KvN Korfbal

PKC/SWKGroep 2 is in Delft kampioen geworden. Door een nipte overwinning in een spannend slot werden de reserves kampioen.
Dit is een herhaling van 2 seizoenen geleden toen ook van Dalto/BNApp.nl werd gewonnen. Aan het einde van de 2e helft stond PKC met 20-16 voor, maar Dalto kwam nog langszij.
Corné Troost besliste de wedstrijd en na een paar spannende slotseconden kon het feest beginnen.Daphne Roelands, Suzanne Sijstermans, Carmen de Heer,
Edmar Langedoen, Daan Koppenol, Corne Troost, Rutger Sijstermans.
Bron: PKC, foto genomen door Jos Nieuwland.


VERSLAG DALTO/BNApp.nl
Het toetje van de zaalcompetitie was daar: de finale van het tweede. We weten niet precies meer hoeveel keer Dalto 2 in de zaalfinale present was, maar dat het vaak was zal duidelijk zijn. Dat kan ook gezegd worden over PKC 2: dus vanavond twee teams in het veld met een bak aan ervaring met het spelen van finales.

Voor Dalto 2 geldt ook nog: een finalewedstrijd als afscheid van de league: hoe mooi is dat!
Ontzettend fijn om te zien dat er zoveel mensen de moeite hebben genomen om naar Delft af te reizen om het team te steunen. Bij zo’n afscheid hoort natuurlijk een sfeeractie: de D-side heeft een flinke hoeveelheid shooters ingekocht. De scheidsrechter was er overduidelijk niet blij mee maar de goede man moet toch zo onderhand wel weten dat Dalto zijn eigen veegploeg meebrengt: de mannen van de crew (met wat hulp van de D-side) mochten ook nog een keer aan de bak: bedankt heren voor het snel opruimen van de streamers!!!).

Dan nu de wedstrijd zelf: never change a winning team, dus dezelfde opstelling als vorige week (bijna dan).

Het begin ziet er goed uit als Anouk in de verdediging direct haar bekende visitekaartje afgeeft: een blok op het schot. Anouk heeft er zin in dus!
De eerste aanvallen van beide teams lopen op niets uit; toch even de zenuwen er uit spelen. Het is PKC dat als eerste het gaatje vindt maar Dalto pareert als Rudo een strafworp mee krijgt (Maarten 1-1) en even later Michelle de bal lekker binnen schiet (2-1).

Snelle Joyce maakt met haar doorloop de 3-2 en verdedigend lijkt het dat we meer grip op PKC krijgen, want ze gaan door de schotklok heen. Het lijkt inderdaad maar zo, want de dames van PKC zetten aan en zo kijken we binnen de kortste keren tegen een 3-8 achterstand aan.

Gelukkig kan Michelle van afstand weer iets terug doen en nog weer een strafworp voor Rudo brengt ons weer dichterbij (Maarten 5-8). Zeker als Maarten van afstand de 6-8 binnen knalt.

In de tussentijd heeft de wedstrijd al een aantal keren stil gelegen door gedoe met de tijdwaarneming en schotklok; de wedstrijd komt op deze manier wel erg moeilijk op gang. Na de 7-9 van Danny, die zijn doorloop ziet eindigen in een benutte strafworp wederom een onderbreking: een zeer uitgebreide blessurebehandeling van een PKC-dame.

PKC komt beter uit deze onderbrekingen dan Dalto: ze lopen uit naar 7-10. De sterk spelende Rudo krijgt weer een strafworp mee (Maarten 8-10). PKC antwoordt gelijk met de 8-11 en in plaats van dat het 9-11 wordt (een afgekeurd doelpunt van Dalto), wordt het door twee keer te vroeg inlopen bij een vrije bal een strafworp voor PKC; die pakken dat cadeautje natuurlijk gretig uit (8-12).

PKC voert nu de boventoon en is zelfs de wedstrijd aan het leiden: PKC speler steekt zijn arm omhoog om aan te geven dat de bal de korf geraakt heeft en de scheidsrechter denkt enkele seconden later: ik fluit alsnog: schotklok weer op 25; beetje vreemd).

Door een afstandsschot van Rudo kruipen we wat dichterbij (9-12). Dalto gaat op zoek naar de aansluiting en dat lukt via Joyce van afstand: 10-12. De gemiste strafworp van PKC levert ze toch een doelpunt onder de korf op: 10-13 en dat is dan ook de magere ruststand.

Als publiek zijn we het er over eens dat we geen team zien spelen zoals we ze kennen: onrustig spel en schoten die absoluut niet vallen. Het lijkt ook dat er weinig beleving is, of zal dat toch de spanning zijn bij sommigen?
PKC heeft in ieder geval zijn huiswerk meer dan goed gedaan: Remy gaat met 0 doelpunten naar de kleedkamer en dat is zeer ongebruikelijk. (We hebben ons laten vertellen dat PKC maar liefst 10 wedstrijden heeft teruggekeken om Remy te analyseren….).

Aan de overkant van de hal vertrouwen we er op dat het team de rust goed gebruikt om een en ander op een rijtje te zetten en dat de doelpunten in de tweede helft wel gaan vallen.

Toch duurt het na rust weer een aantal aanvallen voordat er gescoord wordt. De opluchting is groot als dan eindelijk het eerste doelpunt van Remy valt: 11-13. Gaat het dan toch gebeuren? Zou zomaar kunnen als Rudo vrij snel daarna de 12-13 binnen schiet.

We zien meer spirit in het team komen: Michelle staat ijzersterk te verdedigen en Joyce is aan de andere kant sterk bezig. Danny en Rudo geven het team nog een extra boost door vol overtuiging de reboundduels aan te gaan en die ook te winnen. Het resultaat mag er zijn: Michelle van afstand voor de 13-14 en een doorloopactie van Danny is wederom een strafworp (14-14). Hoppa en nu door gaan!

Inmiddels zijn Saskia en Mats binnen de lijnen verschenen en er wordt wel wat van ze verwacht. Dat loopt helaas anders: PKC neemt weer het initiatief (14-16).

Dan een voor de supporters onbegrijpelijke wissel: Aryan voor Danny (terwijl iedereen voor Remy verwacht). PKC profiteert van de ontstane onrust bij Dalto door uit te lopen naar de 14-19.

We kruipen weer wat dichterbij door een schot van Rudo en dan toch de wissel die we verwacht hadden: Danny op de plek van Remy en Aryan met Anouk samen in de rebound. Dat werkt uitstekend: lange aanvallen met veel schoten. De doelpunten vallen pas nadat PKC de voorsprong vergroot heeft naar 15-20.

Door scores van de “oud-gedienden” Danny, Maarten en Rudo is het 18-20 en de D-side gaat nog een keer extra achter het team staan. Ze voelen dat er meer te halen valt want nu loopt het bij PKC even wat minder (of hebben we het verdedigend wat meer op orde?).

Vanaf de kant zien we het vak van Danny weer in de aanval en ook nu weer lange aanvallen met Aryan en Anouk gezamenlijk in de rebound en Michelle samen met Danny voorin.

Danny is helemaal los en via een vrije bal en een afstandsschot brengt hij het team op gelijke hoogte met PKC. De Fortuna-hal aan Dalto-zijde ontploft.

Er is nu nog één minuut te spelen; de spanning loopt behoorlijk op: zou er een verlenging in zitten? Helaas schiet PKC die hoop snel aan diggelen en met nog 35 seconden op de klok hopen we op nog een raak schot van Rudo, maar de paniek in dat aanvalsvak slaat toe en de afspraken gaan de mist in. Ontzetten jammer: geen verlenging. De winst en beker naar PKC. Dalto 2 moet genoegen nemen met de 2e plaats.

De teleurstelling is uiteraard groot; de bloemen van het bestuur en de waardering van de D-side maken een hoop goed. Bedankt jongelui: jullie zijn een supportersgroep om trots op te zijn !!!

Ondanks dat zo vlak na de wedstrijd de teleurstelling overheerst mogen jullie trots zijn op wat jullie bereikt hebben dit seizoen. Jullie kunnen met opgeheven hoofd afscheid nemen van de reserve league!

Wij hebben genoten van jullie winstpartijen en we gaan er vanuit dat jullie vol vertrouwen het veldseizoen in gaan en ook daar voor een feestje gaan zorgen!

Doelpuntenmakers:
Remy, Joyce 2, Michelle 3, Maarten 2(3), Danny 3(2) en Rudo 4.Bron; Dalto, foto genomen door Carel Wielinga.
 

Alle artikelen op een rijtje van meest gelezen naar minst gelezen