KCC/Delta Logistiek B1 verslaat in de zaalfinale Fortuna/MHIR B1
Lees meer ...
DeetosSnel B1 wint de veldfinale van Groen Geel B1.
Lees meer ...
GKV(G) B1 Nederlands kampioen in de 1ste klasse.
Lees meer ...
Weidevogels B1 pakt in Sliedrecht de titel in de 1ste klasse.
Lees meer ...
De Korfrakkers B1 winnen de dames zaaltitel tegen Rosolo B1.


Tempo B1 heeft afgelopen zaterdag een geweldige prestatie neergezet door op het Nederlands Kampioenschap voor districtenteams de 1e plek te behalen! In een zinderende finale met een geweldig Tempo publiek werd een overtuigende 9-5 zege geboekt op VEO. Tempo had deze dag echt het beste voor het laatst bewaard, want in de finale speelde iedereen de perfecte wedstrijd. De hele dag werd gehamerd op het mentale vlak, de ploeg die het meest rustig zou blijven onder de druk en de spanning zou hoogstwaarschijnlijk met de titel aan de haal gaan.

Toernooiverloop
Iedereen wist dat de eerste wedstrijd op een NK altijd een cruciale is. De ploeg die deze wedstrijd winnend van het veld stapt heeft nog alle kansen op de finale. Verliezen in deze wedstrijd zou de B1 gelijk al afhankelijk maken van andere ploegen.
Tegenstander OA/Olympia Reizen B1 werd ruim verslagen met 3-8. Het spel was aan het begin van de wedstrijd wat onwennig, maar zeker de 2e helft was duidelijk dat Tempo een geduchte kandidaat was voor het kampioenschap?
Tussen iedere wedstrijd van de B1 zat een half uur pauze. Dat betekende dat er maar heel even de tijd was voor een heleboel zaken. Eten, drinken, cooling down, nabespreken, voorbespreken, warming-up en nog veel meer. Dit kwam helemaal niet zo slecht uit, want zo bleef de ploeg de hele dag geconcentreerd en kon er in een soort van roes steeds van wedstrijd naar wedstrijd worden geleefd.
Op zo'n belangrijk toernooi is voorbereiding en kennis van andere ploegen absolute noodzaak. Daarom is het fijn dat mensen bereid zijn om voor, tijdens en na wedstrijden van Tempo tegenstanders te bekijken.
De 2e wedstrijd zou moeten worden gespeeld tegen Merwede B1. Erik, Jelle, Axel en Margriet waren het er allemaal over eens; van Merwede moest gewonnen worden. Het was geen slechte ploeg, maar Tempo had simpelweg meer kwaliteiten. Dat een Nederlands Kampioenschap altijd anders is dan een reguliere wedstrijd bleek deze wedstrijd. Merwede bleef goed bij en Tempo speelde slordig. Een 3-1 voorsprong werd knullig uit handen gegeven en zo leek het even mis te gaan, maar gelukkig had de B1 alles op tijd weer op een rijtje. Een benauwde 5-3 zege betekende dat het er erg goed uit zag voor de B1.
De laatste poulewedstrijd zou beslissend zijn voor plaatsing in de finale voor de plekken 1&2. Tegenstander SDO (v) was een bekende van Tempo en voor een aantal Tempolieden was dit een mooie gelegenheid om een aantal zaken recht te zetten. De B1 was zich er uiteraard van bewust dat dit een belangrijke wedstrijd was. SDO (v) zou een goeie ploeg moeten zijn en Tempo zou minder gestresst moeten spelen als tegen Merwede.
De wedstrijd verliep dramatisch voor de B1. Onverzorgde aanvallen, defensieve blunders, pech, misschien wat ongelukkige beslissingen van de scheidsrechter en het teveel aan zenuwen zorgden ervoor dat de wedstrijd eindigde in een 5-6 verlies.
Tempo B1, de begeleiding en alle fanatieke supporters dachten dat het over was met de finale kansen. SDO (v) vierde een al feestje en voor Tempo was er niets anders dan de kleine finale. Als 2 ploegen op het NK met een gelijk aantal punten zou eindigen zou het onderling resultaat doorslaggevend zijn. Omdat SDO (v) net als Tempo 4 punten had zou SDO (v) dus de eerste plek in de poule behalen. In alle drukte hield op dat moment nog niemand rekening met de uitslag van Oost Arnhem. Deze ploeg bleek namelijk ook op 4 punten te staan. Daarom 3 ploegen met 4 punten en dus kon het onderling resultaat niet meer gelden. Na het onderling resultaat zou het doelsaldo bepalen wie recht had op de eerste plek. Oost Arnhem stond op -2, SDO (v) op + 4 en Tempo op + 6. Na dit gecheckt te hebben kwam het verlossende woord van de organisatie: Tempo B1 zou toch naar de finale gaan!
Op het moment dat je verwacht uitgeschakeld te zijn en je hoort daarna dat je toch door bent geeft zo'n enorme kick, misschien was dat wel de basis voor een hele mooie finale. Voor SDO (v) natuurlijk een behoorlijke domper, maar daar zal niemand mee zitten.

De Finale
Gelukkig hadden we voor de voorbereiding op de finale iets meer tijd, zodat iedereen van de ploeg de tijd had om even te ontladen en alles te verwerken. Er werd nog wat gedronken, gegeten en gemasseerd, zodat iedereen fit aan de start van de finale kon verschijnen.
Of het nou het eten, de verzorging, het uiteindelijk toch behalen van de finale of gewoon alleen kwaliteit was, dat maakt niet uit, maar Tempo speelde een geweldige finale.
Tempo kwam rap op 1-0 voor, Veo kon nog 1 keer terug komen tot 1-1, maar dat was het wel. De juiste mensen van Veo werden uitgeschakeld, Tempo speelde met de juiste mensen op de juiste positie en iedereen speelde met zijn hersens. Geweldig om te zien hoe een aantal keer de goed uitgespeelde langdurige aanvallen konden worden vertaald in doelpunten. Iedereen wist wat er van hem verwacht werd en voldeed daar aan en soms nog meer dan dat.
Erg goed was de onderlinge communicatie, zodat iedereen tot het laatst aan toe scherp bleef en de uiteindelijke winst en kampioenschap werd behaald met een duidelijke 5-9 score in het voordeel van Tempo.
Ongelooflijk maar waar, Tempo B1 was Nederlands Kampioen voor de districtenteams! De stiekem meegenomen champagne kon worden opengemaakt en de B1 kon zich opmaken voor een mooie gedenkwaardige avond.

Hoe vier je een kampioensschap
Het 1e staat er om bekend dat ze een feestje kunnen bouwen, maar de B1 doet daar zeker niet voor onder. Bijna het hele team, inclusief reserves en coach mochten een verfrissende duik nemen in de sloot. Er werd samen gedoucht, gegeten, gedronken, gefeest en geslapen. Een perfecte avond dus na een perfect verlopen dag. Uiteindelijk sliepen de laatste om half 6 en had iedereen toch nog een paar uurtjes om bij te komen van dit geweldige resultaat.

Bedankt
Zonder ook maar iemand tekort willen doen zijn er toch een aantal mensen die echt een eervolle vermelding verdienen. Zonder hen zou deze dag nooit een succes zijn geworden. Alle reserves reuze bedankt. Jullie bereidheid om je compleet weg te cijferen voor het resultaat is geweldig en echt een compliment waard. Axel, Ron en Margriet enorm bedankt voor jullie tomeloze inzet. Op zo?n hectische dag is het erg fijn om zaken te kunnen overleggen of over te dragen. De samenwerking kon wat mij betreft niet beter en ik zou het de volgende keer hetzelfde doen. Alle ouders die ook deze keer wederom bereid waren om hun kids te volgen en te rijden naar Leidschendam, ouders zijn de meest trouwe supporters en die zijn onmisbaar. Ook wordt het bestuur van K.V. Tempo bedankt, want zonder jullie steun en financi?le bijdrage zou deze dag geen succes zijn geworden.
De laatste personen die een geweldig groot compliment verdienen zijn alle supporters die de moeite hebben genomen om op deze dag naar Leidschendam af te reizen en Tempo te schreeuwen naar de 1e plek. Het was reuze gaaf om tijdens de finale het publiek in te kijken en daar iedereen uit zijn dak te zien gaan voor de ploeg. Dankzij jullie en ook voor jullie kon het team boven zichzelf uit stijgen en Kampioen worden.Ik heb genoten van de het zaalseizoen, het kampioenschap in de poule, de voorbereiding op het NK en de dag zelf. Het is een schitterend resultaat wat misschien weinig mensen hadden verwacht, maar wat toch maar mooi is waargemaakt. Echt geweldig!
Bron: Website Tempo.


Dit toernooi werd gespeeld in Leidschendam
Uitslagen poule A Uitslagen poule B
Sagitta B1 - VEO B1 5-6 Oa/Olympia Reizen B1 - Tempo B1 3-8
Animo B1 - LDODK B1 8-5 SDO (V) B1 - Merwede B1 5-1
VEO B1 - LDODK B1 6-6 Tempo B1 - Merwede B1 5-3
Sagitta B1 - Animo B1 6-7 Oa/Olympia Reizen B1 - SDO (V) B1 4-3
VEO B1 - Animo B1 5-3 Tempo B1 - SDO (V) B1 5-6
Sagitta B1 - LDODK B1 6-6 Merwede B1 - Oa/Olympia Reizen B1 3-5


Eindstand poule A Eindstand poule B
VEO B1 3-5 17-14 Tempo B1 3-4 18-12
Animo B1 3-4 18-16 SDO (V) B1 3-4 14-10
LDODK B1 3-2 17-20 Oa/Olympia Reizen B1 3-4 12-14
Sagitta B1 3-1 17-19 Merwede B1 3-0   7-15


Finale
VEO B1 - Tempo B1 5-9
3de/4de plaats
Animo B1 - SDO (V) B1 3-2
5de/6de plaats
LDODK B1 - Oa/Olympia Reizen B1 3-4


Overige verslagen

Op zaterdag 10 maart waren we te gast in sporthal De fluit in Leidschendam om daar het Nederlands kampioenschap voor B-Districts-ploegen te verspelen. Maar dat was natuurlijk nog niet alles, ook waren er plaatsen in de hoofdklasse te “verdienen” voor de nummers één tot en met vijf! Om half elf konden de ploegen voorgesteld worden in Hal-1 van het complex waarna Wethouder de heer Rensen van Sport van de Gemeente Leidschendam-Voorburg het toernooi kon openen. Hij deed dat voor een volle tribune met enkele honderden toeschouwers die dat uitstekend ‘oppakten, zodat het een geslaagde opening van een geweldige dag werd. De aanhang van de verschillende ploegen hingen vlaggen, en andere teksten op terwijl er ook een ballonnenmassa bij één der clubs was. Een positieve start van een dag met alleen maar spannend en goed korfbal en ook een sportieve invulling van alle acht de deelnemers. We hebben dat de laatste jaren wel eens anders meegemaakt!
Na de vele spannende wedstrijden in de voorrondes kon de stand opgemaakt worden om de wedstrijden in de finale, om de 2e en 3e plaats en om de 5e en 6e plaats te plannen.
Hier deed zich een opmerkelijke zaak voor: in de laatste voorronde-wedstrijd won SDO van Tempo met 6-5, toch zou, omdat er drie ploegen gelijk eindigden, (Tempo, SDO en OA/Olympia) Tempo in de finale komen door een beter doelsaldo en SDO moest om de 3e en 4e plaats spelen!! In de wedstrijd om de 5e en 6e plaats om één hoofdklassenplek leek LDODK deze tegaan binnen slepen maar in de eindfase was het OA/Omlympia dat met 4-3 won. Om de 3e en 4e plaats was het ook lang spannend, uiteindelijk won Animo met 3-2 van SDO.
De finale tussen Tempo en VEO werd een Noord-West-finale waarbij Tempo de beste ploeg bleek en met 9-5 Landskampioen werd.
Direct na afloop werden de prijzen uitgereikt door de voorzitter van Noord-West en AB-lid Albert Nijenhuis aan de vijf promovanten naar de hoofdklasse, terwijl Evenementen-commissie-voorzitter Kobus Treuren de landskampioenen van Tempo een medaille omhing. Daarnaast was er voor alle deelnemers, scheidsrechters en medewerkers een herinneringsvaantje. Een woord van dank is op zijn plaats aan de hulp van de vrijwilligers van o.a. de vereniging SEV, de scheidsrechters en alle mensen die we vergeten zijn te noemen. Mede door hun inbreng kon het een heerlijke korfbaldag worden.
Bron: website KNKV.

Alle artikelen op een rijtje van meest gelezen naar minst gelezen