KvN Korfbal
DeetosSnel B1 wint de veldfinale van Groen Geel B1.
Lees meer ...
Weidevogels B1 pakt in Sliedrecht de titel in de 1ste klasse.
Lees meer ...
De Korfrakkers B1 winnen de damestitel tegen Rosolo B1.

PKC A1
PKC/LukassenBoer A1 startte ogenschijnlijk voortvarend in haar finale tegen Dalto A1, ook al viel het eerste doelpunt pas na vijf minuten spelen. Na tien minuten stond er een 3-0 voorsprong op het scorebord en leek de eerste klap te zijn uitgedeeld.
Dalto A1 echter herstelde zich en kwam bij 3-2 weer bijna naast de Papendrechters, die moeite leken te hebben met de wind. Rianne Swets voorkwam dat de ploeg uit Driebergen weer langszij kon komen (4-2), waarna PKC/LukassenBoer snel naar 6-2 wist uit te lopen, met nog tien minuten in de eerste helft te spelen.PKC A1 7

  In de slotfase van de eerste helft kwam Dalto weer langzaam wat dichterbij: 6-4 met nog twee minuten te spelen en daarna 6-5 met nog één minuut op de klok. Ook bij rust stond deze stand nog op het scorebord.
Volgens onze verslaggever ter plekke was PKC/LukassenBoer A1 niet echt overtuigend in de eerste helft, terwijl het de wind mee had.

PKC A1 8In de beginfase van de tweede helft probeerde Dalto A1 de gelijkmaker te forceren, maar ondanks lang balbezit kregen de Driebergers dit niet voor elkaar. Minutenlang bleven scores uit, maar uiteindelijk na bijna zeven minuten spelen was het Tim v.d. Berg die de 7-5 kon laten aantekenen. Kort daarna bracht Danny den Dunnen het verschil weer op drie: 8-5 na een schitterende vrije bal. Dalto A1 bleef wel aandringen, kwam tot 8-6, maar kwam daarna lang niet meer tot scoren. Ook diverse wissels konden tot dan het tij niet doen keren voor de Driebergers. Maar ook PKC/LukassenBoer A1 kwam lange tijd niet tot scoren. De wind speelde beide ploegen duidelijk parten, waardoor veel vrije ballen en doorloopballen alsnog werden gemist.
Met nog een klein kwartier te spelen was de spanning in de wedstrijd weer helemaal terug: 8-7 via Esmee v.d. Laar van afstand. Tim v.d. Berg counterde: 9-7 vanaf de strafworpstip. En waar Dalto A1 probeerde de ommekeer te forceren was het weer Danny den Dunnen die scoorde voor PKC/LukassenBoer A1: 10-7 met nog ruim zes minuten te spelen.
Met nog drie minuten te spelen kwam Dalto A1 weer wat dichterbij: 10-8, maar direct werd er weer tegengescoord door Tim v.d. Berg: 11-8. In de slotminuten kon en mocht het niet meer verkeerd gaan.... Eindstand: 11-8


NA DE LANDSTITEL IN DE ZAAL NU OOK DE LANDSTITEL OP HET VELD VOOR PKC/LUKASSENBOER A1.

GEFELICITEERD MET DEZE FANTASTISCHE PRESTATIE !!!! WAT EEN BIJZONDER SEIZOEN

 

Nadat Papendrecht deze middag door striemende regenbuien was getroffen, brak na deze overwinning ineens het zonnetje door !!!!
De juichkreten zorgen wel nog voor een harde wind.


Bron: Website PKC.
Bron foto's: Hans van den Broek.Hoofdklasse A  
Hoofdklasse B
DOS'46/Engeldot A1 14-25 Dalto A1 14-25
TOP/Wereldtickets. A1 14-18 PKC/LukassenBoer A1 14-24
OVVO/De Kroon A1 14-17 Fortuna/MHIR A1 14-18
KVS A1 14-14 DVO A1 14-13
Sporting Delta A1 14-14 SKF A1 14-12
AW.DTV A1 14-10
DSC A1 14-10
Blauw Wit (A) A1 14-  9
De Meervogels A1 14-10
Telstar A1 14-  5
Rust Roest A1 14-  0


Kruisfinale Thuiswedstrijd - Uitwedstrijd
1 DOS'46/Engeldot A1 - PKC/LukassenBoer A1 18-23
2 Dalto A1 - TOP/Wereldtickets. A1 17-15


Finale
PKC/LucassenBoer A1
- Dalto A1FINALE PKC/LucassenBoer A1 - Dalto A1   11-8 (6-5)
Datum: 18 juni 2011
Plaats: Pijnacker, Organisatie Avanti
Toeschouwers:
Scheidsrechter:
Assistent:


PKC/LucassenBoer A1: Dames: Mabel Havelaar, Rianne Swets(1), Carmen de Heer(1), Amanda Temmer, Julia Hubers.
Heren: Edmar Langendoen(1), Ferdi van Andel, Daan Koppenol, Danny den Dunnen(3), Tim van de Berg(5).
Trainer-coaches: Rob Visser en Robert de Jong.
Reserves:
Dames: Hannah Visser, Suzan van Leerdam, Arlette van Baardwijk, Miriam Uittenbogaard, Ince Dekker.
Heren: Casper Onnink, Sanne Langendoen, Floris Onnink, Jorrit van Wijgaarden, Daniel Roelofs.

Dalto A1: Dames: Dide van Eck, Kaylee Alblas, Esmee van de Laar(1), Tamara Brunt, Anouk Brouwer.
Heren: Remy Schulting(1), Dico de Jager(4), Dennis Brunt(1), Elmer Groot Hulze(1).
Trainer-coaches: Martijn Sprangers en Benno Brouwer.
Teammanager: Astrid Schulting.
Verzorger: Anton de Koning.
Trainer: Klaas Schulting.
Reserves:
Dames: Maayke Brouwer, Denise Nieuwkerk, Anjali Valk.
Heren: Jelle Beuckens, Mark Brouwer, Milo Valk, Sascha van der Wilt


Scoreverloop: 6e min; Edmar Langendoen 1-0, 8e min: Danny den Dunnen 2-0; 9e min; Tim v/d Berg 3-0, 15e min; Remy Schulting 3-1, 18e min; Dico de Jager 3-2, 19e min; Rianne Swets 4-2, 24e min; Tim v/d Berg 5-2, 25e min; Carmen de Heer 6-2, 27e min; Dico de Jager 6-3, 29e min Dico de Jager 6-4, 30e min; Elmer Groot Hulze 6-5, 42e min; Tim v/d Berg 7-5, 43e min; Danny den Dunnen 8-5, 44e min; Dennis Brunt 8-6, 56e min; Esmee v/d Laar 8-7, 58e min; Tim v/d Berg 9-7, 63e min; Danny den Dunnen 10-7, 67e min; Dico de Jager 10-8, 69e min; Tim v/d Berg 11-8.


VERSLAG DALTO
Vandaag is dan dé grote dag: de dag van de FINALE tegen (wie anders) PKC A1.

Een finale als bekroning van een seizoen waarvan de doelstelling was: opleiden voor de selectie. Met een nieuwe A1, met drie spelers uit de B1 en 1 Dalto A1 2uit de A2 van vorig seizoen, gaat het al heel snel de goede kant op en staan we op het veld al op een riante positie en dat smaakt naar meer.

Voor de zaalcompetitie is die doelstelling dus al snel aangepast naar doelstelling: AHOY. En met het binnenhalen van het kampioenschap zaten we op de goede weg, maar uiteindelijk zijn we in de kruisfinale tegen PKC gestruikeld en hebben we Ahoy niet gehaald.

Dat was natuurlijk een hele domper en het duurde dan ook even voordat we weer de motivatie gevonden hadden om door te gaan op het veld; de animo was toch wel ver weg gezakt. Het duurde even, maar het is toch gelukt om iedereen weer de goede kant op te laten kijken en verder te werken aan een goed resultaat. En dat resultaat mag er zijn: ook op het veld zijn we kampioen geworden en dus een DUBBEL KAMPIOENSCHAP!!!
De kruisfinale werd nu wél gewonnen en we konden ons gaan klaarstomen voor de grote finale! Met alle reserves/wissels erbij is er dinsdag- en vrijdagavond goed getraind. De sfeer zit er goed in en we hebben alle vertrouwen in een goede afloop.

Met vier volle auto’s en een busje gewoon over de A12 langs de wegwerkzaamheden in de hagel- en regenbuien op weg naar Avanti. Daar zijn we geweldig ontvangen en voorzien van badges, drinken en een schone kleedkamer. Nu is de dag dan echt begonnen en je ziet de koppies al wat strakker worden.

Met vandaag weer een andere opstelling uit de hoge hoed van Martijn en Benno gaan we de kleedkamer in voor de laatste voorbespreking. Eerst Martijn aan het woord en daarna de peptalk van Benno met een schitterend verhaal met moraal: winnen doe je niet alleen, maar SAMEN….! We zijn er klaar voor.

Dalto A1 3De wind laat goed van zich spreken en volgens Martijn hebben we windkracht 23 vandaag dus ga er maar aan staan! De wind staat echt dwars over het veld waardoor het lastig aanvallen wordt op dat korte stukje aan de achterkant.
We hebben dit seizoen al meerdere keren tegen PKC gespeeld en zijn geen verrassing voor elkaar. Met deze wind gaat niemand strak verdedigen en dan wordt het lastig om op die vierkante meters een doorbraak te forceren. De doelpunten zijn dan ook zeer schaars vandaag, maar het is PKC dat met storm mee de openingstreffer op hun naam zet en zelfs een voorsprong kan nemen (3-0), voordat Remy vanuit een vrije bal ons op de 3-1 brengt. Waar we normaal gesproken vijf minuten voor nodig hebben is dat nu een klein kwartiertje! Enige minuten later valt dan het eerste afstandschot van de wedstrijd en het is Dico die dat voor elkaar krijgt (3-2). Nu aanhaken en zorgen dat het verschil niet groter wordt zodat we in de 2e helft van wind mee kunnen profiteren.

Maar twee afstandschoten en een vrije bal verder staat het 6-2 voor PKC en dat is niet de bedoeling, hier zijn we niet voor gekomen! Als Elmer dan bij het uitwerken gehinderd wordt door een PKC-dame, levert dat ons een vrije bal op en die kans laat Dico niet onbenut: 6-3. Het is ook direct het sein om er een schepje bovenop te doen en met nog een vrije bal (Dico) is het even later 6-4. Als Esmée op slag van rust nog een strafworp meekrijgt, brengt Elmer hiermee de ruststand op 6-5.

Geen verkeerde ruststand als je weet dat je de 2e helft wind mee hebt. De opdrachten zijn weer gegeven en vol vertrouwen gaan we weer verder. Helaas lukt het niet om de gelijkmaker te scoren en na zeven minuten spelen, is het PKC dat de voorsprong vergroot (7-5) en even later door een vrije bal op 8-5 komt. Als Dico dan een strafworp mee krijgt is het Dennis die ons weer wat dichterbij brengt (8-6) en met Tamara op de plek van Anouk gaan we proberen het gat te dichten, maar het is ons niet gegeven vandaag. Iedereen heeft behoorlijk veel last van de wind en er worden drie vrije ballen op rij gemist en zelfs een strafworp van PKC wordt weggeblazen…

Als Esmée dan na bijna 20 minuten de 8-7 van afstand binnen schiet is dat het sein voor ons publiek om ons te gaan aanmoedigen. Klinkt goed, maar Dalto A1 4helaas heeft het niet geholpen. PKC benut nu wel een strafworp en heeft weer wat meer lucht (9-7). Inmiddels is Elmer vervangen door Jelle maar ook Jelle lukt het niet om van de wind te winnen. Door een dwaling wordt een verdedigd doelpunt goedgekeurd en kijken we tegen een 10-7 achterstand aan. We proberen het tij nog wel te keren als Dico raak schiet (10-8), maar PKC speelt het goed uit door hele lange trage aanvallen en met nog weer een strafworp eindigen we op een 11-8 eindstand.

Uiteraard een grote teleurstelling want we hadden op meer gehoopt maar tegen zo’n sterk PKC zijn we simpelweg nog niet opgewassen. De 2e plek is toch een mooi resultaat van een lang seizoen met ups en downs, met blessures en wisselende vaksamenstellingen: een resultaat op trots op te zijn!
De medailles en schaal zijn in dank aanvaard en na een verfrissende douche hebben we het seizoen nog gezellig afgesloten met een drankje, satéetje en broodje hamburger in de Dalto-kantine en dit alles uiteraard voorzien van de bijbehorende speeches en dankwoorden.

Voor nu bedanken we al onze supporters voor hun steun en aanwezigheid en we hopen jullie volgende seizoen weer te zien!
Bron: Website Dalto.


Alle artikelen op een rijtje van meest gelezen naar minst gelezen