uiteindelijk ook kampioen. Van Rohda uit Amsterdam werd ruim gewonnen. Tegen Mia uit Amersfoort werd gelijk gespeeld.
Dat was voldoende om de wedstrijd om de derde plaats te spelen.
Hierin was Vitesse uit Barendrecht de tegenstander. Twee inmiddels moegestreden teams gingen tot het uiterste. Er moest zelfs een verlenging aan te pas komen. Daarin bleek ASVD/KWOOT de sterkste: 9-7.

Een geweldig resultaat en derhalve was er bij thuiskomst in Dronten een buffet geregeld en waren er bloemen voor dit succesvolle team.
ASVD B1
ASVD B1
Achterste rij v.l.n.r.: Romy Nijsten, Fleur Hoek, Ruben Swart. Kjell Koolen, Gijs van der Klaauw, Hilco Blokzijl, Maureen Kamer en Marion Kooistra. Voorste rij: Trainer/coach Machiel Vellema, Vivian Elzerman, Jeroen Kouwenberg, Sven van Erp en Lissa de Vries.
Bron: Website ASVD.

Vitesse (Ba)
VITESSE B1 4e bij NK
Zaterdag 11 juni werd het Nederlands Kampioenschap van de B-jeugd gespeeld, en Vitesse B1 mocht daar samen met de andere kampioenen van de eerste klasse om het NK gaan spelen.
Plaats van handeling was het jubilerende Sporting Trion in Leiden.

Met een spelersbus, aangevuld met een schare fanatieke supporters, werd de reis naar Leiden ondernomen. De sfeer zat er meteen al goed in en gespannen werd er toegeleefd naar de eerste poulewedstrijd tegen het sterk geachte Tempo uit Alphen aan de Rijn.
Direkt werd duidelijk dat er alleen maar kampioenen aan dit NK meededen, want het spel werd scherp en snel gespeeld, en concentratie en trefzekerheid waren vereist.
Vitesse bleek tegen dit Tempo op te kunnen en na een half uur stond een verdiende 6-5 zege op het scorebord. Een prachtige zege die een mooi perspectief op de rest van het toernooi gaf.

De tweede wedstrijd was tegen Hoogkerk uit het verre Groningen. Deze ploeg had hun eerste wedstrijd verloren tegen GKV en streden dus voor de laatste kans om een goede klassering in de poule. Hoewel het geen gemakkelijke wedstrijd was,bouwde Vitesse gestaag aan de voorsprong om uiteindelijk deze wedstrijd met 7-1 te winnen.

De derde wedstrijd tegen GKV uit Gorinchem, dat eveneens de eerste 2 wedstrijden had gewonnen,
Moest de beslissing brengen welke ploeg de finale zou mogen spelen tegen de andere poulewinnaar.
Door een iets beter doelsaldo had Vitesse aan een gelijkspel genoeg en vol vertrouwen werd deze poule-finale ingegaan. Ondanks weer zeer goed spel, van beide ploegen, zat het Vitesse echter deze keer niet mee, en werd het uiteindelijk, ondanks een 5-3 voorsprong, 6-5 in het voordeel van GKV.
Een bittere pil voor de spelers van Vitesse, die zo dicht bij de finale waren geweest.

Wat restte was de wedstrijd om de derde plaats tegen ASVD uit Dronten. Ook deze wedstrijd bleef tot het einde spannend en na de 30 minuten speeltijd stond er 7-7 op het scorebord.
Verlengen dus, en hierin was ASVD de beste (of gelukkigste) , eindstand 7-9.

Uiteindelijk dus een vierde plaats voor Vitesse B1 , waarop het gehele team trots mag zijn !!
De dag werd afgesloten met een gezamenlijke barbecue bij het clubhuis, waar het succesvolle seizoen passend werd afgesloten.
Vitesse B1
Vitesse (Ba) B1
Dames: Mandy Biesbroek, Suzanne Mikkers, Lisette Mikkers en Floor van Houwelingen.
Heren: Niels Molendijk, Sebastiaan Berkman, Nathan van Helden, Tom Boschma.
Trainers/coaches: Joke Heij en Dennis Gouman.
Bron: Website Vitesse.


MIA
Afgelopen zaterdag 11 juni speelde MIA B1 het NK-district in Leiden. In de eerste wedstrijd werd met 10-7 verloren van de uiteindelijke winnaar van het toernooi KVS. Er werd een leuke wedstrijd gespeeld, waarbij MIA B1 aanvankelijk niet overtuigend genoeg begon. In de 2e helft werd er beter gespeeld, maar de inhaalrace was helaas te laat ingezet. Daarna speelde MIA B1 tegen ASVD B1. In een wat meer spannende dan goede wedstrijd werd het in de stromende regen 4-4. De laatste wedstrijd tegen Rohda B1 werd in winst omgezet (7-6). Dit betekende uiteindelijk wel dat MIA B1 op doelsaldo 3e werd in de poule en dus bij de laatste wedstrijd mocht spelen om plek 5 en 6. Helaas was tijdens de laatste wedstrijd de scherpte er niet meer en werden de (grote) kansen die er waren niet omgezet in doelpunten (4-3). Maar met deze 6e plaats op het NK-district en een 3 plaats in de hoofdklasse bij de zaalcompetitie, kan MIA B1 terug kijken op een goed seizoen!
MIA B1
MIA B1
Dames: Danique v/d Bijl, Annick Perotti, Rosa van Valkenhoed, Evianne v/d Wiel, Elze den Hartog.
Heren: Matthijs Genuit, Thom Genuit, Ruben de Vries, Tim Engel, Coen Mast.
Bron: Website MIA.

ROHDAROHDA B1
11 juni werd in Leiden voor het KvN 1ste klasse B jeugd gestreden. Na het NK in de zaal, waar ROHDA B1 nog 5de werd, ging de ploeg vol goede moed richting Leiden in een 72 jaar oude bus. Helaas moesten de supporters weer verdeeld worden omdat ROHDA C1 richting Meppel vertrok om daar een NK te spelen. De eerste wedstrijd moesten we het opnemen tegen ASVD B1. Tegen deze ploeg zagen we een kans om de overwinning te pakken, maar we kwamen bedrogen uit. ROHDA B1 begon nog wel goed door binnen de minuut de 1-0 op het scorebord te zetten, maar al snel bleek dat we te slap speelde en concentratie gebrek zorgde er voor dat we werden weggespeeld met 3-7. Het gevolg van de nederlaag was dat we het moest opnemen tegen de winnaar van de andere wedstrijd KVS B1, een geduchte tegenstander. Deze wedstrijd werd er veel scherper gespeeld en de B1 nam verrassend een 3-0 voorsprong. Na de 4-1 kwam KVS beter in het spel, maar werd zeker geholpen door onze ploeg dat en aantal doelpunten “weggaf”. KVS nam na rust zelf met 4-5 de leiding. Gelukkig had onze ploeg nu wel veerkracht om deze achterstand weer om te buigen in een 6-5 voorsprong. In plaats van goed uitspelen van de wedstrijd, word er in de laatste minuut een verkeerde keuze gemaakt en kan KVS nog net de gelijkmaker binnen leggen. Eindstand 6-6. Een teleurstelling. Doordat in de andere poulewedstrijd ook een gelijkspel op het scorebord staat kan de B1 een hoge klassering wel vergeten. In de laatste poulewedstrijd wordt er dan ook verloren van MIA B1 met 6-7 en zullen we genoegen moeten nemen met de strijd om de 7de en 8ste plaats. In deze wedstrijd die gespeeld wordt tegen Hoogkerk B1 hebben we niet veel in te brengen door het lengte verschil in één vak en verliezen ook terecht met 4-7. De dag wordt wel gezellig afgesloten in het Pannenkoekenhuis “de Hooiberg” in Leiderdorp. De ploeg kan trots zijn op het seizoen 2010-2011, 3 keer kampioen worden in één seizoen en 2 maal acteren op een KvN is een geweldige prestatie.
ROHDA B1 veld
ROHDA B1
Dames: Noëlle Bons, Marit Nierop, Kayleigh Rudge, Sharona v/d Kooy, Mandy Lauf.
Heren: Tom van Haeften, Ryan Bounaparte, Roy Kruse, Jordy Maas, Justin Vlek.
Trainer/Coach: René Kruse.
Bron: Website ROHDA.
Tempo B1
Tempo B1
Dames: Yara Bruggeman, Jamie Grasmeijer, Marjolein Vonk, Ilse Wielinga,
Heren: Kevin Baerveldt, Matthias van Hall, Duco Karssen, Thomas van Oijen
Trainer/coach: Martin Steenbeek.
Begeleider: Edwin Lankester.
Verzorger: Ron van Oijen.
Hoogkerk B1
Hoogkerk B1

Alle artikelen op een rijtje van meest gelezen naar minst gelezen