KvN Korfbal
DeetosSnel B1 wint de veldfinale van Groen Geel B1.
Lees meer ...
Weidevogels B1 pakt in Sliedrecht de titel in de 1ste klasse.
Lees meer ...
De Korfrakkers B1 winnen de damestitel tegen Rosolo B1.
HET KAMPIOENSCHAP VAN NEDERLAND WERD GESPEELD OP 23 MEI IN KUDELSTAART, ORGANISATIE VZOD.
Uitslagen poule A Uitslagen poule B
De Meeuwen A2 - De Meervogels A2 4 - 5 Dalto A2 - Stanfries A1 10 - 8
Tjoba A1 - Deetos/Primair Comfort A2 9 - 8 KCC/VanSanten A1 - Groen Geel A2 4-6
De Meervogels A2 - Deetos/Primair Comfort A2 6 - 6 Dalto A2 - KCC/VanSanten A1 5-6
Tjoba A1 - De Meeuwen A2 7 - 3 Groen Geel A2 - Stanfries A1 5-8
De Meeuwen A2 - Deetos/Primair Comfort A2 3 - 5 Stanfries A1 - KCC/VanSanten A1 4-4
De Meervogels A2 - Tjoba A1 3 - 5 Groen Geel A2 - Dalto A2 8-7


Eindstand poule A Eindstand poule B
Tjoba A1 3-6 21-14 Groen Geel A2 3-4 19-19
Deetos/Primair Comfort A2 3-3 19-18 Stanfries A1 3-3 20-19
De Meervogels A2 3-3 14-15 KCC/Van Santen Makelaars A1 3-3 14-15
De Meeuwen A2 3-0 10-17 Dalto A2 3-2 22-22


7de/8de plaats
De Meeuwen A2 - Dalto A2 ? - ?
5de/6de plaats
De Meervogels A2 - KCC/Van Santen Makelaars A1 4 - 5
3de/4de plaats
Deetos/Primair Comfort A2 - Stanfries A1 9 - 6 n.v.


DE FINALE WERD GESPEELD OP 31 MEI IN BENNEKOM, ORGANISATIE DVO.
Finale
Tjoba A1 - Groen Geel A2 ?-?

 

KCC/van Santen Makelaars A1
Dames: Karen Last, Esther Last, Wendy de Groot, Rianne Dekkers, Lysanne van de Velde
Heren:  Reinier Plantinga, Ernst de Bruin, Peter Danse, Jasper de Lange, Michiel Last
Trainer: Hans SeipVERSLAG
KCC/Van Santen Makelaars

KCC/van Santen A1 eindigt op het NK op de vijfde plaats en promoveert naar de overgangsklasse
KCC/van Santen A1 speelde afgelopen zaterdag in Kudelstaart het Nederlands Kampioenschap veldkorfbal voor districts A-jeugd. Naast het bereiken van de finale - die gespeeld wordt op de Nationale korfbaldag, 31 mei bij DVO in Bennekom - stond er voor de A1 nog iets veel belangrijkers op het spel. De ploeg moest bij de eerste vijf eindigen om zo een plaats in de overgangsklasse volgend jaar te bemachtigen. Een lastige opgave, maar zowel bij de ploeg als bij de enkele tientallen supporters (doordat het KNKV gewoon een volledige speelronde had gepland) was het vertrouwen er dat dat zou moeten lukken.
KCC/van Santen was ingedeeld met Dalto A2, Groen Geel A2 en Stanfries A1.
De eerste wedstrijd speelde de A1 tegen Groen Geel A2. Na een bliksemstart stond KCC/van Santen na twee minuten op een 2-0 voorsprong, maar vervolgens was het over voor de zwart-witten. Er werden veel kansen gemist, de aanvallers van Groen Geel kregen te veel ruimte en met name het tweede aanvalsvak had moeite om de korf te vinden. Groen Geel liep daardoor uit naar een 2-6 voorsprong en KCC/van Santen kon daar alleen met twee strafworpen van Reinier Plantinga nog iets tegen terug doen. Een teleurstellende nederlaag dus, maar niet onoverkomelijk.
De tweede wedstrijd was Dalto A2 - dat de eerste wedstrijd had gewonnen - de tegenstander. KCC/van Santen A1 speelde in ieder geval een betere wedstrijd, al werden er nog steeds volop kansen gemist. Het ging lang gelijk op, er werd gewisseld met een 4-3 voorsprong en met nog even te spelen stond er een 5-5 gelijkspel op het scorebord. Het was Wendy de Groot die met een fraaie doorloper toch de twee punten binnenhaalde: 5-6.
Door de andere resultaten in de poule hadden alle vier de ploegen na twee wedstrijden twee punten, zodat afhankelijk van de resultaten iedereen nog 1e of 4e kon worden. Enorm spannend dus.
De A1 begon stroef en keek dan ook lange tijd tegen een achterstand aan (2-0 en 3-1), die wederom door twee strafworpen van Reinier Plantinga werd omgebogen in 3-3. Toch was het Stanfries dat weer een voorsprong nam (4-3) en KCC/van Santen liep weer achter de feiten aan. Esther Last kwam vervolgens hard in botsing met het kunstgras en leek een lichte hersenschudding te hebben. Op het verder goed georganiseerde toernooi was bleek er vervolgens nergens een brancard beschikbaar. Nadat de organisatie eerst nog met een reclamebord (!!) aan kwam zetten om Esther weg te dragen, werd uiteindelijk na 10 minuten de massagetafel maar gebruikt en kon Esther naar de kleedkamer gebracht worden; een kwalijke zaak!
Na deze onderbreking was het net als in de tweede wedstrijd Wendy die een belangrijke treffer maakte. Met de 4-4 uit een afstandschot haalde de ploeg toch nog een punt binnen.
Door het resultaat in de andere wedstrijd, werd KCC/van Santen uiteindelijk derde in de poule en moest het tegen Meervogels A2 een wedstrijd spelen om de 5e en 6e plaats; de beslissende 5e plaats dus voor promotie naar de overgangsklasse volgend jaar.
In een spannende wedstrijd tegen Meervogels A2, trok KCC/van Santen uiteindelijk de winst naar zich toe door een 4-5 overwinning. De belangrijke vijfde plaats was dus veilig gesteld en de A1 speelt dus ook op het veld volgend jaar in de overgangsklasse.

Alle artikelen op een rijtje van meest gelezen naar minst gelezen