KvN Korfbal
DeetosSnel B1 wint de veldfinale van Groen Geel B1.
Lees meer ...
Weidevogels B1 pakt in Sliedrecht de titel in de 1ste klasse.
Lees meer ...
De Korfrakkers B1 winnen de damestitel tegen Rosolo B1.

2009-2010 Dalto A1
Achteraan vlnr: teammanager Ton, assistenttrainer Arnoud, trainer Floris, verzorger Fred.
in het midden vlnr: Tom Rickli, René Siedsma, Dennis Brunt, Fernand Lith, Marvyn Toonen en Stefan Falkenberg.
vooraan vlnr: Joan, Marlies Dingemans, Kaylee Alblas, Barbara Brouwer, Anouk Brouwer en Dide van Eck

De vele bussen vanuit Koog aan de Zaan kwamen net aan toen de eerste finalewedstrijd al was gespeeld. Wat hebben zij een mooie wedstrijd gemist. Een wedstrijd die alles in zich had; strijd, emotie, fouten, spanning, prachtige goals, heel veel goals, blessurebehandelingen. Kortom, een echte finalewedstrijd.

In de reguliere competitie hadden beide ploegen elkaar niets cadeau gegeven en waren zij aan elkaar gewaagd. PKC won in Driebergen en Dalto in Papendrecht. Beide ploegen wonnen ook hun beide play-off wedstrijden, zij het dat Dalto iets meer moeite had met Sporting Delta dan PKC met De Meervogels. Kortom, de ploegen waren volledig aan elkaar gewaagd en dat bleek ook in deze finale. Alhoewel die finale voor Dalto totaal niet2009-2010 Dalto Optima A1 1 goed begon. Want twee doelpunten van Tim van de Berg en nog geen schot van Dalto en het was al 2-0. Alles lukte bij PKC in de beginfase en bij Dalto lukte bijna niets. PKC kon zich zelfs nog veroorloven om een strafworp te missen. De 2-1 werd gescoord door Dennis, het hele seizoen al een rots in de branding met de strafworpen. Hij benutte de stip die Barbara meekreeg na het foutief afstoppen van de vrije bal. Maar gelijk daarna scoorde PKC weer en liep gelijk uit naar 5-1. Weer was het Dennis die een stip benutte en Dalto op 5-2 bracht. Het liep niet bij Dalto, er werd veel te slap verdedigd en de standaardsituaties die door PKC feilloos werden benut, werden door Dalto gemist. Vooral Tim van de Berg deed het in de eerste helft erg goed en was moeilijk te stoppen. Bij 7-2 leek het alsof dit de dag van PKC zou gaan worden, want Dalto straalde te weinig uit en leek te berusten in de rol van underdog. Maar toen, door, ja, waardoor eigenlijk? Ik weet het niet, maar o.a. na een time-out gingen vanaf dat moment de knoppen om en Dalto ging korfballen en hoe. Onder aanvoering van Marvyn die zijn shirtnummer 10 heel veel eer aandeed door even zoveel doelpunten te scoren, begon de Dalto-trein op stoom te komen. Het vele publiek voelde dat goed aan en ging achter de ploeg staan. PKC mist een strafworp, maar komt nog wel op 3-8. Maar Dalto voelt dat 2009-2010 Dalto Optima A1 2PKC wat gas terugneemt, het even wat minder lukt en neemt het initiatief volledig over. In vijf minuten tijd, ja, jullie lezen het goed, is de achterstand weggewerkt en staat het opeens 8-8 door doelpunten van Marvyn (2), Dennis (stip) en Barbara (vrije bal). Wat Dalto betreft kan de wedstrijd nu echt beginnen. PKC pikt dit als eerste goed op en scoort de 9-8, maar Dalto blijft nu in het spoor en laat PKC niet meer dan 1 doelpunt afstand nemen. Marlies, Remy en Dennis maken steeds de gelijkmaker, tot vlak voor rust Marvyn Dalto voor het eerst op voorsprong schiet en vanaf dat moment ligt het initiatief bij Dalto. De rust gaat in met die eerste voorsprong van 12-13. Alles is nog mogelijk.

Dan de tweede helft. PKC start scherp en komt op 13-13, maar een afstandschot van Barbara betekent weer een voorsprong, waarna Dalto een hele goede fase heeft en met een loepzuivere Marvyn (2), Remy en Anouk (yes, je moet veel meer schieten!) zette Dalto een beslissende stap naar de overwinning. Het doelpunt van Tim van de Berg dat werd afgekeurd wegens duwen kwam op een goed moment voor Dalto, want wat ging het daarna goed en wat werd er als team gekorfbald. Iedereen in zijn/haar functie deed wat hij moest doen en het lukte ook. Ook een groot compliment aan Kaylee en Anouk voor hun steunende werk, wat hebben ze veel ballen aangegeven. Bij PKC liep het minder en er werden wat kleine foutjes gemaakt, foutjes die door Dalto prima werden afgestraft. Ook de vrije ballen waren geen zekerheden meer. Toch was het zaak bij de les te blijven, want PKC had al vaker laten zien vanuit een achterstand weer terug te kunnen komen. Bij 17-21 leek de wedstrijd gespeeld, maar net op dat moment verscheen Richard Kunst voor de korf in plaats van in de rebound. Een goede zet, want hij scoorde twee keer en bracht PKC weer terug in de wedstrijd. Het tweede aanvalsvak van Dalto had vandaag moeite met scoren, maar door het fantastische reboundwerk van Dennis bleef de bal wel lang in de ploeg en scoorde vooral Remy op de belangrijke momenten (4 doelpunten uit 7 schoten). Als René een schot van Richard prachtig blokt en Marlies een mooie doorbraak benut, lijkt de wedstrijd gespeeld. Het publiek wordt nog luidruchtiger, de reservebank, coaches en begeleiding staan al voor de stoelen. Barbara scoort na een geslaagde blessurebehandeling de 22-26 en René, tot op dat moment wat ongelukkig in de afronding, de 22-27. PKC zet nog één keer aan en via, wie anders, dan Tim van de Berg wordt het 23-27. Remy, die een heerlijke tweede helft speelde, schiet van afstand raak en krijgt gelijk daarna een publiekswissel. Fernand, die dit seizoen zo ongelukkig geblesseerd raakte kwam voor hem in het veld en kon zo toch even meegenieten van de overwinningsroes. De laatste minuten tikten weg op de klok. PKC scoort nog twee keer, maar de winst is binnen en bij de stand 25-28 fluit de goedleidende scheidsrechter af. Dalto A1 is LANDSKAMPIOEN!!
Het gevoel, ook van Willy, vooraf was goed, maar dan moet het wel allemaal
Bron: Website Dalto.

HOOFDKLASSE   A-JUNIOREN ZAALKORFBAL IN CIJFERS
Hoofdklasse A Hoofdklasse B
PKC/LukassenBoer A1 * 14 - 22 Sporting Delta A1 * 14 - 25
Dalto/Optima A1 * 14 - 22 De Meervogels A1 14 - 24
TOP/Wereldtickets.nl A1 14 - 18 Nieuwerkerk A1 14 - 16
DOS '46 A1 14 - 17 DeetosSnel/Volhuis A1 14 - 13
DVO A1 14 - 13 De Meeuwen A1 14 - 11
Fortuna/MHIR A1 14 - 11 KVS A1 14 - 11
OVVO/De Kroon A1 14 -   7 DSC A1 14 - 11
Dindoa A1 14 -   2 Tempo A1 14 -   1


KRUISFINALES
Dalto/Optima A1 - Sporting Delta A1 21-20
Sporting Delta A1 - Dalto/Optima A1 15-22
De Meervogels A1 - PKC/LukassenBoer A1 16-22
PKC/LukassenBoer A1 - De Meervogels A1 25-23FINALE Dalto/Optima A1 - PKC/LucassenBoer A1   28-25   (13-12
Datum: 17 april 2010
Plaats: Rotterdam "AHOY"
Toeschouwers: 5000
Scheidsrechter: Ron Troost
Assistent: Jan Muurling
Dalto/Optima A1:

Marvyn Toonen (10), Remy Schulting (5), Dennis Brunt (4), Barbara Brouwer (2), Marlies (2), Anouk (1), Kaylee, René
Coach:

PKC/LucassenBoer A1: Tim van den Berg (8), Danny den Dunnen (7), Richard Kunst (4)
Coach:


Dalto/Optima A1 verslaat PKC/Lukassenboer A1 in doelpuntrijke wedstrijd
PKC/LukassenBoer begon overweldigend, 0-2. De eerste aanval van Dalto kwam in haar eerste aanvalsbeurt niet aan een schot toe. Bij PKC waren de eerste twee schoten raak, uit handen van Tim van den Berg. De Papendrechtse jeugd kon het zich veroorloven om 2009-2010 Dalto Optima A1twee strafworpen te missen, want in dezelfde aanvalsbeurt werd in beide gevallen alsnog gescoord. In diezelfde periode gaf PKC de aanval van Dalto vrijwel geen ruimte. Niet verrassend dat de Driebergenaren als enige ploeg in de eerste helft door de schotklok gingen. Aan de andere kant ging PKC efficiënt om met de kansen en zo is de 2-7 tussenstand verklaard. Dalto gaf de moed echter niet op en scoorde na 3-8 vijf keer op rij voor 8-8. De Driebergenaren dwongen PKC slim tot het weggeven van strafworpen en vrije ballen. Daarna werd het spannend en gelijk opgaand, tot 12-12 werd elke mogelijke gelijke stand bereikt en steeds scoorde PKC het eerste. Marvyn Toonen bezorgde Dalto vlak voor rust de eerste voorsprong van de wedstrijd, 13-12, en dat was ook de ruststand.
In de tweede helft mocht PKC in de achtervolging en tot en met 14-14 lukte dat ook. Toen keurde arbiter Ron Troost een doelpunt van PKC af wegens duwen onder de paal, een beslissing die niet iedereen had genomen of durven nemen. Dalto profiteerde meteen en liep uit naar 18-14. Toonen bleef de te bedwingen man bij Dalto en Danny den Dunnen had zijn handen vol aan hem. Geleidelijk kwam PKC terug, door twee maal te scoren als Toonen niet in de aanval stond. Richard Kunst scoorde op de belangrijke momenten voor de Papendrechters en na drie keer op twee punten te zijn gekomen, gaf Kunst PKC de aansluiting bij 22-21. Het publiek deed lekker mee, het dweilorkestje demonstreerde zijn muzikale vermogens, de coaches gingen af toe uit hun dak en zo was het best sfeervol in Ahoy. Dalto bleef ondertussen gewoon door korfballen, was eigenlijk ook wel de iets betere ploeg, en dwong na 24-21 PKC tot wisselen. Er waren nog wat blessurebehandelingen, er werden wat frustraties geuit, Toonen scoorde door en Dalto bleef PKC niet alleen op afstand houden, het 2009-2010 Dalto Optima A1bouwde als de wat betere ploeg het verschil nog wat uit, 28-23. PKC streed voor wat het waard was, kwam weer op drie punten, maar Dalto werd ten slotte de terechte winnaar: 28-25. Een knappe en vermakelijke doelpuntrijke start van de finaledag.


Bron: Website KNKV.
Actiefoto: actiefotografie.nl
Teamfoto: Marco Spelten.VERSLAG PKC.
Eindelijk was de grote dag dan aangebroken. Vandaag moest het gaan gebeuren.
Rond kwart voor 10 verzamelde iedereen zich in de kantine of op het balkon, want het zonnetje scheen al aardig. Met de selectie liepen we naar de bus en begonnen aan de korte rit richting Rotterdam. Iedereen zat net rustig toen er ineens een stem door de microfoon klonk. Daar stond Ferdi met een envelopje (a-3 formaat) met succeswensen namens de A2 .
Eenmaal aangekomen in Ahoy zochten we de kleedkamers op. Vervolgens liepen we richting de zaal en bekeken alles eens rustig op ons gemak. Het zag er allemaal nog kaal en leeg uit, maar iedereen bedacht zich wel dat al die stoeltjes straks bezet zouden zijn, dus nam de zin om te spelen nog meer toe. We trainden een half uurtje met elkaar en er heerste een relaxte sfeer.
Rond 12 uur gingen we richting het bowlingcentrum aan de overkant om daar een heerlijke lunch te nuttigen. De wedstrijd werd vast doorgenomen en na de maaltijd maakten we een wandeling van zo’n half uur. Het was heerlijk weer dus toen we bij een grote heuvel aankwamen ging iedereen maar eens rustig in het zonnetje zitten. We vervolgden onze tocht naar Ahoy waar het allemaal nu dan echt serieus werd. We kregen nog een laatste bespreking en we gingen gezamenlijk naar de hal voor de warming-up en het inschieten. De zaal begon langzaam vol te stromen en de concentratie nam toe.

Rond 10 voor 3 was het dan zover. We werden verzocht ons naar de zijkant te begeven voor het oplopen en de lichten doofden. De tribunes waren aardig gevuld en de PKC supporters waren goed te horen (DALTO gek genoeg niet). We liepen 1 voor 1 naar het midden toe en toen de lichten weer aan gingen moest het gaan gebeuren. We startten fantastisch, maar we konden ons goede spel helaas niet vast houden. DALTO kwam steeds dichterbij en bij rust was de stand 13-12 in ons nadeel.
Tijdens de rust werd ons verteld dat we rustig moesten blijven korfballen en gewoon ons eigen spel moesten spelen. We begonnen de 2e helft scherp en we maakten direct 13-13. We keken hierna steeds tegen een achterstand aan en probeerden ons terug te knokken in de wedstrijd. De supporters lieten zich aardig gelden en dit was zeker een grote steun voor ons! Helaas konden we DALTO na verloop van tijd niet meer bij benen en ging de winst naar Driebergen.
Verslagenheid heerste en tegen ons zin in gingen we het podium op voor de medailles.
De rest van de dag hebben we alleen maar positieve dingen vanuit het PKC kamp gehoord. Dit hielp ons er weer een beetje bovenop.
Iedereen keek vervolgens naar PKC 1 en uiteindelijk de finale. Na afloop dronken we samen met de 1e selectie nog was om vervolgens rond een uur of 10 richting PKC te gaan. Toen we bij PKC aan kwamen wisten we niet wat we zagen. Buiten was het helemaal vol en er werd luidkeels gezongen. De fakkels werden aangestoken en we werden fenomenaal onthaald. In de kantine gingen we met zijn allen het podium op en werden we door onze eigen supporters gehuldigd. Het feest barstte los en ging nog door tot in de late uurtjes.
Ondanks het verlies heeft iedereen deze dag als geweldig ervaren. Wij bedanken daarom ook alle supporters die ons zo geweldig gesteund hebben tijdens de wedstrijd! Jullie waren in 1 woord geweldig. Ook bedanken wij: Erwin voor de verzorging, Bri en Martin voor het regelen van alles en de A2 voor het reserve zitten. We moeten nu weer verder en daarom gaan wij er nu alles aan doen om op het veld weer mee te strijden voor de prijzen en uiteindelijk op de nationale korfbaldag te komen.
Bron: Website PKC.

Alle artikelen op een rijtje van meest gelezen naar minst gelezen