KvN Korfbal

Wat een topdag….

Niet zo zeer de wedstrijd, want finales blinken nooit uit in schoonheid, maar wat een entourage in Bennekom. DVO verdient een dik compliment over de aanpak van dit

kampioenschap, die heb ik daar dan ook uitvoerig voor bedankt. Mooie opkomst in de spotlights en groot scherm. De GG-aanhang was geweldig. De Groen Gele mensenzee voor ons was heel inspirerend om tot de winst te komen. Wie was nou die donkere meneer die als een gek met de Groen Gele vlag liep te wapperen…..Ivan bedankt! Kortom de sfeer was geweldig. Ook Unitas deed zijn best, de rode hoek werd wel wat stiller, maar ook het Harderwijker supportersgeheel behoeft zich niet te schamen. Mooi ook, dat beide kampen niet alleen goed overweg kunnen met de serpentine-kanonnen, maar ook met de bezems, zodat de troep weer snel van de vloer was en we konden starten.

Hoe stelt Unitas op….We hadden 2 scenario’s ….Wat de mannen betreft maakte dat niet zoveel uit (hoewel Scott op Matté wel onze voorkeur had) , maar er was toch een Unitas-meisje waar we toch wat bezorgd over waren…Nenna Ellermeijer was toch meer dan gemiddeld. Uit de video’s bleek…..o, shit, Video’s…..In mijn zenuwen (nou ja) bij het bedankwoordje heb ik Edwin Molenaar gewoon vergeten te bedanken en die stond echt op mijn lijstje…..(de fles wijn stond naast de kartonnen doos, omdat de bodem dreigde te bezwijken…). Daarom maar het bedankje bij deze….zonder de video’s kan je moeilijk analyseren…..Fles volgt…..Sorry Edwin.

Goed die Nena had een gevaarlijk schot en een meer dan gevaarlijke vrije bal…Romy dus of Natasja. Het werd Natasja en daar hebben we uiteindelijk geen spijt van gekregen. Nena scoorde er wel 7 (waaronder 2 vrije ballen), maar Natasja scoorde zelf ook 2 maal en zeer belangrijk kon regelmatig de bal onderscheppen, door dat Unitas veel over dit meisje speelde en het als een raket voorkomen nu eenmaal specialiteit van het huis is bij Natasja. Een ander voordeel was dat Britt Komen tegen een zeer statisch meisje kwam en het optimale uit haar spel kon halen….9 doelpunten is niet slecht voor die kleine, sterker ze was top! Dat was nodig ook want eerlijk gezegd hadden onze sterkhouders het moeilijk, uiteraard door de tegenstand, maar ook met zich zelf, door af en toe net niet…..

Het knappe van kleine Britt was, dat nadat Unitas de sterkere Nena haar lieten verdedigen, Britt onverstoorbaar door ging met scoren! Tijmen scoorde er netjes 2 en dat is zijn gemiddelde, terwijl Bjarne er maar 2 ingooide en dat is minder dan gewoon. Bjarne stond regelmatig goed bij de verdedigende rebound en kon zo vaak de angel uit het Unitas vak halen.

In het andere vak deed Scott zijn verdedigende werk uitstekend tegen de topschutter van Unitas. Matté kon er maar 3 maken en dat is weinig voor deze aanvaller. Scott zelf gooide er 4 in en dan win je….Grote Britt stond weer als een huis. Ondanks de zenuwen blijft haar reboundwerk een genot om te zien. Het was jammer dat de andere drie net niet zuiverschoten om dat te accentueren. Slechts zes doelpunten is gewoon te gering en staat haaks op het competitiegemiddelde van 13 voor dit vak!

Na 1-0 achter via een instapactie van die kleine, namen we onmiddellijk het initiatief. Via gelijk op stonden we in de rust verdiend op 11-7 voor, maar gewonnen was de wedstrijd nog niet. Unitas beschikte over een paar echte ‘winners’ in het team. De tegenstander van Nick ging tot het gaatje en soms daarover…De scheidsrechter had hem eerder moeten corrigeren en dat had deze Daan waarschijnlijk een gele kaart bespaard, maar een knokker is hij wel en daar kan ik wel waardering voor opbrengen. Uiteraard ook voor Nick, die niet meeging in de hectiek en zijn eigen spelletje bleef spelen. In de 2 helft namen we het initiatief verder over en kwamen we op een 19-13 voorsprong, volkomen verdiend door o.a. afstandsschoten van Natasja en een slim Boes-balletje (o, nee Tokkie bal op zijn Dordts) van kleine Britt.

Armel werd 13 minuten voor tijd ingebracht om de reboundkracht in het verdedigingsvak te vergroten. Tijmen kon tevreden gaan zitten, prima close verdedigt en 2 balletjes raak. De inzet van Armel was tot nu toe foutloos geweest…..niet vandaag, eerst gezeur van de scheids over het shirt….(geen nummer….so what), maar daarna 2 persoonlijke fouten en tegendoelpunten…..Gelukkig in de laatste minuten weer onverstoorbaar in de onderscheppingen….

De grootste fout werd gemaakt door de scheidsrechter. Bij de vakwissel (4 pnt voor en 7 minuten te spelen) wil ik een time-out. Dus vakwissel, zoemer bordje omhoog. GG naar de kant….scheids fluit in, let niet op, hoort niets en dus een vrije doorbraak van Unitas….20-17….Terechte consternatie…Onze les is …de scheidsrechter bepaalt, niet de zoemer. De les voor de scheidsrechter is: let op de Jurytafel en wees attent op zoemers in de slotfase. Misschien is de les voor het KNKV, je kan dit soort wedstrijden niet meer alleen fluiten, er gebeurt te veel in de wedstrijd op dit niveau. Unitas mopperde harder dan wij, maar die stonden dan ook achter…

We waren even van slag en in plaatst van de wedstrijd hautain uit te spelen werd het nog even billen knijpen.. Na 20-18 (Nena!) bracht kleine Britt tegen deze Nena ons in veilige haven (afstand). De laatste stip voor Unitas was niet meer van belang.

Confettie (seconde te vroeg), een Groen Gele mensenzee en enorm veel blijdschap. Trotse begeleiding, medailles, beker omhoog…Kortom alles wat erbij hoort.

Mooi voorbeeld voor de A1 over enkele weken?

Thuis de traditionele huldigingen, erehaag, mooie woorden en veel gezelligheid. Groen Geel is terecht trots op dit team en de wederopstanding na de mislukte eerste veldhelft. Nieuwe opdracht: Veld: alles winnen. Dinsdag doen we niks…Donderdag trainen we buiten…brrr. Zaterdag AVO. Natasja gaat even verplicht op rust. Julia naast kleine Britt.

Lang zullen wij leven…..ook de Videoman in Westzaan….


Doelpuntmakers voor Groen Geel:
Scott de Dekker 4x, Britt Koomen 9x, Bjarne Hendriks 2x, Tijmen 2x, Romy Knuppe 1x, Nick Schaap 1x, Natasja 2x.

Groen Geel B1
Scott de Decker, Bjarne Hendriks, Tijmen Molenaar, Nick Schaap.
Natasja Dekker , Romy Knuppe, Britt Koomen, Britt Kwantes.
Trainers/Coaches: Rob Molanus en Marc Schaap.
Bron: Groen Geel.
 

Beslissingswedstrijden      
DOS'46 B1 - KCC/ SO Natural B1   18-20
Sporting Delta B1 - Unitas/Perspectief B1   17-20
DeetosSnel B1 - TOP/Quoratio B1   33-21
Groen Geel B1 - DSC B1   23-20
       
Kruisfinales Maarsen (OVVO/De Kroon)    
Groen Geel B1 - KCC/SO Natural B1   18-14
DeetosSnel B1 - Unitas/Perpectief B1   19-21

 

Bennekom, DVO    
Finale     Groen Geel B1 - Unitas/Perpectief B1   21-19
     
     Unitas/Perpectief B1
Daan Reijgersberg, Joran Visser, Mike Boven, Matté Lipke.
Ilse Wiegersma, Samantha van der Spoel, Nena Ellermeijer, Floor Munnik, Jeanne Westerduin.
Trainers/Coaches: Jan Tonny Visser en Wilma Engelsman.
Bron: Unitas/Perpectief

Alle artikelen op een rijtje van meest gelezen naar minst gelezen