KvN Korfbal
DeetosSnel B1 wint de veldfinale van Groen Geel B1.
Lees meer ...
Weidevogels B1 pakt in Sliedrecht de titel in de 1ste klasse.
Lees meer ...
De Korfrakkers B1 winnen de damestitel tegen Rosolo B1.

DOS 46Hoewel PKC/Hagero A1 meer kansen kreeg in de veldfinale voor A-junioren was het DOS’46/Engeldot A1 dat op het veld van Avanti in Pijnacker met de landstitel aan de haal ging. De hardwerkende Marcel Koelma scoorde vier minuten voor tijd zijn vijfde treffer, waarmee hij niet alleen topscorer van hetduel, maar tevens matchwinner werd: 13-12.

In een kalme openingsfase waren beide ploegen duidelijk zoekende. Het was harder gaan waaien en de wind speelde een rol in deze wedstrijd. Zeker DOS’46 wist hier voor de pauze het best mee om te gaan.

PKC kreeg met wind mee in het eerste kwartier veel kansen,maar wist maar eenmaal te scoren. Na zes minuten scoorde Marit Nieuwland de openingstreffer (0-1), maar daarna wist PKC de korf een klein kwartier niet te vinden. DOS’46 was een stuk effectiever en liep in die fase uit naar een 4-1 voorprong, onder meer door een schot achter de korf van Loes Blaquière. Het was in die zone van het veld waar DOS het minst last van de wind had en daar wist de speelster voor de pauze twee keer goed van te profiteren.

PKC miste veel kansen en mocht zich beklagen dat arbiter Hendriks een aantal keer niet naar de stafworpstip wees. De Papendrechtse formatie kwam langzaam dichterbij door toedoen van de broers Sanne en Edmar Langendoen: 5-3. Toch hield DOS het verschil vrij eenvoudig op drie punten door schoten van Rick de Jong en Blaquière. In de laatste vijf minuten vielen de ballen van PKC plots wel goed en daardoor geïnspireerd kwamen de Papendrechters nog voor het rustsignaal weer langszij. De gelijkmaker werd vlak voor de pauze gescoord door Daphne Roelofs.

Na rust begon PKC opnieuw niet scherp. De ploeg moest nu in een veel kleiner speelveld de kansen zoeken en had daar zichtbaar moeite mee. Arbiter Hendriks had het moeilijk en benadeelde PKC opnieuw, wat leidde tot een gele kaart voor coach Daan Euser wegens commentaar. De vaak onnavolgbare beslissingen van scheidsrechter Hendriks leidden tot veel onbegrip bij het PKC-publiek.

Maar ook DOS keek raar op toen Koelma gehinderd werd, toch scoorde maar alsnog een strafworp moest nemen. Die ging alsnog raak (10-8). PKC kwam een kwartier na rust weer wat in zijn spel, maar door toedoen van Marrit van Zwol was het verschil nog steeds drie punten: 12-9. PKC had na rust veel moeite met scoren, maar toch lukte het de ploeg zich terug te knokken. In een fase die aan DOS’46 voorbij ging, zorgden opnieuw de broers Langendoen dat de strijd nog niet gestreden was (12-11) en invalster Hannah Visser tekende zelfs de gelijkmaker aan.

Edmar Langendoen verdedigde tot twee keer toe op Marcel Koelma, maar de aanval ging verder. Uiteindelijk leidde dit tot een slotoffensief van DOS, waarbij Koelma met een knappe wegspringbal drie minuten voor tijd voor 13-12 zorgde.

In die stand kwam geen verandering meer, omdat PKC de slotfase slordig te werk ging, wat leidde tot balverlies in de aanvalsopbouw voordat de ploeg gevaarlijk kon worden. Sanne Langendoen kreeg de laatste mogelijkheid, maar de bal rolde over de korf.

DOS mocht de laatste minuten rustig uitspelen.
Bron: Website KNKV.


Kruisfinale Thuiswedstrijd - Uitwedstrijd    
1 Dalto A1 - DOS'46/Engeldot A1   13-16
2 PKC/Hagero A1 - Fortuna/MHIR A1   17-11

 

FINALE PKC/Hagero A1 - DOS'46/Engeldot A1   12 - 13 (8 - 8)
Datum: 16 juni 2012
Plaats: Pijnacker, Organisatie Avanti
Toeschouwers:  
Scheidsrechter: C. Hendriks
Assistent: R. Geel
   
DOS'46/Engeldot A1: Loes Blaquière, Marrit van Zwol, Chermène Toebast, Marieke Klaver.
Jelmer Jonker, Rick de Jong, Marcel Koelma, Emiel Katoele.
Reserve: Lisanne Koster, Iris Hulzebosch, Milanne Buiten, Lars van Erp, Lars Hogen-Esch, Koen Buiten,
Trainers/Coaches: Adri Kok en Albert Lucas.
Verzorgster: Ryanne van Gunst.
   
PKC/Hagero A1: Marit Nieuwland, Daphne Roelofs, Rianne Swets, Julia Hubers.
Edmar Langendoen, Sanne Langedoen, Maarten Stehouwer, Olav van Wijngaarden.
Reserve: Hannah Visser, Casper Onnink.
Trainers/Coaches: Robert de Jong en Daan Euser.
   
Scoreverloop: 6e min; Marit Nieuwland 1-0(afstandsschot), 8e min; Rick de Jong 1-1(afstandsschot), 10e min; Jelmer Jonker 1-2(vrije bal), 13e min; Loes Blaquière 1-3(afstandsschot), 18e min; Marcel Koelma(strafworp), 19e min; Sanne Langendoen 2-4(afstandsschot), 20e min; Jelmer Jonker 2-5(vrije bal), 23e min; Edmar Langendoen 3-5(afstandsschot), 24e min; Rick de Jong 3-6(afstandsschot), 25e min; Sanne Langendoen 4-6(afstandsschot), 25e min; Loes Blaquière 4-7(afstandsschot), 30e min; Edmar Langendoen 5-7(afstandsschot), 31e min; Sanne Langendoen 6-7(vrije bal), 32e min; Marcel Koelma 6-8(afstandsschot), 32e min; Edmar Langendoen 7-8(strafworp), 34e min; Daphne Roelofs 8-8(afstandsschot).
Rust.
38e min; Marcel Koelma 8-9(afstandsschot), 42e min; Marcel Koelma 8-10(strafworp), 42e min; Loes Blaquière 8-11(afstandsschot), 46e min; Rianne Swets 9-11(afstandsschot), 49e min; Marrit van Zwol 9-12(afstandsschot), 49e min; Sanne Langendoen 10-12(afstansschot), 55e min; Edmar Langendoen 11-12(afstandsschot), 57e min; Hannah Visser 12-12(afstandsschot), 66e min; Marcel Koelma 12-13(korte kans).


Verslag PKC/Hagero
Op de NKD speelde vandaag PKC/Hagero A1 tegen Dos'46/Engeldot A1 de finale om het Nederlands Kampioenschap, voor de Papendrechters wederom een kans op "de dubbel".

Maar het liep vandaag niet zo makkelijk. PKC/Hagero opende nog wel de score, maar liep vervolgens steeds achter de effectief scorende ploeg uit Nijeveen aan. Na 20 minuten keek de A1 tegen een 5-2 achterstand aan in de eerste helft. Net voor de rust werd het verschil weer ingelopen, waardoor er met 8-8 kon worden gerust.
Ook in de tweede helft waren het de Nijeveners die voorsprong namen en naar 11-8 uitliepen. Ook nu kon PKC/Hagero A1 uiteindelijk het verschil weer opheffen: 12-12. De spanning liep op en het scoren ging aan beide zijden steeds moeizamer. Met slechts enkele minuten nog op de klok kwam Dos'46 weer voor: 13-12. De veerkracht bij PKC/Hagero A1 was er niet meer en daardoor werd Dos'46/Engelendot A1 de nieuwe Nederlandse Kampioen Veldkorfbal.
Bron: Website PKC.

Alle artikelen op een rijtje van meest gelezen naar minst gelezen