KvN Korfbal
DeetosSnel B1 wint de veldfinale van Groen Geel B1.
Lees meer ...
Weidevogels B1 pakt in Sliedrecht de titel in de 1ste klasse.
Lees meer ...
De Korfrakkers B1 winnen de damestitel tegen Rosolo B1.


DeetosSnel A1

Afgelopen zaterdag mocht A1 wederom in een finale aantreden. Na de verloren Ahoy-finale en de gewonnen bekerfinale in Bodegraven dus al weer de derde op een rij. Dit keer stond de veldfinale tegen AW.DTV A1 op het programma tijdens het NKD.

Het zou een bloedstollende finale worden met alles erop en eraan: gele kaarten, een onderbreking van 10 minuten, een zeer spannend scoreverloop met verlenging en een (uit DeetosSnel oogpunt) juiste winnaar.

Op voorhand kon er geen beter affiche aan deze finale gehangen worden: de beide kampioenen uit de hoofdklasse A en B wisten vorige week op eigen terrein af te rekenen met de runner-up uit de andere poule. Vandaar dat DeetosSnel en AW.DTV elkaar mochten gaan bevechten.

DeetosSnel werd als thuisploeg geloot en aangezien de finale in Dordrecht werd gespeeld was dat natuurlijk logisch. De thuisploeg begon met aanvallen aan de kant waar je als aanvaller meer last had van de wind. Dit zou gedurende de wedstrijd zeker van invloed blijken.

AW.DTV leek te beseffen dat er in de eerste helft van de wedstrijd afstand genomen moest worden om uitzicht op een goed resultaat te hebben. De Amsterdammers namen al vlot de leiding. Wessel van Nes wist nog wel via een vrije bal te counteren, maar daarna was het toch vooral AW.DTV dat de kloek sloeg. Na negen minuten hadden de gasten al een voordelige marge van drie op het scorebord staan: 1-4. En deze voorsprong werd gestaag uitgebouwd: 4-9 na 23 minuten spelen. Op dat moment had aanvoerder Nout van der Wal al twee keer mogen aanleggen voor een strafworp (bij 4-6 en 4-7), maar de straffe wind bleek een te grote tegenstander.

De dames van DeetosSnel legden veel risico in het voorverdedigen en het bemachtigen van de afvallende ballen. Dit alles om het aanvalsspel van AW.DTV dat gebaseerd is op hun twee spitsen te ontregelen. De dames van de gasten wisten daar echter wel raad mee, zodat er niets op de voorsprong van AW.DTV af te dingen viel. Coach Remco den Otter zag zich dan ook genoodzaakt een time-out aan te vragen en die miste zijn uitwerking niet. Langzaam kwamen de Dordtenaren terug in de wedstrijd. Wessel van Nes en Nout van der Wal brachten DeetosSnel weer enigszins in de buurt: 6-9 na 26 minuten. AW.DTV liet zich echter niet de kaas van het brood eten en bracht vrij snel de marge weer op vier. Een misschien wel cruciaal moment in de wedstrijd brak aan: AW.DTV miste juist op dit moment een strafworp en Jordan de Vogelaere scoorde in de daaropvolgende aanval een korte kans. In plaats van wederom een schier onoverbrugbare achterstand van vijf, nu slechts een van drie. Dat AW.DTV gelijk daarop weer de vier verschil op het scorebord schoot was uiteraard wel een tegenvaller. Sharon Vink zorgde echter met een mooie doorloopbal en een korte kans dat het verschil bij rust goed overbrugbaar leek: 9-11.

Na rust was het AW.DTV dat nog wel de eerste score mocht aantekenen, maar het was al snel duidelijk dat de wind de Amsterdammers in het andere aanvalsvak ook parten speelde. Sharon Vink, Jordan de Vogelaere en Mike Roos zorgden ervoor dat na 11 minuten na rust de wedstrijd weer geheel open lag: 12-12. En toen Wessel van Nes zelfs DeetosSnel voor het eerst op voorsprong schoot was het tijd voor een time-out van AW.DTV. De gasten scoorden niet snel daarna de gelijkmaker. Het restant van de wedstrijd bleef het spannend met steeds hetzelfde beeld: AW.DTV dat op voorsprong kwam en DeetosSnel dat de gelijkmaker produceerde. Vijf minuten voor tijd werd de spanning zelfs het kunstgras te veel: in de korfzone kwam een stuk kunstgras los. Dit resulteerde in het stilleggen van de wedstrijd om de terreinmeester de mogelijkheid te geven het veld te repareren: kunstgras tapen, het is weer eens wat anders. Gelukkig kon de wedstrijd uitgespeeld worden. En hoe!

AW.DTV kwam nogmaals op voorsprong: 15 tegen 16. Gelukkig voor de rood-witten gooide Nout van der Wal er anderhalve minuut voor tijd nog een afstandschot in: 16-16 en dus twee keer vijf minuten verlengen!

In de verlenging waren de rollen omgedraaid: het initiatief lag nu meer bij DeetosSnel. Jordan de Vogelaere en Nout van der Wal scoorden allebei met een strafworp. Deze werden echter allebei door AW.DTV gecounterd: 18-18 aan het einde van de eerste verlenging. In de tweede verlenging mocht DeetosSnel weer aan de gemakkelijkere kant aanvallen. En voor het eerst kwamen de Dordtenaren op een voorsprong van twee. Eerste scoorde Brett Zuijdwegt een afstandschot en een paar minuten later deed Wessel van Nes hetzelfde.

Bret Nolthuis maakte het namens AW.DTV nog wel spannend: 20-19. Maar verder zou er niet meer gescoord worden. En dus pakte DeetosSnel A1 de veldtitel! Een prachtige prestatie waar we als club uitermate trots op mogen zijn!

Voor DeetosSnel scoorden: Wessel van Nes 5x, Jordan de Vogelaere 4x, Nout van der Wal 4x, Sharon Vink 3x, Brett Zuijdwegt 2x, Mike Roos 2x
Bron: Website DeetosSnel.
 


Onze junioren haalden het net niet, maar wat zijn we trots op wat ze dit seizoen hebben gepresteerd.

Zaal net niet de play-off gehaald, maar prachtige wedstrijden neergelegd en tegen de top de punten gepakt maar net tegen de kleintjes punten verspeeld. Een mooie reclame voor jeugd korfbal en voor ons cluppie.

Op het veld nu net wel een stapje verder dan vorig jaar waar we in de play-offs sneuvelden. Eerst werd PKC overtuigend verslagen en zaterdag dan eindelijk de finale veld. Een fabelachtig begin waarin de schoten vielen en we met een toch nog magere 9-11 voorsprong de rust ingingen.

De tweede helft was van beide kanten minder en de vermoeidheid van een lang seizoen begon zijn tol te eisen. Ook de wind speelden de beide ploegen parten en DeetosSnel kroop dichterbij, onze schoten vielen niet meer en in de sidderende verlenging kwamen we ondanks ons fantastische legioen net te kort (20-19). Uiteraard een grote teleurstelling want je wil natuurlijk maar 1 ding en dat is kampioen worden en wat waren jullie er dichtbij. Ondanks het verlies een geweldig ontvangst in ons clubhuis waar tot laat de teleurstelling werd weg gespoeld en weg gedanst.

Groot compliment voor het team, reserves en Stef en Jim, want jullie hebben hiermee AW.DTV goed op de kaart gezet. Een groot deel van het team gaat volgende seizoen over naar de selectie en gaat daar proberen een plek te veroveren. Sommige twijfelen nog maar hopelijk gaan ze ook deze strijd aan.

Aanvoerder Bret gaat ons helaas verlaten en vertrekt naar Blauw-Wit. Allemaal veel succes bij het vervolgen van jullie korfbal carrière.
Bron: Website AWDTV

Alle artikelen op een rijtje van meest gelezen naar minst gelezen